Direkte fra Ullevaal.

Oslo-OL i 2022

Oppsummert

Norges idrettsforbund har evaluert sin egen OL-kamp. Klokken 10 kan du følge fremleggelsen av rapporten.

 • – Fikk ikke innsyn

  Norges idrettsforbund ba gjentatte ganger om innsyn i Oslo kommunes underlagsmateriale i søknadsprosessen.

  – Uten et slikt innsyn og en slik involvering er det ikke mulig for NIF å gjøre et fullverdig og troverdig arbeid for å samle norsk idrett bak søknaden, heter det i et brev fra idrettsforbundet.

 • Dårlig samarbeid med kommunen

  Oslo kommune og idretten inngikk samarbeidsavtale, men ifølge rapporten mente idretten at de ved sentrale anledninger ikke ble involvert.

  Det gjaldt blant annet det endelige valget av «Games in the City» som hovedkonsept, valget av Telenor Arena og Grønmo som arenaer, vedtaket om folkeavstemning i Oslo og kommunikasjonsstrategien.

 • – Manglet forankring i idretten

  Utvalget mener forankringen for et OL nedover i idrettsbevegelsen ikke har vært god nok - på tross av flertallet på idrettsstyret. Blant annet skriver håndballforbundet at motforestillinger og frustrasjoner ikke ble tatt seriøst nok.

  «Det er ikke usannsynlig at det oppsto en atmosfære der det å tvile, eller eventuelt være imot, ble fremstilt som uakseptabel splittelse».

 • NIF kunne vært bedre forberedt

  NIF kunne vært bedre forberedt på søkelyset fra media i forbindelse med Oslo-OL og det negative fokuset etter Sotsji-OL og den såkalte "sørgebånd-saken", sier Oddvar Johan Jensen.

Siste nytt

 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Ruud klar for Miami Open

  Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Der møter han canadiske Felix Auger-Aliassime. 18-åringen er rangert som nummer 57 i verden.

  Ruud.
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal