– Glad jeg slipper folk som er forbanna

ST. ANDREWS (NRK.no): British Open-runden lørdag er utsatt til søndag. Det vil Suzann Pettersen bruke til sin fordel.

Pettersen

Suzann Pettersen er optimist før maratondagen i British Open søndag.

Foto: Scott Heppell / Ap

– Når vi driver med utendørsidrett er dette slike ting som skjer, sier Pettersen til NRK.no.

 Na Yeon Choi

Choi Na Yeon leder British Open.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Vind stoppet golfturneringen British Open på St. Andrews. Lørdag kveld ble det bestemt å utsette runden til søndag morgen. Det betyr en maratondag for Suzann Pettersen som kjemper i toppen i turneringen.

Overrasket «Tutta»

– Jeg så ikke dette komme da jeg var ute og løp en tur i dag tidlig. Det er litt overraskende at det ble såpass vind og at runden utsettes. Men sånn er det. Det kan bli en fordel for meg, sier Pettersen.

Pettersen er på en delt fjerdeplass - tre slag bak Choi Na-yeon fra Sør-Korea. Søndag skal det spilles 36 hull, og ikke 18 som egentlig var planen.

– Først og fremst er jeg glad for at jeg bor så nærme banen, og ikke sammen med mange av de andre spillerne. Da slipper jeg å føle på den negative energien og høre på folk som diskuterer og er forbanna, sier Pettersen til NRK.

«All in»

Pettersen starter 3.-runden sin allerede fem over sju lokal tid (én time bak Norge), ifølge NTB. På ettermiddagen spiller hun sisterunden.

– Jeg er veldig avslappet og nå trenger vi nødvendigvis ikke spille i disse dårlige forholdene. Nå er det «all in» i morgen, sier Tutta.

Marianne Skarpnord er på en foreløpig 29. plass.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal