Hopp til innhold

Oppretter norsk profflag i sykling: – Dette er sykkelhistorie

Uno-X tar steget ut og oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag fra 2020. Det blir historiens første på herresiden.

 Det norske sykkellaget Uno-X

NYTT SYKKELLAG: F.v. Kurt Asle Arvesen, Jens Haugland, Stig Kristiansen og Leonard Snoeks under presentasjonen til det norske sykkellaget Uno-X.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laget tar dermed steget opp som prokontinentallag og oppjusterer satsingen kraftig.

Uno-X har vært bredt engasjert i norsk sykkelsport i mange år og eier og driver i dag Uno-X Norwegian Development Team på UCI kontinentalnivå.

– To av våre lidenskaper i Uno-X er utvikling og sykling. Vi har nå utviklet en sportslig og organisatorisk struktur som gjør at vi er klare for å etablere oss som det første norske profflaget for herrer, sier sykkelsjef og daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge AS i en pressemelding.

kurt asle arvesen

SYKKELSPORT: Kurt Asle Arvesen er sportslig leder i Uno-X Norwegian Development Team.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Sykkelhistorie

Laget er nå inne i sin tredje sesong med Kurt Asle Arvesen som sportslig leder, mens tidligere landslagssjef Stig Kristiansen ble med som sportsdirektør i 2018. Laget vil søke UCI om profflisens fra 2020.

– Dette er sykkelhistorie, kanskje idrettshistorie i Norge, sa Arvesen da laget presenterte planene i dag.

Lite tyder imidlertid på at laget blir å se i de store World Tour-rittene med det aller første. Fokuset ligger i stedet på å finne skreddersydde oppgaver tilpasset lagets rytterstall.

– Folk tenker nok Tour de France og andre store ritt de kjenner gjennom TV, men i utgangspunktet vil vi ikke være med i så mange av dem. Kanskje ett eller to. Det kommer helt an på rytterkabalen og hvor sterke ryttere vi får tak i. Vi skal heller prøve å prege de rittene vi stiller opp i, understreker han.

– Skal være nøkterne

Laget skal ha en blanding av både norske og danske sykkelryttere i stallen, som består av til sammen 17 ryttere.

– Vi vil beholde mye av den rytterbasen vi har i dag, samtidig som vi mener det er nødvendig å forsterke laget ytterligere for å kunne prestere på en enda større sykkelscene. Laget vil blant annet se til Danmark når stallen for 2020 skal settes sammen, sier Jens Haugland om den videre satsingen.

Hvor mye proffsatsingen koster, vil ingen ut med. Ei heller er det satt noen øvre grense for lagets pengebruk i årene som kommer.

– Det er ikke sagt at vi skal holde oss innenfor det eller det budsjettet, men vi skal være nøkterne og bruke ressursene fornuftig. Samtidig skal vi bruke de ressursene vi ser er nødvendige, sier sportsdirektør Stig Kristiansen til NTB.

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez gir seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Her er landslagsstjernen i Bodø

  Mye tyder på at landslagsbacken Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller.

  NRK var til stede på Bodø lufthavn da 30-åringen landet i formiddag.

  Flere medier, blant andre Avisa Nordland og Nettavisen, erfarte torsdag kveld at Elabdellaoui nærmer seg Glimt.

  30-åringen har stått uten klubb den siste tiden etter at kontrakten med den tyrkiske storklubben Galatasaray ble terminert. Ifølge TV 2 har Elabdellaoui avslått et tilbud fra amerikansk toppserie.

  Nyttårsaften for snart to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet.

  14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray

  Elabdellaoui står oppført med 49 landskamper for Norge.

  Fotballspiller Omar Elabdellaoui på plass på Bodø lufthavn.
  Foto: Marius Guttormsen / NRK
 • Anderlecht og Arnstad får dansk hovedtrener

  Anderlecht har ansatt Brian Riemer som ny hovedtrener. Dansken går fra å være Thomas Franks assistent i Premier League-klubben Brentford.

  Brentford opplyser om ansettelsen i en Twitter -melding. Anderlecht har hatt en trøblete sesong med åtte tap på de første 16 kampene. Felice Mazzù fikk sparken i slutten av oktober etter å ha tatt over i sommer. Før det var det den tidligere storspilleren Vincent Kompany som hadde ansvaret.

  Den norske U21-landslagsspilleren Kristian Arnstad er en del av Anderlecht-stallen. 19-åringen har spilt elleve kamper, seks av dem fra start, denne sesongen.

  – Jeg er samtidig veldig glad på hans vegne at han har fått en velfortjent mulighet for å bli hovedtrener i en toppklubb med en fantastisk historie i Belgia og hele Europa, sier Thomas Frank som mister sin høyre hånd

  Anderlechts sportsdirektør Jesper Fredberg er også fra Danmark.

  (©NTB)

  Brian Riemer
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Kombinert: Westvold Hansen i klar ledelse etter hoppdelen

  Gyda Westvold Hansen var lengst i hoppingen og går ut 12 sekunder foran italienske Annika Sieff i langrennet senere i kvinnenes verdenscuppremiere i kombinert.

  Gyda Westvold Hansen valgte å hoppe fra en avsats lavere fart enn konkurrentene og smalt til med 101 meter og fikk 134,3 poeng.

  – Det var et meget bra skihopp. Da jeg slapp bommen, hang jeg igjen med hælen så jeg måtte omstille meg og bare tråkke til. Kanskje jeg skal begynne med det, sa Westvold Hansen til TV 2.

  Ida Marie Hagen landet på 85 meter, og med 102,7 poeng er hun nest best av de norske, men er 2.06 minutter bak på en 10.-plass.

  Slik gikk det med de andre norske kvinnene:

  20) Marte Leinan Lund (76,5 meter) – 3.30 bak, 22) Mille Marie Hagen (76) – 3.38, 26) Thea Øihaugen (71,5) – 4.11.

  Langrennet på 5 kilometer går senere fredag.

  (©NTB)

  Gyda
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste