Hopp til innhold

Oppretter norsk profflag i sykling: – Dette er sykkelhistorie

Uno-X tar steget ut og oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag fra 2020. Det blir historiens første på herresiden.

 Det norske sykkellaget Uno-X

NYTT SYKKELLAG: F.v. Kurt Asle Arvesen, Jens Haugland, Stig Kristiansen og Leonard Snoeks under presentasjonen til det norske sykkellaget Uno-X.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laget tar dermed steget opp som prokontinentallag og oppjusterer satsingen kraftig.

Uno-X har vært bredt engasjert i norsk sykkelsport i mange år og eier og driver i dag Uno-X Norwegian Development Team på UCI kontinentalnivå.

– To av våre lidenskaper i Uno-X er utvikling og sykling. Vi har nå utviklet en sportslig og organisatorisk struktur som gjør at vi er klare for å etablere oss som det første norske profflaget for herrer, sier sykkelsjef og daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge AS i en pressemelding.

kurt asle arvesen

SYKKELSPORT: Kurt Asle Arvesen er sportslig leder i Uno-X Norwegian Development Team.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Sykkelhistorie

Laget er nå inne i sin tredje sesong med Kurt Asle Arvesen som sportslig leder, mens tidligere landslagssjef Stig Kristiansen ble med som sportsdirektør i 2018. Laget vil søke UCI om profflisens fra 2020.

– Dette er sykkelhistorie, kanskje idrettshistorie i Norge, sa Arvesen da laget presenterte planene i dag.

Lite tyder imidlertid på at laget blir å se i de store World Tour-rittene med det aller første. Fokuset ligger i stedet på å finne skreddersydde oppgaver tilpasset lagets rytterstall.

– Folk tenker nok Tour de France og andre store ritt de kjenner gjennom TV, men i utgangspunktet vil vi ikke være med i så mange av dem. Kanskje ett eller to. Det kommer helt an på rytterkabalen og hvor sterke ryttere vi får tak i. Vi skal heller prøve å prege de rittene vi stiller opp i, understreker han.

– Skal være nøkterne

Laget skal ha en blanding av både norske og danske sykkelryttere i stallen, som består av til sammen 17 ryttere.

– Vi vil beholde mye av den rytterbasen vi har i dag, samtidig som vi mener det er nødvendig å forsterke laget ytterligere for å kunne prestere på en enda større sykkelscene. Laget vil blant annet se til Danmark når stallen for 2020 skal settes sammen, sier Jens Haugland om den videre satsingen.

Hvor mye proffsatsingen koster, vil ingen ut med. Ei heller er det satt noen øvre grense for lagets pengebruk i årene som kommer.

– Det er ikke sagt at vi skal holde oss innenfor det eller det budsjettet, men vi skal være nøkterne og bruke ressursene fornuftig. Samtidig skal vi bruke de ressursene vi ser er nødvendige, sier sportsdirektør Stig Kristiansen til NTB.

Siste nytt

 • Sportssjef Joacim Jonsson irettesatt av Vålerenga etter intervju

  Vålerengas sportsdirektør Joacim Jonsson vekket oppsikt da han gikk hardt ut mot klubbens egen spiss, Mees Rijks, i pausen under kampen mellom Lyn og Vålerenga lørdag.

  Rijks ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.

  – Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon, sa Jonsson til TV 2 lørdag.

  Svensken beklaget uttalelsene sine overfor Vålerenga-spillerne i garderoben etter kampen.

  Mandag forteller daglig leder i Vålerenga, Svein Graff, at han og Jonsson har hatt et møte.

  – Tid, sted og formen for offentlig kritikk av egen spiller på den måten er feil og dårlig håndtert. «Jocke» har beklaget overfor spillergruppa og i media. Det er bra og nødvendig. Jeg har hatt møte med Jokke og han har fått en irettesettelse, sier Graff til VG.

  Graff opplyser at saken ikke vil få ytterligere konsekvenser for Jonsson.

  Joacim Jonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Djokovic dropper Madrid Open – en rival mindre for Ruud

  Novak Djokovic (36) stiller ikke i Madrid Open. Det kan gi Casper Ruud lettere vei mot suksess i storturneringen i tennis.

  Djokovic har ikke spilt siden verdenseneren tapte for Ruud i semifinalen i Monte-Carlo Masters for litt over en uke siden.

  Serberen var ikke en del av mandagens trekning for ATP Masters1000-turneringen i Madrid. Der har han tidligere vunnet tittelen tre ganger (senest i 2016).

  Ruud er femteseedet og går rett til 2. runde. Der møter han vinneren av oppgjøret mellom Zhang Zhizhen fra Kina (49 i verden) og serbiske Miomir Kecmanovic (66). (NTB)

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Tønnesen takker nei til landslagsspill

  Kent Robin Tønnesen (32) gjør seg uaktuell for det norske håndballandslaget framover.

  Det opplyser landslagssjef Jonas Wille i forbindelse med uttaket av troppen til en storturnering på Jordal i Oslo neste måned.

  – Kent Robin har forklart meg at han takker nei til landslag i perioden fremover av hensyn til totalbelastningen. Vi har hatt god dialog, og jeg tar hans avgjørelse til etterretning i vår videre planlegging, sier Wille.

  Tønnesen spiller til daglig i franske Paris Saint-Germain. Der har han vært siden overgangen fra ungarske Szeged i fjor.

  På landslaget står Tønnesen med 339 mål på 137 kamper. Han har vært en del av Norge-miljøet siden 2010.

  I 2017 var han med på å ta VM-sølv. (NTB)

  Håndball-EM herrer 2024: Hovedrunden Norge - Danmark (23-29)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal