NRK Meny
Normal

– Føler meg sterk og selvsikker

Nina Løseth kjørte en god førsteomgang og lå på en 16. plass før finaleomgangen i Sölden. Hun greide imidlertid ikke å følge opp den gode kjøringen i andreomgang.

Nina Løseth

Nina Løseth leverte en god første omgang i verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden.

SISTE: Løseth kjørte ned til en foreløpig 12. plass i 2. omgang, noe som ikke holder til noen topplassering i Sölden.

– Jeg følte meg sterk og selvsikker, og det er alltid en god følelse å ha før start. Jeg synes det var kult å komme ned å se resultatavla etter målpassering, sa Løseth til NRK etter første omgang i Sölden.

Stranda-jenta ligger likevel litt over tre sekund bak lederen Lara Gut fra Sveits før finaleomgangen. Men er likevel strålende fornøyd med årets første storslalåmomgang av betydning. Hun mener likevel at hun har mer å gå på før den avgjørende finalen senere i dag.

– Oppe i henget tenkte jeg: Søren, nå må du gasse på eller så kommer ikke dette til å gå. Jeg følte meg ikke super, men jeg bare kjørte på, og når jeg kom ned så bare tenkte jeg: Jaggu, gikk det bra likevel, ler 24-åringen.

– Hva tenker du om andre-omgangen?

– Jeg har ingenting å tape. Det er bare full gass som gjelder. Jeg skal prøve å gi enda mer gass, sier Nina Løseth.

Saken fortsetter under videoen.

Nina Løseth inn til en foreløpig 15 plass i Sölden.

Nina Løseth kjørte ned til en oppløftende 16. plass etter første omgang i storslalåmrennet i Sölden.

Mens Løseth smilte, deppet Lotte Smiseth Sejersted etter at hun ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

– Jeg kom aldri inn i det, rett og slett. Jeg fant ikke flyten, og fikk ikke skiene til å gå rent. Det bare gikk skikkelig dårlig, nå er jeg ganske skuffet for å si det sånn, sier Smiseth Sejersted til NRK etter 38. plassen i første omgang, som var hele 4, 47 sekund bak lederen Lara Gut fra Sveits.

– Jeg kjente ganske fort at det ikke stemte. Det er selvfølgelig dritkjedelig. Jeg føler det har gått såpass bra på trening. Så da er det kjedelig at det går så dårlig. Jeg kjørte med Lara Gut her i Sölden for ikke så lenge siden. Da var vi ikke langt bak. Så det er kjedelig at jeg er over fire sekunder bak i dette rennet, sier Smiseth Sejersted.

Ingen god sesongåpning av Lotte Smiseth Sejersted.

Lotte Smiseth Sejersted kjørte inn til en skuffende 38. plass i verdenscupåpningen i Sölden.

Sveitsiske Lara Gut leder etter første omgang i verdenscupåpningen. Hun er 77 hundredeler foran Viktoria Rebensburg fra Tyskland. Anna Fenninger fra Østerrike er på tredjeplass, 83 hundredeler bak.

Heller ikke Ragnhild Mowinckel klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen i verdenscupåpningen. Molde-jenta ble nummer 32 i første omgang.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansan til NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skøyter
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cup hopp: Raw Air
V-cupfinale skøyter: 5000 m menn
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter