NRK Meny
Normal

Omstridt golfklubb snur – sier ja til kvinnelige medlemmer

Den skotske klubben som holder til på golfbanen Muirfield har de siste 273 årene nektet å ha kvinnelige medlemmer. Men nå har klubben snudd – dermed får de trolig arrangere The Open igjen.

Muirfield Village Golf Club

SIER JA: Nå få kvinner også lov til å spille golf på denne banen.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Ifølge flere britiske medier sa et klart flertall av de mannlige medlemmene ja da de stemte over spørsmålet tirsdag formiddag.

– Vi ser frem til å ønske kvinner som medlemmer til å denne bemerkelsesverdige klubben, som er kjent for sine store tradisjoner og vennlige miljø, sier Henry Fairweather, lederen for golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers, som eier og drifter banen Muirfield.

På grunn av dagens avstemming får Muirfield trolig lov til å arrangere den legendariske majorturneringen The Open igjen.

Golfklubben, som regnes for å være blant verdens eldste, hadde også en avstemming i mai, men da stemte flertallet imot kvinnelige medlemmer, noe som gjorde at de mistet retten til å arrangere The Open.

Klubbens kvinne-nei fikk blant annet daværende statsminister David Cameron til å reagere.

– Statsministerens generelle mening er at idrettsklubber bør være åpne for begge kjønn, og at det er utdatert ikke å gjøre det – spesielt hvis du ønsker å være vertskap for et stort mesterskap, sa en talsmann for Cameron.

Klubben har siden opprettelsen i 1744 vært forbeholdt for menn.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal