NRK Meny
Normal

Omstridt golfklubb snur – sier ja til kvinnelige medlemmer

Den skotske klubben som holder til på golfbanen Muirfield har de siste 273 årene nektet å ha kvinnelige medlemmer. Men nå har klubben snudd – dermed får de trolig arrangere The Open igjen.

Muirfield Village Golf Club

SIER JA: Nå få kvinner også lov til å spille golf på denne banen.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Ifølge flere britiske medier sa et klart flertall av de mannlige medlemmene ja da de stemte over spørsmålet tirsdag formiddag.

– Vi ser frem til å ønske kvinner som medlemmer til å denne bemerkelsesverdige klubben, som er kjent for sine store tradisjoner og vennlige miljø, sier Henry Fairweather, lederen for golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers, som eier og drifter banen Muirfield.

På grunn av dagens avstemming får Muirfield trolig lov til å arrangere den legendariske majorturneringen The Open igjen.

Golfklubben, som regnes for å være blant verdens eldste, hadde også en avstemming i mai, men da stemte flertallet imot kvinnelige medlemmer, noe som gjorde at de mistet retten til å arrangere The Open.

Klubbens kvinne-nei fikk blant annet daværende statsminister David Cameron til å reagere.

– Statsministerens generelle mening er at idrettsklubber bør være åpne for begge kjønn, og at det er utdatert ikke å gjøre det – spesielt hvis du ønsker å være vertskap for et stort mesterskap, sa en talsmann for Cameron.

Klubben har siden opprettelsen i 1744 vært forbeholdt for menn.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld