NRK Meny
Normal

Omstridt golfklubb snur – sier ja til kvinnelige medlemmer

Den skotske klubben som holder til på golfbanen Muirfield har de siste 273 årene nektet å ha kvinnelige medlemmer. Men nå har klubben snudd – dermed får de trolig arrangere The Open igjen.

Muirfield Village Golf Club

SIER JA: Nå få kvinner også lov til å spille golf på denne banen.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Ifølge flere britiske medier sa et klart flertall av de mannlige medlemmene ja da de stemte over spørsmålet tirsdag formiddag.

– Vi ser frem til å ønske kvinner som medlemmer til å denne bemerkelsesverdige klubben, som er kjent for sine store tradisjoner og vennlige miljø, sier Henry Fairweather, lederen for golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers, som eier og drifter banen Muirfield.

På grunn av dagens avstemming får Muirfield trolig lov til å arrangere den legendariske majorturneringen The Open igjen.

Golfklubben, som regnes for å være blant verdens eldste, hadde også en avstemming i mai, men da stemte flertallet imot kvinnelige medlemmer, noe som gjorde at de mistet retten til å arrangere The Open.

Klubbens kvinne-nei fikk blant annet daværende statsminister David Cameron til å reagere.

– Statsministerens generelle mening er at idrettsklubber bør være åpne for begge kjønn, og at det er utdatert ikke å gjøre det – spesielt hvis du ønsker å være vertskap for et stort mesterskap, sa en talsmann for Cameron.

Klubben har siden opprettelsen i 1744 vært forbeholdt for menn.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal