NRK Meny
Normal

Omstridt golfklubb snur – sier ja til kvinnelige medlemmer

Den skotske klubben som holder til på golfbanen Muirfield har de siste 273 årene nektet å ha kvinnelige medlemmer. Men nå har klubben snudd – dermed får de trolig arrangere The Open igjen.

Muirfield Village Golf Club

SIER JA: Nå få kvinner også lov til å spille golf på denne banen.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Ifølge flere britiske medier sa et klart flertall av de mannlige medlemmene ja da de stemte over spørsmålet tirsdag formiddag.

– Vi ser frem til å ønske kvinner som medlemmer til å denne bemerkelsesverdige klubben, som er kjent for sine store tradisjoner og vennlige miljø, sier Henry Fairweather, lederen for golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers, som eier og drifter banen Muirfield.

På grunn av dagens avstemming får Muirfield trolig lov til å arrangere den legendariske majorturneringen The Open igjen.

Golfklubben, som regnes for å være blant verdens eldste, hadde også en avstemming i mai, men da stemte flertallet imot kvinnelige medlemmer, noe som gjorde at de mistet retten til å arrangere The Open.

Klubbens kvinne-nei fikk blant annet daværende statsminister David Cameron til å reagere.

– Statsministerens generelle mening er at idrettsklubber bør være åpne for begge kjønn, og at det er utdatert ikke å gjøre det – spesielt hvis du ønsker å være vertskap for et stort mesterskap, sa en talsmann for Cameron.

Klubben har siden opprettelsen i 1744 vært forbeholdt for menn.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge