Omgangssyke i VM-troppen – Knotten står over jaktstarten

Skiskytter Karoline Knotten er blitt syk og står over jaktstarten i VM i Nove Mesto søndag. Det forteller hun selv til NRK.

– Jeg har en liten omgangssyke og har brukt natta og dagen på å løpe frem og tilbake til badet. Jeg har bøtta mi klar, men har spist to biter croissant og det har gått bra. Dessverre blir det ingen jaktstart på meg, men det kommer flere skirenn i VM, sier hun.

– Omgangssyke er det verste å få inn i troppen, og det skaper uro blant alle løperne. For de vet at de som får dette potensielt kan få ødelagt mesterskapet, mener NRKs skiskytingekspert Torgeir Bjørn.

Knotten var på laget som tok sølv på blandet stafett, men hun ble bare nummer 33 på sprinten og hadde over to minutter opp til lederen Julia Simon på dagens jaktstart.

– Jeg er glad jeg har VM-sølvet i bagen allerede, og jeg håper å være på plass senere i VM. Foreløpig skal jeg sitte her og heie på jentene. Jeg har skikkelig troa, forteller Knotten i en videohilsen.

Kvinnenes jaktstart starter kl. 14.30 og sendes på NRK1. Juni Arnekleiv har best utgangspunkt av de norske, og går ut 1.36 bak Frankrikes Simon.

• Sør-Korea krever forklaring – ble kalt Nord-Korea

Sør-Korea ble introdusert som Nord-Korea under OL-åpningen i Paris fredag. Landet ber om garantier fra arrangøren om at feilen ikke vil skje igjen.

Da båtene med utøverne seilte ned elven Seinen under åpningsseremonien, ble Sør-Korea introdusert som «Democratic People's Republic of Korea» som er det offisielle navnet på Nord-Korea – og det både på fransk og engelsk.

Samme introduksjon ble gitt da de nordkoreanske utøverne passerte.

Sør-Korea reagerer på tabben. Landets viseminister for sport og kultur, Jang Mi-ran, har bedt om et møte med IOC-president Thomas Bach, ifølge en uttalelse fra departementet.

Medlemmer av den sørkoreanske delegasjonen under åpningsseremonien.
  • Liverpool vant i Slots første kamp

Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)