Omdal: – Nå må Blatter gå av

Tidligere styremedlem i FIFA, Per Ravn Omdal, mener onsdagens pågripelser av FIFA-topper er beviset på at organisasjonen bør få ny president.

SOCCER-EURO/ FIFA president Blatter gestures during a news conferece after the Swiss women's soccer A team qualifyed for the FIFA Women's World Cup, in Luzern

PÅ VEI UT?: FIFAs president Sepp Blatter bør ifølge Per Ravn Omdal ikke få fortsette i fotballens mektigste jobb.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

omdal

Per Ravn Omdal mener FIFA må rydde opp innad i organisasjonen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Dette er veldig trist og svært ødeleggende for fotballen. Nå er det viktigere enn noensinne at FIFA får ny leder, ny administrasjon og nytt styre, sier Per Ravn Omdal til NRK.

Sju FIFA-topper ble onsdag morgen arrestert, mistenkt for omfattende korrupsjon.

Hele fjorten personer skal være innbrakt til avhør, og det er beslaglagt store mengder elektroniske spor, bankutskrifter og andre dokumenter fra FIFAs hovedkvarter.

– Nå må de fjerne de som tilsynelatende er skyldige. Slik at man kan bygge en verdensomspennende organisasjon som er basert på åpenhet og demokrati, sier Omdal.

– Prins Ali en god kandidat

Fredag skal valget av ny FIFA-president foregå. Kun to kandidater stiller til valg. Det er nåværende president, Sepp Blatter, og prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

Omdal, som satt i FIFA-styret fra 1994 til 2002, mener at Blatter ikke kan fortsette i fotballens mektigste jobb og at Prins Ali bør ta over som president i FIFA.

– Prins Ali er en god kandidat. Han er en utmerket mann på alle måter, sier Omdal og legger til:

– Nå håper jeg at hele verden får øynene opp for hva som skjer innad i FIFA. Selv om Blatter ikke er direkte involvert i det som skjer nå, så har han vært sentral i FIFA lenge og det er åpenbart at han ikke kan fortsette som president, fastslår Omdal.

Saken fortsetter under bildet:

SOCCER-ASIA/FORUM-ALI Jordan's Prince Ali Bin Al Hussein, FIFA presidential candidate in the Dead Sea

Presidentkandidat og eneste utfordrer til Sepp Blatter, Prins Ali bin al Hussein.

Foto: MUHAMMAD HAMED / Reuters

Interne varslere

Sveitsiske myndigheter skriver i en pressemelding onsdag at det dreier seg om to ulike saker. Den ene føres av sveitsiske myndigheter og dreier seg om mistenkt korrupsjon i forbindelse med tildelingene av VM i 2018 og 2022.

Den andre føres av amerikanske myndigheter og dreier seg om markedsføring, rettighetskjøp og korrupsjon i forbindelse med det i USA og Latin-Amerika. Det er særlig der informasjonen fra Chuck Blazer skal ha spilt en viktig rolle.

Andreas Selliaas

Kommentator i sporten.com Andreas Selliaas mener dette er svært dramatisk for FIFA.

– Det virker som måten å få avslørt korrupsjon i FIFA er at folk internt i organisasjonen står frem, eller i hvert fall varsler om det som skjer, sier Andreas Selliaas til NRK.

Han er kommentator i sporten.com og har jobbet med saker om FIFA i mange år. Han tror årsaken til at dette skjer nå er at mange ønsker å bli kvitt Blatter.

– Kan Sepp Blatter ha vært president i så mange år uten å vite om dette?

– Hvis det avdekkes omfattende korrupsjon, så er det helt umulig å forestille seg at han ikke har visst noe, sier Selliaas.

Siste nytt

 • Odd henter to spillere fra Arendal

  Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

  Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

  Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

  Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021. (NTB).

  lG5RxB81zsE
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Slik ser eliteserieplanen ut

  26. runde:

  Lørdag 28/11: Viking – Start, Brann, Aalesund.

  Søndag 29/11: Bodø/Glimt – Rosenborg, Kristiansund – Strømsgodset, Mjøndalen – Stabæk, Molde – Haugesund, Sandefjord – Odd, Vålerenga – Sarpsborg.

  27. runde:

  Onsdag 2/12: Sarpsborg – Kristiansund, Viking – Brann, Haugesund – Mjøndalen, Odd – Strømsgodset, Start – Bodø/Glimt, Aalesund – Sandefjord, Stabæk – Vålerenga.

  Søndag 13/12: Rosenborg – Molde.

  28. runde:

  Søndag 6/12: Strømsgodset – Haugesund, Brann – Sarpsborg, Bodø/Glimt – Stabæk, Kristiansund – Odd, Mjøndalen – Start, Sandefjord – Viking, Vålerenga – Rosenborg, Molde – Aalesund.

  29. runde:

  Onsdag 9/12: Haugesund – Bodø/Glimt, Sarpsborg – Sandefjord, Stabæk – Kristiansund, Start – Brann, Viking – Vålerenga, Aalesund – Strømsgodset.

  Torsdag 10/12: Rosenborg – Mjøndalen.

  Onsdag 16/12: Odd – Molde.

  30. runde:

  Lørdag 19/12: Bodø/Glimt – Viking, Brann – Odd, Kristiansund – Haugesund, Mjøndalen – Aalesund, Molde – Sarpsborg, Sandefjord – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Vålerenga – Start.

  Det vil også kome tilsvarande justeringar for 1. divisjon onsdag.

  Dei fleste av Molde sine kampar vil bli spelt i helgane, sidan laget er med i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal