Hopp til innhold

Oliver Solberg klar for rallysportens heftigste klasse: – Det er helt fantastisk

Oliver Solberg (20) har fått fast plass i WRC-klassen, den aller gjeveste rally-klassen, i neste sesongs VM. Der blir han den yngste føreren.

Solberg Rally Wales

FAR OG SØNN: Oliver Solberg sammen med far Petter Solberg. Nå er Oliver klar for WRC-klassen, kun 20 år gammel.

Foto: Team Solberg Media Office Timo Anis / NTB

Den siste sesongen har Solberg vekslet mellom å kjøre løp i toppklassen WRC og det som heter WRC2. Nå får han en mer forutsigbar hverdag når han blir en del av det offisielle laget til Hyundai i VM.

Han signerte for fabrikklaget til Hyundai i 2019.

– Det er helt fantastisk. Det er store nyheter, sier en entusiastisk Solberg i et intervju SVT har gjort for NRK.

– Er det barndomsdrømmen du nå opplever?

– Det er en utrolig glede og en drøm som går i oppfyllelse. I år var man liksom ikke skikkelig inne, men på kanten, men nå har man tatt steget over. Det er deilig for sjelen.

– Det er fantastisk å få den støtten og tilliten til neste år for virkelig å kunne satse stort, forteller 20-åringen videre.

– Du er seriens yngste fører. Hvor viktig blir tålmodighet?

– Det er klart at jeg må lære meg å se det slik. Jeg er yngst og må lære meg å ha tålmodighet. For neste år blir det mye av det, å bare ta den tiden man trenger. Resultatene kommer til slutt. I noen konkurranser vil man kjøre bra, mens i andre blir det mer for å lære.

Til sammenligning var faren Petter Solberg 24 år første gang han deltok i et WRC-rally. Han ble verdensmester i 2003, 29 år gammel.

Rally Sweden. Oliver Solberg.

FORVENTNINGSFULL: Oliver Solberg.

Foto: Micke Fransson/tt / NTB

Ny generasjon biler

Samtidig som han tar steget opp i rallysportens eliteserie, gjennomføres det også endringer på bilene som brukes. Fra 2022 innføres nemlig et nytt reglement som pålegger lagene å bruke hybridbiler i dagens WRC-klasse.

– Å få være med på en ny generasjon biler er helt sjukt. Jeg har allerede fått testet bilen og har prøvekjørt ganske mye. Jeg var den første som kjørte bilen og det er stas å få være med fra start, og få bygge opp en ny bil og en ny æra for neste år, sier han.

– Hvor forventningsfull er du?

– Det blir helt klart en ny æra. Det er veldig annerledes biler. De går fortsatt veldig fort, og det kommer til å være mye lettere biler, men fortsatt kommer de til å se utrolig kule ut. Jeg tror at med el og boost som vi får, så går det likevel veldig raskt.

Deler bil med veteran

Hvor mange løp Solberg skal kjøre er det ikke lagt en plan for ennå, men han skal dele bil med 38 år gamle Dani Sordo. Den erfarne spanjolen har deltatt i 19 ulike VM-sesonger.

– Han har ekstremt mye erfaring og skal være der som en slags coach og mentor for meg.

– Det er viktig for meg å ha en ved siden av meg med mye erfaring. Selv om jeg kjører, så skal han likevel være med på konkurranser og støtte meg og teamet, poengterer han.

Det kan komme godt med. I år har ikke alt gått helt etter planen.

I Finland måtte han bryte etter at bilen rullet rundt. Han måtte også bryte i Belgia og Hellas på grunn av tekniske problemer.

– Da er det herlig å få denne støtten og kjenne at man får en sjanse til å gjøre noe stort. Dette er drømmen jeg har hatt siden jeg ble født, kan man vel si, å komme inn på et WRC-team med satsing.

– Det betyr mye for selvtilliten etter et så tøft år som i år, understreker han.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Holger Rune klar for semifinalen - kan møte Ruud

  Danske Holger Rune klar for semifinalen i ATP 500-turneringen i Acapulco etter seier i to sett over tyske Dominik Koepfer.

  Kampen ble jevn, men dansken dro i land begge settene i tiebreak (7-6, 7-6).

  Casper Ruud møter amerikanske Ben Shelton fredag morgen. Vinneren møter Rune i semfinalen.

  (NTB)

  hfcZOrpk9Fs
  Foto: AP
 • Zuccarellos Wild gikk på en kjempesmell i Nashville

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello ledet i et snaut minutt i første periode mot Predators, men til slutt vant Nashville-laget 6–1.

  Det ble ingen god dag på jobb for Mats Zuccarello, som verken scoret eller bidro med noen assist denne gangen, men som måtte tilbringe to minutter på benken for usportslig oppførsel i andre periode.

  Nordmannen fikk 13 minutter på isen i torsdagens kamp.

  (NTB)

  fW-ZZUHdWeY
  Foto: AFP
 • Aursnes tente håpet for Benfica

  I semifinalen i den portugisiske cupen så det lenge mørkt ut for Fredrik Aursnes og hans Benfica, mot Sporting.

  De grønnkledde med svenske Victor Gyökeres dominerte kampen, men vant kun 2-1, etter at nettopp Aursnes reduserte etter nærmere 70 minutters spilt.

  Dermed har Benfica et brukbart utganspunkt før returoppgjøret på hjemmbane i april.

  AqTF2ejEOCg
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal