Oliver Solberg har signert for verdens beste lag

Oliver Solberg blir fabrikkfører for Hyundai. Det bekrefter 19-åringen til NRK.

Solberg

NY AVTALE: Oliver Solberg har signert en avtale med Hyundai. Her sammen med far og tidligere verdensmester Petter Solberg.

Foto: Team Solberg Media Office Timo Anis

Hyundai har vunnet lagkonkurransen i WRC (øverste nivået innenfor rally) to år på rad og regnes dermed som det beste fabrikklaget i verden.

Nå har de altså signert 19 år gamle Oliver Solberg på en toårskontrakt.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er det vi alltid har jobbet mot, så å få en fabrikkontrakt og ha en ordentlig plan foran seg, er veldig stort, sier Solberg til NRK.

WRC2 i første omgang

Dermed er han ett steg nærmere målet om å bli verdensmester i rally, akkurat som pappa Petter klarte i 2003, som tidenes første nordmann på det øverste nivået.

Oliver Solberg

TALENT: Oliver Solberg blir av mange beskrevet som en fremtidig verdensmester.

Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

I første omgang er imidlertid planen å kjøre WRC2, klassen under WRC. NRK erfarer at han får prøve WRC-bilen allerede i 2021 i mindre løp, og at han i 2022 skal få prøve seg på det øverste nivået hvis alt går etter planen.

Selv er 19-åringen mest fokusert på å ta ett steg av gangen.

– Alle planene for de neste to årene er ikke lagt ennå, men fra januar av er det hvert fall fullt program med WRC2. Men mye av grunnen for at jeg signerte for Hyundai er nettopp at jeg har troa på at det skal hjelpe meg fremover med å nå drømmen om å kjøre WRC, sier Solberg.

– Hvor mange fingre har faren din hatt med i dette?

– Alle ti kan man vel si, sier Solberg og ler.

– Mamma og pappa hjelper meg med mye. De ordner med alt av samtaler og kontrakter, siden jeg fortsatt er litt for ung til å gjøre det. Så de er en stor del av dette, fortsetter han.

fZlstvMdI0k

HJELPER TIL: Både mor Pernilla og far Petter har hatt noen fingre med i spillet når Oliver Solberg har valgt nytt lag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Handler om å bygge erfaring

Pappa Petter Solberg er tydelig stolt når NRK prater med ham om den nye kontrakten til sønnen.

– Å signere fabrikkontrakt som 19-åring er veldig stort. Han slo meg der. Han hadde tre gode muligheter som vi vurderte, men dette var absolutt det beste, sier Petter Solberg.

Rallytalentet har kjørt veldig godt i WRC3 denne sesongen, men det under mer privat styring. Nå blir han altså helprofesjonell under vingene til et stort fabrikklag.

Petter Solberg vil spå om sønnen kommer til å følge i hans fotspor som verdensmester en dag, men er tydelig på at en slik kontrakt åpner flere muligheter.

– Det ser veldig bra ut, men til syvende og sist handler rally om å kjøre nok bil og bygge erfaring. Vi må huske på at den yngste verdensmesteren noensinne er 27 år, så han har mange år på seg, sier Petter.

Kjører med svensk flagg

Atle Gulbrandsen er både kommentator i Viasat og landslagssjef for Norge. Han er ikke overrasket over at Solberg signerer fabrikkontrakt allerede i en alder av 19 år.

GWPoCxso5g8 atle gulbrandsen

STORT: Atle Gulbrandsen ble ikke overrasket da han fikk høre nyheten om at Oliver Solberg har signert for Hyundai.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det er så klart utrolig stort, men ikke uventet. Vi har sett talentet til Oliver i mange år nå, og med de resultatene han har hatt i så ung alder, var det ventet at han skulle bli plukket opp av en av de store fabrikkene, sier Gulbrandsen.

Dessverre for Gulbrandsen og resten av det norske folk, kjører Solberg under det svenske flagget nå. Det håper landslagssjefen å få gjort noe med fremover.

– Vi ønsker han naturligvis på det norske landslaget, slik han kjører med norsk flagg på bilen. Vi har snakket med Oliver og fortalt ham hva vi kan tilby. Men vi ønsker at han skal ta det valget selv, sier Gulbrandsen.

Hvis ting ikke blir stoppet av koronaviruset, håper Oliver Solberg å debutere for sitt nye lag i Monte Carlo i januar.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Siste nytt

 • Kenneth Larsen ny trener for Vålere

  Etter et år med administrative oppgaver er Espen Knutsen tilbake med treneransvar for Vålerenga Hockey. Han blir assistent for Kenneth Larsen.

  Larsen tar dermed over ansvaret som hovedtrener etter Roy Johansen, som har trent laget siden 2016.

  wm0-gEh-Oy0
  Foto: Mariam Butt / N
 • Norwich avlyste treningskamp

  Den engelske Premier League-klubben Norwich har sett seg nødt til å avlyse kveldens treningskamp mot Coventry etter at det er oppdaget koronasmitte i laget.

  Avgjørelsen om å avlyse kampen er tatt for å være på den sikre siden etter et mindre antall positive koronatester i førstelaget, heter det i en pressemelding på klubbens nettsider.

 • Hvas med ny norsk rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas satte ny norsk rekord da han vant sitt heat på 200 meter medley i OL onsdag. Han svømte inn på tiden 1.57.64. Den gamle rekorden hans var på 1.59,44. Det holdt til en plass i semifinalen.

  Hvas ble nummer 12, og de 16 beste svømmer semifinale torsdag.

  Hvas ledet det tredje av de seks heatene hele veien. Det ga seier nesten ett sekund foran australske Brendon Smith.

  Han ble slått av tre svømmere i det fjerde heatet og tre i det femte. Dermed var han semifinaleklar før det siste heatet.

  Hvas var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal