Hopp til innhold

Oliver Solberg har signert for verdens beste lag

Oliver Solberg blir fabrikkfører for Hyundai. Det bekrefter 19-åringen til NRK.

Solberg

NY AVTALE: Oliver Solberg har signert en avtale med Hyundai. Her sammen med far og tidligere verdensmester Petter Solberg.

Foto: Team Solberg Media Office Timo Anis

Hyundai har vunnet lagkonkurransen i WRC (øverste nivået innenfor rally) to år på rad og regnes dermed som det beste fabrikklaget i verden.

Nå har de altså signert 19 år gamle Oliver Solberg på en toårskontrakt.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er det vi alltid har jobbet mot, så å få en fabrikkontrakt og ha en ordentlig plan foran seg, er veldig stort, sier Solberg til NRK.

WRC2 i første omgang

Dermed er han ett steg nærmere målet om å bli verdensmester i rally, akkurat som pappa Petter klarte i 2003, som tidenes første nordmann på det øverste nivået.

Oliver Solberg

TALENT: Oliver Solberg blir av mange beskrevet som en fremtidig verdensmester.

Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

I første omgang er imidlertid planen å kjøre WRC2, klassen under WRC. NRK erfarer at han får prøve WRC-bilen allerede i 2021 i mindre løp, og at han i 2022 skal få prøve seg på det øverste nivået hvis alt går etter planen.

Selv er 19-åringen mest fokusert på å ta ett steg av gangen.

– Alle planene for de neste to årene er ikke lagt ennå, men fra januar av er det hvert fall fullt program med WRC2. Men mye av grunnen for at jeg signerte for Hyundai er nettopp at jeg har troa på at det skal hjelpe meg fremover med å nå drømmen om å kjøre WRC, sier Solberg.

– Hvor mange fingre har faren din hatt med i dette?

– Alle ti kan man vel si, sier Solberg og ler.

– Mamma og pappa hjelper meg med mye. De ordner med alt av samtaler og kontrakter, siden jeg fortsatt er litt for ung til å gjøre det. Så de er en stor del av dette, fortsetter han.

fZlstvMdI0k

HJELPER TIL: Både mor Pernilla og far Petter har hatt noen fingre med i spillet når Oliver Solberg har valgt nytt lag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Handler om å bygge erfaring

Pappa Petter Solberg er tydelig stolt når NRK prater med ham om den nye kontrakten til sønnen.

– Å signere fabrikkontrakt som 19-åring er veldig stort. Han slo meg der. Han hadde tre gode muligheter som vi vurderte, men dette var absolutt det beste, sier Petter Solberg.

Rallytalentet har kjørt veldig godt i WRC3 denne sesongen, men det under mer privat styring. Nå blir han altså helprofesjonell under vingene til et stort fabrikklag.

Petter Solberg vil spå om sønnen kommer til å følge i hans fotspor som verdensmester en dag, men er tydelig på at en slik kontrakt åpner flere muligheter.

– Det ser veldig bra ut, men til syvende og sist handler rally om å kjøre nok bil og bygge erfaring. Vi må huske på at den yngste verdensmesteren noensinne er 27 år, så han har mange år på seg, sier Petter.

Kjører med svensk flagg

Atle Gulbrandsen er både kommentator i Viasat og landslagssjef for Norge. Han er ikke overrasket over at Solberg signerer fabrikkontrakt allerede i en alder av 19 år.

GWPoCxso5g8 atle gulbrandsen

STORT: Atle Gulbrandsen ble ikke overrasket da han fikk høre nyheten om at Oliver Solberg har signert for Hyundai.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det er så klart utrolig stort, men ikke uventet. Vi har sett talentet til Oliver i mange år nå, og med de resultatene han har hatt i så ung alder, var det ventet at han skulle bli plukket opp av en av de store fabrikkene, sier Gulbrandsen.

Dessverre for Gulbrandsen og resten av det norske folk, kjører Solberg under det svenske flagget nå. Det håper landslagssjefen å få gjort noe med fremover.

– Vi ønsker han naturligvis på det norske landslaget, slik han kjører med norsk flagg på bilen. Vi har snakket med Oliver og fortalt ham hva vi kan tilby. Men vi ønsker at han skal ta det valget selv, sier Gulbrandsen.

Hvis ting ikke blir stoppet av koronaviruset, håper Oliver Solberg å debutere for sitt nye lag i Monte Carlo i januar.

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste