Hopp til innhold

OL-håpene trener seg selv

FLAGSTAFF (NRK): Langdistanseløperne Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) og Sindre Buraas (26) har tatt treneransvaret selv denne viktige OL-sesongen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sindre Buraas

PÅ EGENHÅND: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sindre Buraas.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

I januar mistet Norges to beste langdistanseløpere treneren sin, da Sportsklubben Vidar avsluttet samarbeidet med Frank Evertsen.

Det midt i forberedelsene til en viktig OL-sesong. Men i stedet for å finne en erstatter, har Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sindre Buraas tatt hele treneransvaret selv.

– Vi trener oss selv nå. Jeg føler jeg har funnet ut hva som funker for min del og hva kroppen min tåler. Da er det ikke så mye hokus pokus egentlig, sier Grøvdal.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal i Flagstaff, USA.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

– Det har gått bra til nå, og jeg har mange av de samme prinsippene som jeg har hatt de siste 10 årene. Forandringen er at jeg er blitt eldre og sterkere, forklarer Buraas.

Mer selvsikker

De er begge på fire ukers høydesamling i Flagstaff, for å legge grunnlaget før EM i Amsterdam i juli og OL i Rio måneden etter. Det er sistnevnte som er begges hovedmål. Grøvdal på 10.000-meter, og Buraas på 5000-meter.

På rundt 2000 meter over havet er de i ferd med å starte en rolig økt på 10 kilometer - i Buffalo Park. Et område som yngler av mosjonister - og nå også norske toppidrettsstjerner.

– Jeg har alltid vært veldig selvstendig i treningsarbeidet, og er det fortsatt. Jeg er dessuten mer selvsikker på meg selv enn det jeg var før. Det er bare å holde seg til det vi vet funker og ikke finne på noe sprøtt, forteller Grøvdal og ler.

– Trenger du ingen som pusher deg litt ekstra?

– Akkurat den biten tror jeg at jeg klarer veldig godt selv. Men jeg har gode folk i klubben i Tjalve og i forbundet og Olympiatoppen, så jeg føler jeg har fagpersonell jeg kan rådføre meg bra med, svarer Grøvdal.

I rute

Grøvdal har kjent Buraas i en årrekke og de har lagt ned mange treningstimer sammen. For 26-åringen har det å trene med gutta bestandig vært oppskriften.

– Jeg har ikke hatt så mange jenter jeg har kunnet matche meg med i Norge, så det er blitt naturlig at jeg har trent med gutter. Sindre og jeg følger det samme opplegget, og er gode makkere.

Også Buraas føler han har utbytte av sin kvinnelige treningspartner.

– Selv om jeg er sterkere fordi jeg er gutt, er det er alltid ting utenom man kan hjelpe hverandre med. Og det er fint å ha selskap på rolige økter også, sier han.

– Trenger jeg mer motstand er det bare å sette tredemølla på 20 km/t, så gjør det jobben.

Etter en times løpetur i Flagstaffs skoger, kommer de samlet tilbake. Turen kjentes bra ut.

– OL-formen er i rute, slår Grøvdal fast.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal