Hopp til innhold

Oilers slo Vålerenga og forlenget NM-semifinalen: – Magisk

Stavanger Oilers slo Vålerenga 5-3 onsdag og utlignet til 3-3 i semifinalen i ishockey-NM. Avgjørelsen faller i Stavanger fredag.

Vålerenga ledet 3-2 i best av sju-serien før oppgjøret i Oslo onsdag og hadde dermed muligheten til å avgjøre på hjemmeis. Der ble til slutt Anthony Salinitri helten for Oilers med sitt vinnermål, og dermed kan Oilers fortsatt håpe på sin tredje strake NM-tittel.

– Det er steinkult. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen i dag. Jeg synes vi blir hardt straffet bakover, og den andre perioden var frustrerende. Guttene er ekstremt fokusert i dag og justerer litt til tredjeperioden. Det fikk vi godt betalt for, sa Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2.

– Det blir magisk, sa Gjøse om muligheten for å avgjøre på hjemmebane fredag.

(NTB)

Hockey, NM-sluttspillet 2024. Vålerenga - Stavanger Oilers (2-1)
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

 • Christian Michelsen blir ny trener i Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 bekrefter at Christian Michelsen er deres nye hovedtrener. Det skjer kort tid etter at svenske Stefan Billborn ble meldt ferdig i klubben.

  48-åringen er blitt enig med klubben om en avtale som gjelder ut 2026-sesongen.

  Michelsen har stått uten jobb siden han fikk sparken som Kristiansund-sjef i august i fjor, halvannet år etter at han hadde signert en ny fireårskontrakt.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal