Oftedal: – Du vet at du får juling

FREDERIKSHAVN/OSLO (NRK): Håndballjentene tror Montenegro slår Angola og blir neste hinder for Norge i VM. Og da er de klare for å få og gi juling.

Heidi Løke

FORVENTER JULING: Det kan bli en tøff batalje på håndballjentene om Montenegro blir neste motstander i VM. Heidi Løke viste muskler under oppgjøret mot Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Da venter det oss ren krig. Det blir en beintøff batalje. De er både stygge og tøffe, og de spiller ofte over streken. Vi får håpe dommerne slår ned på det i den kampen. Jeg tror likevel at det passer oss bra å møte Montenegro. Vi skal utfordre dem på fart, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp, om Montenegro som eventuell neste motstander.

Og at det blir en tøff og hard batalje kommer ikke som noen overraskelse på jentene. De vet hva som kommer om Montenegro blir motstander i kvartfinalen.

Norge Tyskland

GLADE: Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal jubler over seier mot Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Den kampen blir knalltøff. De er knalltøffe. De har et forsvar som spiller på grensen til stygt. Når du skal inn der, så vet du at du får juling. De har også mange teknikere. De er et skummelt lag, sier Stine Bredal Oftedal.

Montenegro møter Angola mandag kveld. Der tror landslagssjef Thorir Hergeirsson at det er en veldig stor sjanse for at Montenegro blir kvartfinalemotstander for Norge.

– Det er 80/20 i favør Montenegro. Det kan bli overraskelser, men jeg klarer ikke helt å se at Montenegro ikke tar seg videre, sier sjefen.

– Jeg tror de frykter oss også

Keeper Kari Aalvik Grimsbø stod en kjempekamp i seieren over Tyskland søndag. Nå ser hun frem mot en kvartfinale. Og blir det Montenegro er hun forberedt på en hard batalje.

– Det blir en veldig tøff kamp. Det blir en stor utfordring for oss, så det kan blir spennende, sier Grimsbø.

Men selv om jentene er klare for å motta juling, så påpeker Nora Mørk Montenegro mest sannsynlig ikke gleder seg til å møte Norge også.

– Jeg tror de frykter oss også. Jeg er klar, jeg er aldri redd, sier Nora Mørk.

VM-vinner Brasil røk ut

I en annen åttedelsfinale søndag røk regjerende VM-vinner Brasil ut mot Romania, som Norge slo i gruppespillet. Da Bredal Oftedal fikk vite resultatet hevet hun øyenbrynene litt ekstra.

– Jeg ble overrasket. Jeg synes Brasil har et veldig bra lag, så jeg trodde at de skulle slå Romania, sier Bredal Oftedal.

Og det var flere i den norske leiren som ble litt overrasket over resultatet.

– Jeg hadde trodd de skulle slå Romania, så det var overraskende, sier Grimsbø.

Siste nytt

 • Tysk sykkeltalent (17) omkom

  Den 17 år gamle Jan Riedmann ble i helgen påkjørt av en bil under trening i Bayern og døde senere av hodeskadene.

  En bil unnlot å stoppe for syklistene og Riedmann ble truffet.

  Jan Riedmann var regnet som et av de største tyske sykkeltalentene, og han var en del av Bora-lagets U19-satsing.(NTB)

  Laster Twitter-innhold
 • Eikeri videre i Palermo Open

  Norske Ulrikke Eikeri og hennes partner Elixane Lechemia er videre til kvartfinale i Palermo Open etter seier 6-3, 6-2 i første runde.

  Duoen slo Elena Bogdan fra Romania og Reka-Luca Jani fra Ungarn enkelt i en kamp som ikke startet før 22.15 mandag kveld.

  Palermo Open er første turnering på øverste nivå for kvinner og menn siden all turneringsvirksomhet ble stoppet i mars.

  Norske Ulrikke Eikeri har gått videre i deoublesturneringen Palermo Open.
 • Serie A starter 19. september

  Serie A-lagene får 48 dagers hvile fra serieslutten søndag til seriestarten for 2020/21-sesongen. Det melder Fotball Italia.

  Serien starter 19. september og avsluttes 23. mai.

  I løpet av august skal Atalanta og Juventus skal spille mesterligasluttspill, mens Inter skal møte Getafe i europaligaen og Roma skal opp mot Sevilla.

  Overgangsvinduet i Serie A åpner 1. september og stenge 5. oktober.

  wv2AQDjg_iU
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal