Ødegaard tatt av i pausen – så snudde Madrid kampen

Martin Ødegaard fikk en lagmessig opptur, men en personlig nedtur da han ble byttet ut i pausen da Real Madrid gikk fra 1–2 til 3-2-seier over Real Betis.

Ødegaard Betis

ANONYM: Martin Ødegaard fikk til lite offensivt i et stillestående og svakt Real Madrid-lag før pause.

Foto: Angel Fernandez / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Martin Ødegaard startet sin andre strake kamp i ligaen for Real Madrid. De regjerende seriemesterne tok sin første seier for sesongen, etter å ha snudd til seier etter pause.

Det skjedde uten Martin Ødegaard på banen. Real Madrid leverte en svak første omgang og trener Zinédine Zidane gjorde tidlige bytter for å få en respons av laget sitt.

Det betød at nordmannen ble byttet ut allerede i pausen og måtte se lagkameratene snu til seier fra benken.

La Liga Santander - Real Betis v Real Madrid

Sergio Ramos ble igjen helten for hovedstadslaget da han satte inn den avgjørende straffen snaue ti minutter før full tid.

Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters

I en fotballkamp med fem mål, men få store målsjanser var det VAR og dommer som etterlot seg størst inntrykk.

Snudde kampen på to minutter

Det var Ødegaards rekkekamerat Federico Valverde som ga Madrid ledelsen etter et snaut kvarter. Karim Benzema kjørte karusell med Betis-forsvaret og slo ballen inn til uruguayaneren som satte ballen i mål fra tre meters hold.

Betis kom tilbake og var på høyde og bedre enn Madrid etter bortelagets ledermål. Lønn for strevet fikk de ti minutter før pause.

På kort tid hadde de snudd kampen og ved begge anledningene var Martin Ødegaard involvert i baklengsmålene.

Betis jubler

William Carvalho hadde null mål i Betis-drakt før årets sesong. Nå har portugiseren scoret i begge serierundene i 2020/21.

Foto: Cristina Quicler / AFP

Lagets midtstopper Aïssa Mandi headet inn utligningen etter en cornervariant hvor drammenseren var nødt til å ta ut to mann samtidig og ikke rakk ut i press på Sergio Canales, som la ballen på hodet til Mandi.

Drøye to minutter seinere var det midtbaneanker William Carvalho, som scoret i andre kamp på rad, som løp seg fri fra Ødegaard og skjøt ballen forbi Thibaut Courtois før nordmannen rakk å blokkere.

Tatt ut i pausen

Martin Ødegaard hadde igjen en anonym aften i den første omgangen i Sevilla. Nordmannen spilte ofte på det trygge valget når han fikk ballen høyt i banen og var ikke god nok i presspillet defensivt på de to baklengsmålene.

Zinédine Zidane var tydelig misfornøyd med lagets innsats. Rett før pause røk Toni Kroos ut for Luka Modric og i pausen måtte Martin Ødegaard forlate banen til fordel for Isco.

Ødegaard tatt av

Ødegaard må se seg over skulderen med tanke på startplass framover etter å ha blitt byttet ut i begge seriekampene til nå.

Foto: Angel Fernandez / AP

– Det var en veldig svak omgang. Han kunne byttet ut både fire og fem av dem som startet, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Av dem var det Ødegaard som måtte vike plass.

VAR-hjelp

Byttene satte fart i Real Madrid. Det var ikke spilt tre minutter av andre omgang før 2-2-målet satt, fra et selvmål av Emerson.

Vondt ble til verre for den brasilianske høyrebacken da han halvveis i den andre omgangen hindret Luka Jovic da serberen var alene gjennom med keeper. Etter en VAR-sjekk måtte Betis-spilleren tusle av banen etter å ha blitt vist det røde kortet.

Real Madrid imponerte ikke spillemessig mot ti menn, men klarte til slutt å bryte gjennom forsvaret til de grønne og hvite.

For ti minutter før full tid brøt VAR igjen inn til fordel for Real Madrid. Betis-stopper Marc Bartra brukte armen i duell med Borja Mayoral og etter å ha sett situasjonen i reprise pekte dommer på straffemerket.

Sergio Ramos var bildet på selvtillit og arroganse da han igjen var sikkerheten selv fra straffemerket og vippet ballen midt i mål, med en «Panenka»-straffe.

Siste nytt

 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal