Ødegaard tatt av i pausen – så snudde Madrid kampen

Martin Ødegaard fikk en lagmessig opptur, men en personlig nedtur da han ble byttet ut i pausen da Real Madrid gikk fra 1–2 til 3-2-seier over Real Betis.

Ødegaard Betis

ANONYM: Martin Ødegaard fikk til lite offensivt i et stillestående og svakt Real Madrid-lag før pause.

Martin Ødegaard startet sin andre strake kamp i ligaen for Real Madrid. De regjerende seriemesterne tok sin første seier for sesongen, etter å ha snudd til seier etter pause.

Det skjedde uten Martin Ødegaard på banen. Real Madrid leverte en svak første omgang og trener Zinédine Zidane gjorde tidlige bytter for å få en respons av laget sitt.

Det betød at nordmannen ble byttet ut allerede i pausen og måtte se lagkameratene snu til seier fra benken.

La Liga Santander - Real Betis v Real Madrid

Sergio Ramos ble igjen helten for hovedstadslaget da han satte inn den avgjørende straffen snaue ti minutter før full tid.

I en fotballkamp med fem mål, men få store målsjanser var det VAR og dommer som etterlot seg størst inntrykk.

Snudde kampen på to minutter

Det var Ødegaards rekkekamerat Federico Valverde som ga Madrid ledelsen etter et snaut kvarter. Karim Benzema kjørte karusell med Betis-forsvaret og slo ballen inn til uruguayaneren som satte ballen i mål fra tre meters hold.

Betis kom tilbake og var på høyde og bedre enn Madrid etter bortelagets ledermål. Lønn for strevet fikk de ti minutter før pause.

På kort tid hadde de snudd kampen og ved begge anledningene var Martin Ødegaard involvert i baklengsmålene.

Betis jubler

William Carvalho hadde null mål i Betis-drakt før årets sesong. Nå har portugiseren scoret i begge serierundene i 2020/21.

Lagets midtstopper Aïssa Mandi headet inn utligningen etter en cornervariant hvor drammenseren var nødt til å ta ut to mann samtidig og ikke rakk ut i press på Sergio Canales, som la ballen på hodet til Mandi.

Drøye to minutter seinere var det midtbaneanker William Carvalho, som scoret i andre kamp på rad, som løp seg fri fra Ødegaard og skjøt ballen forbi Thibaut Courtois før nordmannen rakk å blokkere.

Tatt ut i pausen

Martin Ødegaard hadde igjen en anonym aften i den første omgangen i Sevilla. Nordmannen spilte ofte på det trygge valget når han fikk ballen høyt i banen og var ikke god nok i presspillet defensivt på de to baklengsmålene.

Zinédine Zidane var tydelig misfornøyd med lagets innsats. Rett før pause røk Toni Kroos ut for Luka Modric og i pausen måtte Martin Ødegaard forlate banen til fordel for Isco.

Ødegaard tatt av

Ødegaard må se seg over skulderen med tanke på startplass framover etter å ha blitt byttet ut i begge seriekampene til nå.

– Det var en veldig svak omgang. Han kunne byttet ut både fire og fem av dem som startet, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Av dem var det Ødegaard som måtte vike plass.

VAR-hjelp

Byttene satte fart i Real Madrid. Det var ikke spilt tre minutter av andre omgang før 2-2-målet satt, fra et selvmål av Emerson.

Vondt ble til verre for den brasilianske høyrebacken da han halvveis i den andre omgangen hindret Luka Jovic da serberen var alene gjennom med keeper. Etter en VAR-sjekk måtte Betis-spilleren tusle av banen etter å ha blitt vist det røde kortet.

Real Madrid imponerte ikke spillemessig mot ti menn, men klarte til slutt å bryte gjennom forsvaret til de grønne og hvite.

For ti minutter før full tid brøt VAR igjen inn til fordel for Real Madrid. Betis-stopper Marc Bartra brukte armen i duell med Borja Mayoral og etter å ha sett situasjonen i reprise pekte dommer på straffemerket.

Sergio Ramos var bildet på selvtillit og arroganse da han igjen var sikkerheten selv fra straffemerket og vippet ballen midt i mål, med en «Panenka»-straffe.

• Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

– Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

– Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

– Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

– Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

(©NTB)

eFmZjB-LXIs
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

– Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

– Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

Jürgen Klopp
  • Rubiales' etterfølger er klar

Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

«Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)