Hopp til innhold

Tror Ødegaards Arsenal-valg kan ha skadet Real-sjansene: – Slikt huskes

Da Martin Ødegaard (22) dro til Arsenal ble hans midtbanekonkurrent værende i Real Madrid for å klamre seg til de mulighetene som kom.

Martin Ødegaard

VILLE SPILLE: Martin Ødegaard valgte selv å dra på utlån til Arsenal, heller enn å bli værende i den spanske hovedstaden.

Foto: Alastair Grant / AP

Forrige sesong viste Martin Ødegaard at han kan håndtere toppnivået i Premier League da han på kort tid spilte seg inn som en av de sentrale brikkene i Mikel Artetas Arsenal-lag.

Etter det som var hans fjerde låneopphold siden han ankom Real Madrid som 16-åring, er han nå gjenforent med manageren som ga ham sin debut for den spanske hovedstadsklubben.

Ekspertene mener likevel veien til fast plass på Carlo Ancelottis lag er lang. Kanskje også for lang.

– Spørsmålene rundt Ødegaard er åpenbare og store. Han er i samme situasjon nå som da han selv tok avgjørelsen om å dra på lån forrige sesong, sier Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland til NRK.

Bar kapteinsbindet og skåret bak lukkede dører

Spillerne som deltok i EM og det søramerikanske mesterskapet har ferie, men de resterende Real Madrid-spillerne har spilt to treningskamper bak lukkede dører.

På søndag spilte de 1-1 mot Rayo Vallecano, og en knapp uke før det slo de Fuenlabrada 3-1 i en kamp hvor Ødegaard skåret og bar kapteinsbindet i deler av kampen.

Veland heller kaldt vann i blodet på dem som leser for mye positivt i det.

Petter Veland

Petter Veland tror ikke det er umulig, men sier at Ødegaard må jobbe knallhardt for en plass på Real Madrids midtbane.

Foto: Viasat

– I Real Madrid er hierarkiet slik at den som har vært lengst i klubben bærer kapteinsbindet. I en treningskamp med stort byttebonanza skal det ikke så mye til før Ødegaard er den spilleren.

Det viktigste er hvilken posisjon han har i midtbanehierarkiet i klubben. Der stiller 22-åringen fra Drammen heller svakt.

De tre åpenbare midtbaneessene er Casemiro, Toni Kroos og Luka Modric. Nummer fire i køen er 22 år gamle Federico Valverde.

– Der Ødegaard valgte å dra ut på lån for å få mer spilletid, ble Valverde igjen for å kjempe om en plass og ta de få mulighetene som kom ved skader, suspensjoner og lignende. Slikt huskes, og nå snakkes det ikke om «hvis» eller «om», men «når» Valverde skal inn i førsteelleveren.

– Han snakkes om som en spiller som skal holde en midtbaneplass i 10-15 år for Real Madrid, legger Veland til.

– Det vil trolig være kroken på døra

Daværende Real Madrid-manager Zinédine Zidane ringte Ødegaard og ba ham komme tilbake til klubben da Ødegaard var utlånt til Real Sociedad med lovnader om muligheter.

De uteble, og en spillesugen Ødegaard satte seg på et fly til London hvor et låneopphold i Arsenal ventet.

Thore Haugstad

Thore Haugstad er fotballskribent for NRK med særlig kompetanse på spansk fotball.

– Denne sesongen er nok et nytt utlån lite sannsynlig. De vil ha ham i stallen. De vil at han skal være en del av førstelaget, men det betyr ikke at treneren gir ham spilletid, sier NRKs fotballekspert Thore Haugstad.

– Om han skulle bli lånt ut vil det være kritisk. Han blir 23 i år og er på et sted i karrieren der han skal spille, legger han til.

Veland er enig og frykter at det vil være kroken på døra for en stor Real Madrid-karriere om et nytt låneopphold blir Ødegaards neste kapittel.

– Tror svaret er ja. For her har man en hel fotballhistorie å lene seg på. Hvis man ser på alle spillere med over 100 kamper for klubber som Real Madrid og Barcelona, så skal du lete lenge, mest sannsynlig forgjeves, etter en spiller med fire-fem låneopphold bak seg.

Han legger til at det ikke er skrevet i stein, og at Ødegaard kan bli den som skiller seg ut om han tar vare på sjansen sin.

Martin Ødegaard

Ødegaard ble fort en yndling i Arsenal. Her jubler han etter å ha skåret mot byrival Tottenham.

Foto: Dan Mullan / Reuters

Haugstad tror Arsenal kan være et godt permanent stoppested om Ødegaard skulle forlate den spanske giganten.

– Hvis Arteta fortsatt er i klubben når den tid kommer er det ikke umulig. De er et ballbesittende lag som setter pris på ballsikre spillere som er komfortable på små flater. Om han skulle forlate Madrid er kanskje Arsenal favoritter til å kjøpe ham.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste