Hopp til innhold

Ødegaard med to målgivende i største ligaseier på over 12 år

Arsenal herjet mot byrival West Ham og scoret fire mål før pause. Martin Ødegaard og hans mannskap ga seg ikke før det stod 6-0.

Det er Arsenals største seier i ligaen på 12 år. Vi må tilbake til 2012 for å finne en like stor seier for rødtrøyene i ligaen, da ble Blackburn slått 7-1.

6-0 seieren er Arsenals nest største borteseier i historien. Bare en 7-0 seier borte mot Standard Liège i cupvinnercupen i 1993 er større.

Arsenal henger med helt i tetsjiktet i Premier League. Med en 3. plass – to poeng bak serieleder Liverpool er det virkelig tett i toppen.

Midtstopper William Saliba sendte bortelaget i føringen med en kontant heading etter et hjørnespark 32 minutter ut i kampen.

Få minutter senere ble Bukayo Saka felt av West Hams sisteskanse Alphonse Areola. Dommeren pekte på straffemerket og Saka satt selv inn 2-0 fra 11-meteren.

Fire minutter senere stanget Gabriel Magalhães inn 3-0 til gjestene.

Deretter spilte Martin Ødegaard løs Leandro Trossard, som banket ballen opp i lengste kryss.

Dermed stod det 4-0 til pause og en hel haug av tilskuere ble sett på vei ut av stadion til halvtid.

Målfesten fortsatte etter hvilen. Ødegaard var på nytt nest sist på ballen da Saka scoret sitt andre for kvelden.

Og som det ikke var nok for hjemmelaget, skulle tidligere West Ham-kaptein Declan Rice strødd ytterligere salt i såret. Fra 25 meter limte han ballen i bortre hjørne, men hadde en behersket feiring av respekt for sin tidligere klubb.

Flere mål ble det ikke på London Stadium. Arsenal kunne med det juble for sesongens andre 6-0 seier, etter å ha slått Lens med samme sifre i Champions League i november.

West Ham skapte tilnærmet null og befinner seg nå på en 8. plass.

Ødegaard Saka
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

  Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

  Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

  – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

  Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

  Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

  (NTB)

  NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

  Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

  Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

  – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

  – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

  (NTB)

  1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal