NRK Meny
Normal

Odd klatret til sølvplass

Det begynner å lukte medalje av Odd. Søndag vant de overbevisende 3-1 over Sandes Ulf i Skien.

odd

Odd vant 3-1 over Sandnes Ulf i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Fredrik Oldrup Jensen

Fredrik Oldrup Jensen scoret ett av Odds mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd vet hva som venter om de avslutter sesongen på en god måte. Etter dagens seier ligger laget på andreplass, og Skienslaget ligger godt an til å overgå den gode sesongen fra 2009, hvor laget endte på fjerdeplass.

Nå kjenner Oddrane lukten av en etterlengtet medalje, mens Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf.

– Jeg er utrolig stolt av at vi har tatt så mange poeng etter 18 kamper. Jeg tror vi har ni kvalifiserte målsjanser i løpet av kampen, sa Dag Eilev Fagermo til C More etter kampen.

Odd var best kampen gjennom og vant til slutt 3-1 over Sandnes Ulf etter scoringer av 40 år gamle Frode Johnsen, Fredrik Oldrup Jensen og en suser fra Herolind Shala. Sandnes Ulf tok ledelsen ved Fredrik Midtsjø like etter pause, men tapte til slutt. Tom Nordlie var naturligvis skuffet etter nok et tap.

– Vi sitter igjen med null poeng. Summa summarum taper vi for et bedre lag. Det er den samme historien om igjen - mål kommer som regel av at et lag er bedre enn det andre. De fleste tror at vi rykker ned, men vi kan ta poeng mot hvem som helst, sa Sandnes Ulf-treneren.

Odd best i førsteomgang

Innledningsvis slet med begge lag med å få til eget spill. Både Sandnes Ulf og Odd lå med en kompakt bakre firer, og starten av kampen bar preg av det. Både Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen prøvde seg fra distanse, men Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson hadde god kontroll hver gang.

Nærmest kom Jone Samuelsen like før pause. Midtbanespilleren timet løpet sitt inn i feltet glimrende, men stupheadingen gikk på feil side av stolpen.

Odd hadde mye ball og var det førende laget, men en blanding av hell og dyktighet holdt Sandnes Ulf inne i kampen.

Odd vant etter snuoperasjon

Odd innledet andreomgangen med to gode langskudd, men allerede to minutt inn i omgangen smalt det i motsatt ende av banen. På sin første reelle målsjanse gikk Sandnes Ulf i føringen ved Fredrik Midtsjø. Innbytter Diego Rubio spilte ballen 45 grader ut til Midtsjø som kom på løp og midtbanespilleren banket ballen i nettet bak Odd-keeper André Hansen.

Bare få minutter senere fikk Odd en fortjent utligning. På et innlegg fra Thomas Grøgaard raget Frode Johnsen høyest, og stanget ballen i mål. Det var fjorårets toppscorer sitt første mål på over tre måneder.

Odd tok ledelsen ved Fredrik Oldrud Jensen som upresset fikk fyre av fra like utenfor sekstenmeteren. Han plasserte ballen utagbart ved høyre stolpe.

På overtid sendte Herolind Shala av en suser fra 25 meter, som Sandnes Ulfs keeper var sjanseløs på å ta.

Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf, som har tapt de to kampene etter den erfarne treneren overtok roret. Dag-Eilev Fagermos Odd ligger godt an til å ta medalje etter seieren på hjemmebane.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live