NRK Meny
Normal

Odd klatret til sølvplass

Det begynner å lukte medalje av Odd. Søndag vant de overbevisende 3-1 over Sandes Ulf i Skien.

odd

Odd vant 3-1 over Sandnes Ulf i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Fredrik Oldrup Jensen

Fredrik Oldrup Jensen scoret ett av Odds mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd vet hva som venter om de avslutter sesongen på en god måte. Etter dagens seier ligger laget på andreplass, og Skienslaget ligger godt an til å overgå den gode sesongen fra 2009, hvor laget endte på fjerdeplass.

Nå kjenner Oddrane lukten av en etterlengtet medalje, mens Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf.

– Jeg er utrolig stolt av at vi har tatt så mange poeng etter 18 kamper. Jeg tror vi har ni kvalifiserte målsjanser i løpet av kampen, sa Dag Eilev Fagermo til C More etter kampen.

Odd var best kampen gjennom og vant til slutt 3-1 over Sandnes Ulf etter scoringer av 40 år gamle Frode Johnsen, Fredrik Oldrup Jensen og en suser fra Herolind Shala. Sandnes Ulf tok ledelsen ved Fredrik Midtsjø like etter pause, men tapte til slutt. Tom Nordlie var naturligvis skuffet etter nok et tap.

– Vi sitter igjen med null poeng. Summa summarum taper vi for et bedre lag. Det er den samme historien om igjen - mål kommer som regel av at et lag er bedre enn det andre. De fleste tror at vi rykker ned, men vi kan ta poeng mot hvem som helst, sa Sandnes Ulf-treneren.

Odd best i førsteomgang

Innledningsvis slet med begge lag med å få til eget spill. Både Sandnes Ulf og Odd lå med en kompakt bakre firer, og starten av kampen bar preg av det. Både Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen prøvde seg fra distanse, men Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson hadde god kontroll hver gang.

Nærmest kom Jone Samuelsen like før pause. Midtbanespilleren timet løpet sitt inn i feltet glimrende, men stupheadingen gikk på feil side av stolpen.

Odd hadde mye ball og var det førende laget, men en blanding av hell og dyktighet holdt Sandnes Ulf inne i kampen.

Odd vant etter snuoperasjon

Odd innledet andreomgangen med to gode langskudd, men allerede to minutt inn i omgangen smalt det i motsatt ende av banen. På sin første reelle målsjanse gikk Sandnes Ulf i føringen ved Fredrik Midtsjø. Innbytter Diego Rubio spilte ballen 45 grader ut til Midtsjø som kom på løp og midtbanespilleren banket ballen i nettet bak Odd-keeper André Hansen.

Bare få minutter senere fikk Odd en fortjent utligning. På et innlegg fra Thomas Grøgaard raget Frode Johnsen høyest, og stanget ballen i mål. Det var fjorårets toppscorer sitt første mål på over tre måneder.

Odd tok ledelsen ved Fredrik Oldrud Jensen som upresset fikk fyre av fra like utenfor sekstenmeteren. Han plasserte ballen utagbart ved høyre stolpe.

På overtid sendte Herolind Shala av en suser fra 25 meter, som Sandnes Ulfs keeper var sjanseløs på å ta.

Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf, som har tapt de to kampene etter den erfarne treneren overtok roret. Dag-Eilev Fagermos Odd ligger godt an til å ta medalje etter seieren på hjemmebane.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn