Hopp til innhold

Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale

Odd-veteranen Steffen Hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb.

Det er det anerkjente forskningssenteret Cies i Sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden.

Den russiske keeperen Igor Akinfejev topper listen. Han har voktet målet for CSKA Moskva i 21 år. Ikke langt bak følger Hagen, som forlenget Odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya.

Rizvan Utsjev i Akhmat Groznij og Ali Khaseif i Al-Jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran Odd-kapteinen.

Hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. Men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på Cies' liste. Blant dem er Thomas Müller (16 sesonger i Bayern München), Koke (15 sesonger i Atlético Madrid) og Athletic-duoen Iker Muniain og Oscar de Marcos (15 sesonger).

Lars-Christopher Vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for Strømsgodset. For øvrig er Ulrik Saltnes (12 sesonger i Bodø/Glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn.

Oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. Det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (NTB)

Odds Steffen Hagen etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Kristiansund på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal