Hopp til innhold

Jensen tordner mot Åråsen-gresset: – En katastrofe

LILLESTRØM (NRK): Rosenborg-kaptein Mike Jensen totalslakter banen i Lillestrøm etter å ha utlignet til 1-1 med en perlescoring.

Mike Jensen

VOLLEY-REDNING: Mike Jensen sørget for 1-1 mot Lillestrøm etter en utsøkt volley, men Rosenborg-kapteinen var ikke nådig med vertenes bane. Her fra seieren over Sarpsborg 08 forrige helg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det (banen) er en katastrofe, sier Jensen til Eurosport.

– Jeg synes det er rent tull å spille på det her. Det er toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke spille på det her, fortsatte Rosenborg-kapteinen.

Jensen fikk delvis støtte av Rosenborg-trener Eirik Horneland, som heller ikke hadde mye til overs for Åråsen-gresset.

– Vi åpner med litt for stor respekt for banen. Vi våger ikke å bruke ball og er litt engstelige på den forferdelige Åråsen-matta. Den er under enhver kritikk, sier Horneland til NRK.

Horneland

KRITISK: Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Treneren var heller ikke fornøyd med gjestenes førsteomgang, hvor Daniel Gustavsson hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Treneren, som skapte overskrifter også før kampen da Nicklas Bendtner ble vraket, gjorde derfor flere endringer.

Erik Botheim og Gustav Valsvik ble tatt av til fordel for Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro, og Birger Meling ble skjøvet ned til sin vante venstreback-posisjon.

Smárason-comeback

Endringene ga umiddelbart effekt. Rosenborg festet grepet om kampen og skapte flere sjanser før det smalt bak LSK-keeper Marko Marić.

Innbytter Søderlund hadde ryggen til feltet da han slo et langt og høyt innlegg. I boksen sto Mike Jensen, som måkte inn utligningen på hel volley.

Mike Jensen

SLO TILBAKE: Her feirer Mike Jensen (midten) utligningen sammen med Birger Meling (t.h.) og Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har litt mer krefter enn vi har hatt i de første kampene, så det var godt å se. Det er fremgang i spillet vårt, og vi er brukbart fornøyd selv om det bare ble ett poeng, sier Søderlund til NRK.

Gjestene mistet imidlertid det store overtaket utover i 2.-omgangen, men Søderlund ble nesten matchvinner et par minutter før slutt.

Lillestrøm, anført av comeback-mannen Arnór Smárason, hadde også sjansene til å ta alle tre poengene på tampen.

Smárason har slitt med en alvorlig kneskade og fikk sine første 15 minutter for sesongen.

– Vi har en ambivalent følelse. Vi er aldri helt fornøyd når vi ikke vinner på hjemmebane, og vi leder 1-0. Samtidig har Rosenborg et ganske bra trykk i 2.-omgangen, så det er ikke helt ulogisk at det ble en scoring, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Åpner for Bendtner-salg

Det store samtaleemne før oppgjøret var vrakingen av Bendtner. Dansken, som var ubenyttet reserve i forrige kamp mot Sarpsborg 08, var ikke blant Hornelands 18 utvalgte.

Styreleder Ivar Koteng åpner nå for et salg av Bendtner til sommeren, og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sier til NRK lørdag kveld at det «alltid er interesse for Bendtner».

Horneland utelukker imidlertid ikke at Bendtner er en del av Rosenborg i fremtiden. Treneren understreker at det ikke er noen dramatikk bak vrakingen.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Her løfter nordmannen 360 kilo og sikrer VM-gull

  Per Marius Hole (33) er verdensmester i benkpress etter at han løftet utrolige 360 kilo i Kasakhstan.

  – Det føles utrolig bra. Det har vært en guttedrøm lenge å ta den VM-tittelen, sier Hole til NRK.

  Mandagens seier kom i åpen klasse i Almaty, og Hole var best i et sterkt felt. Han slo hjemmefavoritten Arslan Sujunsjalijev med fattige 2,5 kilo.

  Det er Holes første VM-gull i en ren benkpresskonkurranse, men i fjor ble han verdensmester i disiplinen under mesterskapet i fullt styrkeløft i Stavanger.

  33-åringen satte nylig norsk rekord med et løft på 360 kilo i NM i Bergen. Den vekten greide han igjen i Kasakhstan, skriver NTB.

  Han beskriver følelsen av å løfte 360 kilo som «helt ubeskrivelig».

  – Kroppen føles lettere påkjørt. Du løfter med en spesiell skjorte, så det blir stramt. Det gjør at du får veldig mye trøkk i hodet. Når du pusher deg så langt på de tunge løftene, blir man rett og slett småsvimmel, sier han.

  Per Marius Hole løfter 360 kilo og tar VM-gull
  Foto: Skjermdump: IPF
 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste