Jensen tordner mot Åråsen-gresset: – En katastrofe

LILLESTRØM (NRK): Rosenborg-kaptein Mike Jensen totalslakter banen i Lillestrøm etter å ha utlignet til 1-1 med en perlescoring.

Mike Jensen

VOLLEY-REDNING: Mike Jensen sørget for 1-1 mot Lillestrøm etter en utsøkt volley, men Rosenborg-kapteinen var ikke nådig med vertenes bane. Her fra seieren over Sarpsborg 08 forrige helg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det (banen) er en katastrofe, sier Jensen til Eurosport.

– Jeg synes det er rent tull å spille på det her. Det er toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke spille på det her, fortsatte Rosenborg-kapteinen.

Jensen fikk delvis støtte av Rosenborg-trener Eirik Horneland, som heller ikke hadde mye til overs for Åråsen-gresset.

– Vi åpner med litt for stor respekt for banen. Vi våger ikke å bruke ball og er litt engstelige på den forferdelige Åråsen-matta. Den er under enhver kritikk, sier Horneland til NRK.

Horneland

KRITISK: Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Treneren var heller ikke fornøyd med gjestenes førsteomgang, hvor Daniel Gustavsson hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Treneren, som skapte overskrifter også før kampen da Nicklas Bendtner ble vraket, gjorde derfor flere endringer.

Erik Botheim og Gustav Valsvik ble tatt av til fordel for Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro, og Birger Meling ble skjøvet ned til sin vante venstreback-posisjon.

Smárason-comeback

Endringene ga umiddelbart effekt. Rosenborg festet grepet om kampen og skapte flere sjanser før det smalt bak LSK-keeper Marko Marić.

Innbytter Søderlund hadde ryggen til feltet da han slo et langt og høyt innlegg. I boksen sto Mike Jensen, som måkte inn utligningen på hel volley.

Mike Jensen

SLO TILBAKE: Her feirer Mike Jensen (midten) utligningen sammen med Birger Meling (t.h.) og Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har litt mer krefter enn vi har hatt i de første kampene, så det var godt å se. Det er fremgang i spillet vårt, og vi er brukbart fornøyd selv om det bare ble ett poeng, sier Søderlund til NRK.

Gjestene mistet imidlertid det store overtaket utover i 2.-omgangen, men Søderlund ble nesten matchvinner et par minutter før slutt.

Lillestrøm, anført av comeback-mannen Arnór Smárason, hadde også sjansene til å ta alle tre poengene på tampen.

Smárason har slitt med en alvorlig kneskade og fikk sine første 15 minutter for sesongen.

– Vi har en ambivalent følelse. Vi er aldri helt fornøyd når vi ikke vinner på hjemmebane, og vi leder 1-0. Samtidig har Rosenborg et ganske bra trykk i 2.-omgangen, så det er ikke helt ulogisk at det ble en scoring, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Åpner for Bendtner-salg

Det store samtaleemne før oppgjøret var vrakingen av Bendtner. Dansken, som var ubenyttet reserve i forrige kamp mot Sarpsborg 08, var ikke blant Hornelands 18 utvalgte.

Styreleder Ivar Koteng åpner nå for et salg av Bendtner til sommeren, og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sier til NRK lørdag kveld at det «alltid er interesse for Bendtner».

Horneland utelukker imidlertid ikke at Bendtner er en del av Rosenborg i fremtiden. Treneren understreker at det ikke er noen dramatikk bak vrakingen.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

Siste nytt

 • Til EM-semifinale

  Vladimir Vukicevic tok seg videre fra forsøksheatet på 60 meter hekk i friidretts-EM innendørs. Søndag løper han semifinale i polske Torun.

  29-åringen avanserte med tiden 7,78. Han var tredje raskest i det første heatet. Siden de fire beste var sikret å gå videre, slapp Vukicevic å vente på tider fra andre heat.

  Han har 7,69 som bestenotering på 60 meter hekk.

  Semifinale og finale står på søndagens EM-program. (NTB)

  AfMdgyMeK3M
  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
 • Skuffende norsk slalåm-dag

  Det ble en skuffende norsk dag i slalåm, med kun Thea Louise Stjernesund fra start i andre omgang i Jasna. Hun kjørte til en 25.-plass, og det var kun én utøver som fullførte og hadde dårligere tid enn henne.

  Mikaela Shiffrin kjørte derimot mesterlig, og tok seieren foran Petra Vlhová.

  I første omgang stilte Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og Kristina Riis-Johannessen, i tillegg til Stjernesund.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Ingebrigtsen klar for ny EM-finale

  Jakob Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass på 3000 meter forsøket i friidretts-EM innendørs lørdag formiddag. Ingebrigtsen ble nummer tre på tiden 7:49,52, som er ny personlig bestetid på distansen innendørs. Finalen løpes søndag kl. 17.52.

  Poland European Indoor Athletics Championships
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal