Jensen tordner mot Åråsen-gresset: – En katastrofe

LILLESTRØM (NRK): Rosenborg-kaptein Mike Jensen totalslakter banen i Lillestrøm etter å ha utlignet til 1-1 med en perlescoring.

Mike Jensen

VOLLEY-REDNING: Mike Jensen sørget for 1-1 mot Lillestrøm etter en utsøkt volley, men Rosenborg-kapteinen var ikke nådig med vertenes bane. Her fra seieren over Sarpsborg 08 forrige helg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det (banen) er en katastrofe, sier Jensen til Eurosport.

– Jeg synes det er rent tull å spille på det her. Det er toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke spille på det her, fortsatte Rosenborg-kapteinen.

Jensen fikk delvis støtte av Rosenborg-trener Eirik Horneland, som heller ikke hadde mye til overs for Åråsen-gresset.

– Vi åpner med litt for stor respekt for banen. Vi våger ikke å bruke ball og er litt engstelige på den forferdelige Åråsen-matta. Den er under enhver kritikk, sier Horneland til NRK.

Horneland

KRITISK: Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Treneren var heller ikke fornøyd med gjestenes førsteomgang, hvor Daniel Gustavsson hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Treneren, som skapte overskrifter også før kampen da Nicklas Bendtner ble vraket, gjorde derfor flere endringer.

Erik Botheim og Gustav Valsvik ble tatt av til fordel for Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro, og Birger Meling ble skjøvet ned til sin vante venstreback-posisjon.

Smárason-comeback

Endringene ga umiddelbart effekt. Rosenborg festet grepet om kampen og skapte flere sjanser før det smalt bak LSK-keeper Marko Marić.

Innbytter Søderlund hadde ryggen til feltet da han slo et langt og høyt innlegg. I boksen sto Mike Jensen, som måkte inn utligningen på hel volley.

Mike Jensen

SLO TILBAKE: Her feirer Mike Jensen (midten) utligningen sammen med Birger Meling (t.h.) og Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har litt mer krefter enn vi har hatt i de første kampene, så det var godt å se. Det er fremgang i spillet vårt, og vi er brukbart fornøyd selv om det bare ble ett poeng, sier Søderlund til NRK.

Gjestene mistet imidlertid det store overtaket utover i 2.-omgangen, men Søderlund ble nesten matchvinner et par minutter før slutt.

Lillestrøm, anført av comeback-mannen Arnór Smárason, hadde også sjansene til å ta alle tre poengene på tampen.

Smárason har slitt med en alvorlig kneskade og fikk sine første 15 minutter for sesongen.

– Vi har en ambivalent følelse. Vi er aldri helt fornøyd når vi ikke vinner på hjemmebane, og vi leder 1-0. Samtidig har Rosenborg et ganske bra trykk i 2.-omgangen, så det er ikke helt ulogisk at det ble en scoring, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Åpner for Bendtner-salg

Det store samtaleemne før oppgjøret var vrakingen av Bendtner. Dansken, som var ubenyttet reserve i forrige kamp mot Sarpsborg 08, var ikke blant Hornelands 18 utvalgte.

Styreleder Ivar Koteng åpner nå for et salg av Bendtner til sommeren, og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sier til NRK lørdag kveld at det «alltid er interesse for Bendtner».

Horneland utelukker imidlertid ikke at Bendtner er en del av Rosenborg i fremtiden. Treneren understreker at det ikke er noen dramatikk bak vrakingen.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sun Yang angriper dopingkontrollør

  Den kinesiske toppsvømmeren Sun Yang er fredag i en åpen høring i idrettens voldgiftsrett.

  Kineseren er anklaget for å ha knust en dopingprøve. Slik forklarte han saken selv:

  – Dette hadde aldri skjedd om kontrollørene hadde opptrådt profesjonelt og vært i stand til å identifisere seg. Da hadde vi ikke vært her i dag. De var ikke i stand til å identifisere seg. Hvordan kunne jeg da gi dem prøven min? sa Sun.

  Det internasjonale svømmeforbundet frikjente først Sun Yang, men Wada anket avgjørelsen.

  Yang risikerer å bli utestengt i åtte år.

  CAS public hearing of WADA appeal against Chinese swimmer Sun Yang and FINA in Montreux
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Ny hanskeavtale for skiskytterne

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene. Som NRK meldte forrige uke, har det vært misnøye blant flere av løperne med de hanskene som var tilgjengelige under den forrige avtalen.

  – Utgangspunktet for justeringen i avtalen dreier seg om at hanskene deres (Odlo sine) ikke har passet alle våre utøvere. Nå kan de velge blant to merker, enten Odlo-hansker eller fra Kinetixx, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

  – Forskjellene er store fra utøver til utøver, og det er personlige preferanser. Per i dag tilbyr ikke Odlo skreddersøm på hansker, og dermed har vi godtatt at Kinetixx kan være et alternativ for dem som ønsker denne muligheten, sier administrerende direktør i Odlo, Knut Are Høgberg.

  Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skremmeskudd fra Bolsjunov

  Alexandr Bolsjunov innledet sesongen med seier i den klassiske sprinten under den finske langrennsåpningen i Olos fredag. Han vant en helrussisk finale foran Alexandr Terentev og Sergej Ardasjev. Bolsjunov besfetet dermed sin posisjon som Johannes Høsflot Klæbos tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen. Natalja Neprjajeva, også hun fra Russland, vant kvinnenes sprint foran hjemmehåpene Anne Kyllönen og Tiia Olkkonen.

  Alexandr Bolsjunov
Alexander Bolshunov
  Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal