Hopp til innhold

Jensen tordner mot Åråsen-gresset: – En katastrofe

LILLESTRØM (NRK): Rosenborg-kaptein Mike Jensen totalslakter banen i Lillestrøm etter å ha utlignet til 1-1 med en perlescoring.

Mike Jensen

VOLLEY-REDNING: Mike Jensen sørget for 1-1 mot Lillestrøm etter en utsøkt volley, men Rosenborg-kapteinen var ikke nådig med vertenes bane. Her fra seieren over Sarpsborg 08 forrige helg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det (banen) er en katastrofe, sier Jensen til Eurosport.

– Jeg synes det er rent tull å spille på det her. Det er toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke spille på det her, fortsatte Rosenborg-kapteinen.

Jensen fikk delvis støtte av Rosenborg-trener Eirik Horneland, som heller ikke hadde mye til overs for Åråsen-gresset.

– Vi åpner med litt for stor respekt for banen. Vi våger ikke å bruke ball og er litt engstelige på den forferdelige Åråsen-matta. Den er under enhver kritikk, sier Horneland til NRK.

Horneland

KRITISK: Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Treneren var heller ikke fornøyd med gjestenes førsteomgang, hvor Daniel Gustavsson hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Treneren, som skapte overskrifter også før kampen da Nicklas Bendtner ble vraket, gjorde derfor flere endringer.

Erik Botheim og Gustav Valsvik ble tatt av til fordel for Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro, og Birger Meling ble skjøvet ned til sin vante venstreback-posisjon.

Smárason-comeback

Endringene ga umiddelbart effekt. Rosenborg festet grepet om kampen og skapte flere sjanser før det smalt bak LSK-keeper Marko Marić.

Innbytter Søderlund hadde ryggen til feltet da han slo et langt og høyt innlegg. I boksen sto Mike Jensen, som måkte inn utligningen på hel volley.

Mike Jensen

SLO TILBAKE: Her feirer Mike Jensen (midten) utligningen sammen med Birger Meling (t.h.) og Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har litt mer krefter enn vi har hatt i de første kampene, så det var godt å se. Det er fremgang i spillet vårt, og vi er brukbart fornøyd selv om det bare ble ett poeng, sier Søderlund til NRK.

Gjestene mistet imidlertid det store overtaket utover i 2.-omgangen, men Søderlund ble nesten matchvinner et par minutter før slutt.

Lillestrøm, anført av comeback-mannen Arnór Smárason, hadde også sjansene til å ta alle tre poengene på tampen.

Smárason har slitt med en alvorlig kneskade og fikk sine første 15 minutter for sesongen.

– Vi har en ambivalent følelse. Vi er aldri helt fornøyd når vi ikke vinner på hjemmebane, og vi leder 1-0. Samtidig har Rosenborg et ganske bra trykk i 2.-omgangen, så det er ikke helt ulogisk at det ble en scoring, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Åpner for Bendtner-salg

Det store samtaleemne før oppgjøret var vrakingen av Bendtner. Dansken, som var ubenyttet reserve i forrige kamp mot Sarpsborg 08, var ikke blant Hornelands 18 utvalgte.

Styreleder Ivar Koteng åpner nå for et salg av Bendtner til sommeren, og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sier til NRK lørdag kveld at det «alltid er interesse for Bendtner».

Horneland utelukker imidlertid ikke at Bendtner er en del av Rosenborg i fremtiden. Treneren understreker at det ikke er noen dramatikk bak vrakingen.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Per Anders Kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-VM, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen.

  Egyptiske Mohamed Ehab Mohamed Zahab Khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. Kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men Khalil forsvarte seg godt.

  Kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan, sikret seg finalebillett i Beograd.

  Med fredagens tap klarte heller ikke Kure å sikre seg billett til neste års OL i Paris. De fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. Det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til OL.

  I 72-kilosklassen gikk det bedre for Håvard Jørgensen. Han møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. For Jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (NTB)

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Bjarne Riis avslører: – Jeg er ferdig med sykkelsporten

  Bjarne Riise har flyttet hjem til Danmark etter ti år i utlandet. Nå er legenden krystallklar på at det ikke blir aktuelt å involvere seg mer i sykkelsporten.

  Syklingen har fylt mye av tiden for Bjarne Riis i mer enn fire tiår, men nå er det på tide med noe nytt. I et lengre intervju i fredagens utgave av Børsen slår Riis fast at engasjementet for sykling er et avsluttet kapittel.

  – De siste årene i Sveits har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre fremover, og i den prosessen har jeg kommet til det punkt at sykkelsporten er et avsluttet kapittel, sier han.

  – Jeg tror jeg vil gjøre noe annet, fortsetter dansken.

  Dermed er det ingenting som tyder på at Riis igjen vil ta en rolle som eier eller sportssjef av et sykkellag i framtiden.

  Riis sier han har mottatt henvendelser fra investorer som ønsker å starte et sykkellag, men ingen var ambisiøse og seriøse nok. Og selv om et lag i Jumbo-Visma-klassen tilbød legenden en rolle, ville han ikke takket ja.

  Bjarne Riis vant Tour de France i 1996, men innrømmet senere at han dopet seg i årene 1993–1998. (NTB)

  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste