Bendtner etter vrakingen: – Jeg håper snart å være en del av laget

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng åpner for at stjernespiss Nicklas Bendtner blir solgt til sommeren. Selv håper dansken å være raskt tilbake på laget.

bendtner spytter

UTE I KULDA?: Mange spår at Nicklas Bendtners tid i Rosenborg går mot slutten. Dansken har fått lite spilletid under den nye treneren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Takk til dere som har skrevet om situasjonen min i Rosenborg. Jeg setter klubben utrolig høyt og ønsker kun det beste for klubben og mine lagkamerater. Jeg håper snart å være en del av laget igjen og kunne hjelpe med å snu skuten. Alltid RBK, skriver Bendtner på sin Instagram-story lørdag kveld.

Dansken var altså ikke en del av Rosenborg-troppen som spilte 1-1 borte mot Lillestrøm lørdag.

Koteng var til stede under oppgjøret mellom Trondheims-Ørn og Sandviken tidligere lørdag, og her fikk styrelederen spørsmål om Bendtner og den tråe sesongstarten.

– Vi har vært forberedt på at vi får en liten mellomsesong før vi må hente oss inn igjen. Men at det er stor interesse, og fra utsiden virker som det er uro, sånn er det bestandig. Men Rosenborg er en solid klubb som det er stor ro inne i. Og så er det nok sånn at samme hvilket etternavn du har, må du prestere og være god, sier Koteng til NRK.

– Blir Bendtner solgt til sommeren?

– Det kan jeg ikke svare på. Vi vet ikke hvordan det utvikler seg, men det er nok en sannsynlighet for det, sier Koteng.

– Alltid interesse for Bendtner

Når NRK ber Koteng utdype hva han mener, svarer styrelederen:

– Vi selger spillere i hvert vindu, og dette (til sommeren) er det siste vinduet til Bendtner.

Styrelederen understreker at han ikke har kjennskap til konkrete forhandlinger og viser til sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Bjørnebye, som altså er opptatt med kamp, svarer kort via SMS til NRK:

– Litt spesielt å bli intervjuet under kamp, men alltid interesse for NB (Nicklas Bendtner), i alle vinuder.

Horneland: – Godt fornøyd med Bendtner

Rosenborg sikret forrige helg sesongens første seier i ligaen da de slo Sarpsborg 1-0, og lørdag kom sesongens første bortepoeng.

Men det var altså uten lagets danske spisstjerne.

Eirik Horneland forklarte tropputtaket med kulturbygging og «bygge én gjeng». På Eurosports spørsmål om Bendtner kan være en del av den gjengen, svarer Horneland:

– Klart det.

– Jeg er godt fornøyd med treningsarbeidet og «attituden». Det er en totalvurdering hele veien, og i dag dro vi med denne gjengen, sier Horneland til Eurosport.

RBK-treneren utdyper overfor NRK at Bendtner fort kan være en del av laget også etter sommeren.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland.

Bendtner har nå startet kun to av seks seriekamper for trønderne siden Horneland tok over som hovedtrener.

Mot Sarpsborg forrige søndag satt han på benken i 90 minutter. Botheim fikk tillit fra start, mens Alexander Søderlund ble byttet inn utover i kampen.

Eirik Horneland

Erik Horneland har gitt uttrykk for at han ikke har vært helt fornøyd med Bendtners form.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Var kritisk til mangel på spilletid

I begynnelsen av uka var dansken kritisk til den manglende spilletiden.

– Jeg skjønner ikke noe av vrakingen. Jeg er i god form og arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke årsaken til at jeg ikke får spille, sa Nicklas Bendtner til Adresseavisen.

Horneland svarte følgende på utspillene:

– Vi prøver å være tydelig på hva vi vil ha og hvordan vi vil at ting skal se ut. Så er et laguttak en tydelig tilbakemelding, sa han.

Helland er blant de 18 som er med i RBK-troppen, men heller ikke trønderen starter på Åråsen.

 • Slik stilte Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Valsvik - Jensen, Lundemo, Denic - de Lanlay, Botheim, Meling.
 • Slik stilte Lillestrøm: Maric - Rafn, Kippe, Sinyan, Baccay - Gustafsson, Ødemarksbakken, Dyer, Pedersen, Melgalvis - Olsen.
s

Pål André Helland har vært skadet, men er en av de 18 spillerne som er med i troppen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal