Bendtner etter vrakingen: – Jeg håper snart å være en del av laget

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng åpner for at stjernespiss Nicklas Bendtner blir solgt til sommeren. Selv håper dansken å være raskt tilbake på laget.

bendtner spytter

UTE I KULDA?: Mange spår at Nicklas Bendtners tid i Rosenborg går mot slutten. Dansken har fått lite spilletid under den nye treneren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Takk til dere som har skrevet om situasjonen min i Rosenborg. Jeg setter klubben utrolig høyt og ønsker kun det beste for klubben og mine lagkamerater. Jeg håper snart å være en del av laget igjen og kunne hjelpe med å snu skuten. Alltid RBK, skriver Bendtner på sin Instagram-story lørdag kveld.

Dansken var altså ikke en del av Rosenborg-troppen som spilte 1-1 borte mot Lillestrøm lørdag.

Koteng var til stede under oppgjøret mellom Trondheims-Ørn og Sandviken tidligere lørdag, og her fikk styrelederen spørsmål om Bendtner og den tråe sesongstarten.

– Vi har vært forberedt på at vi får en liten mellomsesong før vi må hente oss inn igjen. Men at det er stor interesse, og fra utsiden virker som det er uro, sånn er det bestandig. Men Rosenborg er en solid klubb som det er stor ro inne i. Og så er det nok sånn at samme hvilket etternavn du har, må du prestere og være god, sier Koteng til NRK.

– Blir Bendtner solgt til sommeren?

– Det kan jeg ikke svare på. Vi vet ikke hvordan det utvikler seg, men det er nok en sannsynlighet for det, sier Koteng.

– Alltid interesse for Bendtner

Når NRK ber Koteng utdype hva han mener, svarer styrelederen:

– Vi selger spillere i hvert vindu, og dette (til sommeren) er det siste vinduet til Bendtner.

Styrelederen understreker at han ikke har kjennskap til konkrete forhandlinger og viser til sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Bjørnebye, som altså er opptatt med kamp, svarer kort via SMS til NRK:

– Litt spesielt å bli intervjuet under kamp, men alltid interesse for NB (Nicklas Bendtner), i alle vinuder.

Horneland: – Godt fornøyd med Bendtner

Rosenborg sikret forrige helg sesongens første seier i ligaen da de slo Sarpsborg 1-0, og lørdag kom sesongens første bortepoeng.

Men det var altså uten lagets danske spisstjerne.

Eirik Horneland forklarte tropputtaket med kulturbygging og «bygge én gjeng». På Eurosports spørsmål om Bendtner kan være en del av den gjengen, svarer Horneland:

– Klart det.

– Jeg er godt fornøyd med treningsarbeidet og «attituden». Det er en totalvurdering hele veien, og i dag dro vi med denne gjengen, sier Horneland til Eurosport.

RBK-treneren utdyper overfor NRK at Bendtner fort kan være en del av laget også etter sommeren.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland.

Bendtner har nå startet kun to av seks seriekamper for trønderne siden Horneland tok over som hovedtrener.

Mot Sarpsborg forrige søndag satt han på benken i 90 minutter. Botheim fikk tillit fra start, mens Alexander Søderlund ble byttet inn utover i kampen.

Eirik Horneland

Erik Horneland har gitt uttrykk for at han ikke har vært helt fornøyd med Bendtners form.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Var kritisk til mangel på spilletid

I begynnelsen av uka var dansken kritisk til den manglende spilletiden.

– Jeg skjønner ikke noe av vrakingen. Jeg er i god form og arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke årsaken til at jeg ikke får spille, sa Nicklas Bendtner til Adresseavisen.

Horneland svarte følgende på utspillene:

– Vi prøver å være tydelig på hva vi vil ha og hvordan vi vil at ting skal se ut. Så er et laguttak en tydelig tilbakemelding, sa han.

Helland er blant de 18 som er med i RBK-troppen, men heller ikke trønderen starter på Åråsen.

 • Slik stilte Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Valsvik - Jensen, Lundemo, Denic - de Lanlay, Botheim, Meling.
 • Slik stilte Lillestrøm: Maric - Rafn, Kippe, Sinyan, Baccay - Gustafsson, Ødemarksbakken, Dyer, Pedersen, Melgalvis - Olsen.
s

Pål André Helland har vært skadet, men er en av de 18 spillerne som er med i troppen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal