Hopp til innhold

Bendtner etter vrakingen: – Jeg håper snart å være en del av laget

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng åpner for at stjernespiss Nicklas Bendtner blir solgt til sommeren. Selv håper dansken å være raskt tilbake på laget.

bendtner spytter

UTE I KULDA?: Mange spår at Nicklas Bendtners tid i Rosenborg går mot slutten. Dansken har fått lite spilletid under den nye treneren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Takk til dere som har skrevet om situasjonen min i Rosenborg. Jeg setter klubben utrolig høyt og ønsker kun det beste for klubben og mine lagkamerater. Jeg håper snart å være en del av laget igjen og kunne hjelpe med å snu skuten. Alltid RBK, skriver Bendtner på sin Instagram-story lørdag kveld.

Dansken var altså ikke en del av Rosenborg-troppen som spilte 1-1 borte mot Lillestrøm lørdag.

Koteng var til stede under oppgjøret mellom Trondheims-Ørn og Sandviken tidligere lørdag, og her fikk styrelederen spørsmål om Bendtner og den tråe sesongstarten.

– Vi har vært forberedt på at vi får en liten mellomsesong før vi må hente oss inn igjen. Men at det er stor interesse, og fra utsiden virker som det er uro, sånn er det bestandig. Men Rosenborg er en solid klubb som det er stor ro inne i. Og så er det nok sånn at samme hvilket etternavn du har, må du prestere og være god, sier Koteng til NRK.

– Blir Bendtner solgt til sommeren?

– Det kan jeg ikke svare på. Vi vet ikke hvordan det utvikler seg, men det er nok en sannsynlighet for det, sier Koteng.

– Alltid interesse for Bendtner

Når NRK ber Koteng utdype hva han mener, svarer styrelederen:

– Vi selger spillere i hvert vindu, og dette (til sommeren) er det siste vinduet til Bendtner.

Styrelederen understreker at han ikke har kjennskap til konkrete forhandlinger og viser til sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Bjørnebye, som altså er opptatt med kamp, svarer kort via SMS til NRK:

– Litt spesielt å bli intervjuet under kamp, men alltid interesse for NB (Nicklas Bendtner), i alle vinuder.

Horneland: – Godt fornøyd med Bendtner

Rosenborg sikret forrige helg sesongens første seier i ligaen da de slo Sarpsborg 1-0, og lørdag kom sesongens første bortepoeng.

Men det var altså uten lagets danske spisstjerne.

Eirik Horneland forklarte tropputtaket med kulturbygging og «bygge én gjeng». På Eurosports spørsmål om Bendtner kan være en del av den gjengen, svarer Horneland:

– Klart det.

– Jeg er godt fornøyd med treningsarbeidet og «attituden». Det er en totalvurdering hele veien, og i dag dro vi med denne gjengen, sier Horneland til Eurosport.

RBK-treneren utdyper overfor NRK at Bendtner fort kan være en del av laget også etter sommeren.

– Vi ønsket å dra med denne troppen. Det var det vi hadde troen på i dag, sier Horneland.

Bendtner har nå startet kun to av seks seriekamper for trønderne siden Horneland tok over som hovedtrener.

Mot Sarpsborg forrige søndag satt han på benken i 90 minutter. Botheim fikk tillit fra start, mens Alexander Søderlund ble byttet inn utover i kampen.

Eirik Horneland

Erik Horneland har gitt uttrykk for at han ikke har vært helt fornøyd med Bendtners form.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Var kritisk til mangel på spilletid

I begynnelsen av uka var dansken kritisk til den manglende spilletiden.

– Jeg skjønner ikke noe av vrakingen. Jeg er i god form og arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke årsaken til at jeg ikke får spille, sa Nicklas Bendtner til Adresseavisen.

Horneland svarte følgende på utspillene:

– Vi prøver å være tydelig på hva vi vil ha og hvordan vi vil at ting skal se ut. Så er et laguttak en tydelig tilbakemelding, sa han.

Helland er blant de 18 som er med i RBK-troppen, men heller ikke trønderen starter på Åråsen.

  • Slik stilte Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Valsvik - Jensen, Lundemo, Denic - de Lanlay, Botheim, Meling.
  • Slik stilte Lillestrøm: Maric - Rafn, Kippe, Sinyan, Baccay - Gustafsson, Ødemarksbakken, Dyer, Pedersen, Melgalvis - Olsen.
s

Pål André Helland har vært skadet, men er en av de 18 spillerne som er med i troppen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal