Det svenske gullhåpet brast

De svenske fotballkvinnene klarte ikke å slå forhåndsfavoritten Tyskland i kveldens OL-finale.

Rio Olympics Soccer Women

TAPTE: De svenske fotballkvinnene tapte 2-1 mot Tyskland i OL-finalen.

Foto: Leo Correa / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

OL-turneringen i fotball var som en drøm for Sverige helt til finalen. Etter å såvidt ha kommet seg til lekene har de satt sitt definitive preg på mesterskapet.

Men i kveld ble de et nummer for små for Tyskland.

Overraskelsen

Men det er ikke noe selvfølge at Sverige har kommet seg helt til finale. I gruppespillet havnet de nede på tredjeplass, og kom seg videre med et nødsskrik.

I utslagsrundene har det blitt seier i straffekonkurranse, både mot storlaget USA og hjemmenasjonen Brasil. De seierne har tent håpet om at svenskene kan klatre helt til topps i turneringen.

Men det ble bare nesten for Sverige. De holdt Tyskland til uavgjort til pause, men Dzsenifer Marozsan scoret et herlig mål for tyskerene rett etter pausen. Deretter sendte Linda Sembrandt ballen i feil mål, og Tyskland ledet 2-0.

Stina Blackstenius tente det svenske håpet med en fin redusering 20 minutter før slutt, og Sverige viste seg fra en ny side da de kjørte kampen helt inn til sluttfløyta gikk.

Det ble derimot ingen ny scoring, og Tyskland vant 2-1.

Hjemmetap i bronsefinalen

Brasil måtte ta til takke med bronsefinale, etter å ha tapt semifinalen mot Sverige på straffer. Dermed røk drømmen om det etterlengtede OL-gullet og lekene på hjemmebane skulle reddes med en bronse.

Men Canada styrte bronsefinalen i Sao Paulo, og sikret til slutt 2-1 seier over sønderknuste brasilianske kvinner.

17 år gamle Deanne Rose scoret allerede etter 25 minutter, da hun satte inn en retur etter et frispark. Etter pause doblet Christine Sinclair, i det som var hennes 250. landskamp for Canada.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-W

BRONSEDAMER: Canada jubler i det sluttsignalet går.

Foto: FERNANDO DONASCI / Reuters

Brasil satte inn en sluttspurt og fikk belønning, men det ble med Beatriz' sin scoring 11 minutter før slutt. Dermed måtte vertsnasjonen ta til takke med den sure fjerdeplassen. Canada tok sin andre strake OL-bronse.

– Det er overraskende at de bare blir nummer fire på hjemmebane i OL. Særlig siden USA røk ut i kvartfinalen, og veien lå åpen for at de kunne kjempe om gullet, sier NRKs fotballkommentator Olav Traaen.

Lørdag kan herrene derimot sikre brasilianske fotballjubel. De møter Tyskland i finalen.

Siste nytt

 • NM-gull til Monsen

  19 år gamle Marte Monsen fra Aron Skiklubb vant NM-gull i storslalåm på Hemsedal lørdag. Hun vant foran Thea Louise Stjernesund og Kaja Nordbye.

 • Norge langt bak i Planica

  Robin Pedersen, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang fikk det tøft i lagkonkurransen i Planica lørdag. De norske gutta ble nummer seks, og var hele 125 poeng bak Polen som vant. Tyskland ble nummer to, mens Slovenia ble nummer tre.

  Verdenscup skiflyging i Planica.
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal