Hopp til innhold

Nytt bokseforbund etablert for å sikre OL-deltakelse – Norge interessert

Et nytt internasjonalt bokseforbund er etablert. Boksepresident Haktor Slåke er positiv og håper at Norges Bokseforbund slutter seg til etter hvert. Det melder NTB.

Forbundet World Boxing er blitt etablert med representanter fra USA, Storbritannia, Tyskland, Nederland, New Zealand, Filippinene og Sverige. De skal ha sin første kongress i november 2023.

For første gang er boksing utelatt fra sommerlekene i 2028. Årsaken er en konflikt mellom IOC og Det internasjonale bokseforbundet (IBA).

IBA har vært suspendert av IOC på grunn av manglende tillit til lederskapet og anklager om korrupsjon siden 2019.

World Boxing søker derfor anerkjennelse fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å holde boksesporten på OL-programmet.

President Haktor Slåke i Norges Bokseforbund, som er en del av IBA, er åpen for å slutte seg til det nye forbundet. En viktig faktor vil være at IOC anerkjenner det.

– Vi ser ingen grunn til ikke å være med her, sier Slåke til NTB, som poengterer at et samlet styre må ta en avgjørelse.

Odd Haktor Slåke
Foto: Vidar Ruud / NTB

Siste nytt

 • Blir midlertidig landslagssjef for Irland

  Tidligere Manchester United-stopper John O'Shea er ansatt som midlertidig landslagssjef for Irlands fotballherrer.

  Det bekrefter Irlands Fotballforbund på sine hjemmesider onsdag. Samtidig skriver de at en permanent løsning vil bli offentliggjort i starten av april.

  O'Shea la opp som fotballspiller i 2019. Året før spilte 42-åringen sin siste av 118 landskamper for Irland, og det er bare Robbie Keane og Shay Given som har flere kamper.

  I klubbkarrieren tilbragte den tidligere midtstopperen mest tid i Manchester United, der det ble 394 kamper mellom 1999 og 2011.

  John O'Shea
  Foto: Reuters
 • Norsk pistolbronse i EM

  Trioen Sondre Risan Haltvik, Tim Leo Hembre og Hans Wang Nøstvold skjøt til EM-bronse i luftpistol lagkonkurranse for junior onsdag.

  Den norske trioen vant overlegent over det belgiske laget, og sikret edelt metall.

  I kvinneklassen ble den norske trioen Eline Melkild Aalmo, Tiril Schüller og Ane Bjørkås Torgersen nummer sju. De ble utslått i kvartfinalen etter å ha vært femte best i kvalifiseringen.

  (NTB)

 • Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

  Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har inngått en femårsavtale med ATP, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis.

  Med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport.

  Avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». I en felles uttalelse melder fondet og ATP at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt».

  Noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at PIF blir offisiell navnesponsor for ATPs rankingliste. Fondet går også inn som partner for ATP-turneringene i Indian Wells, Miami, Madrid og Beijing, samt ATP-sluttspillet.

  Siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av PGA-rivalen LIV innen golf og oppkjøpet av Premier League-klubben Newcastle. Saudi-Arabia blir også arrangør av VM-sluttspillet i fotball i 2034.

  Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)

  Tennisarena i Saudi-Arabia
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal