Nyland holdt nullen mot Atletico Madrid

Landslagskeeper Ørjan Nyland holdt unna for stjernene fra den spanske hovedstaden og la grunnlaget for Sevillas 1-0-seier over Atlético Madrid søndag kveld.

Det var Nylands tiende seirekamp for Sevilla, og andre gang han holdt nullen. Det første rene buret kom i 0-0-kampen mot Osasuna i Nylands første La Liga-kampå i september i fjor.

Romero Bernals scoring i det 15. minutt ble kampens eneste og sørget for at Sevilla tok med seg samtlige tre poeng fra oppgjøret.

Det var sårt trengt for et Sevilla-lag som sliter i bunnen av spansk La Liga. Klubben er nå seks poeng over streken.

Atlético Madrid taper på sin side viktige poeng i toppkampen. Klubben forblir på fjerdeplassen, men Athletic Bilbao har muligheten til å komme seg på like mange poeng hvis de slår Almeria mandag. (NTB)

Ørjan Nyland som Sevilla-keeper

• Liverpool vant i Slots første kamp

Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)