NRK Meny
Normal

Nye detaljer kan være godt nytt for Svindal

Kirurgen fryktet at det ikke var noe han kunne gjøre med smertene i kneet til Aksel Lund Svindal. Men da det viste seg å være trøbbel med menisken, kunne de puste lettet ut.

Aksel Lund Svindal
Foto: Giovanni Auletta / AP

– Det vi fryktet var å komme inn i kneet og ikke finne noen gode forklaringer på smertene – altså å måtte si «det er som det er». Men resultatet var veldig positivt. Vi er fornøyd, sier kirurg Marc Strauss til NRK.

Tirsdag kom nyheten om at sesongen er over for Aksel Lund Svindal. Nylig ble han operert av Strauss, som sydde sammen menisken og fjernet løse bruskbiter.

– Hvordan har han det nå?

– Han har det godt. Han er selv fornøyd. Vi fant noe vi kunne reparere – og nå går vi videre med rehabilitering, svarer Strauss.

– Kan fortsette karrieren

Både Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge vet hvordan det er å slite med vonde knær. Aamodt ser lyst på alpinfremtiden til Svindal til tross for de dårlige nyhetene om at hele sesongen ryker.

– Jeg ser litt positivt på det når det er en menisk som er løs. Det er ganske greit å fjerne den løse biten, og han kan kanskje fortsette karrieren i hvert fall. På lang sikt er det et bedre problem å håndtere enn en alvorlig bruskskade, sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Brusken trenger du som en støtdemper. Det gjør du med menisken óg, men der kan du klippe og frisere litt, legger Finn Christian Jagge til.

Aksel Lund Svindal gjorde nylig comeback etter alvorlig kneoperasjon, men smerter i høyre kne tvang ham tilbake under kniven.

Se reportasje:

Tror Svindal stiller i OL

Sist gang Aksel Lund Svindal var i aksjon i et verdenscuprenn var i Val D'Isere. I Wengen ble det med to treninger, men neste år tror Aamodt at Svindal stiller i OL.

– Jeg tror han kan bli tilnærmet 100 prosent frisk og angripe utforløypene i OL-sesongen, sier Aamodt.

TV 2-ekspert Jagge er ikke like optimistisk. Han forteller om vonde knær etter karriereslutt, og håper Svindal unngår de problemene han hadde.

Aamodt
Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Jeg kjørte ganske mange år med vondt kne. Det går i en viss periode. Det er bare han som kjenner hvor vondt det er, og man kan ikke sammenligne, sier han.

– Det gjør ekstremt vondt til enhver tid, sier Jagge om egne knær.

Tror på stor fremtid

Den tidligere alpinisten håper Svindal tenker på framtiden, men skjønner at det er vanskelig.

– Nå har Aksel vunnet det som går an å vinne, men de aller fleste ville byttet 30 år med smerte mot en OL-medalje. Jeg tror ikke det er et tema når du er midt oppi det. Du satser det meste for å redde neste renn, og det er vanskelig å tenke så langt frem, sier Jagge.

Lagkompis Aleksander Aamodt Kilde tror Svindal kan kjøre i flere sesonger fremover.

– Jeg har aldri tenkt på at karrieren hans kanskje har vært over nå. Han har farten inne, så da er det ingen grunn til å gi seg nå. For oss er han en viktig brikke å ha med, sier Kilde.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal