Normal

Eckhoff skånet etter ny VM-nedtur

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (24) ble skjermet for store deler av pressen etter en tøff avslutning på VM.

Eckhoff

FIKK TRØST: Her står Tiril Eckhoff sammen med pressesjef Gunnar Nybø (t.v.), lege Ola Berger og Olympiatoppens ernæringsfysiolog Heidi Holmlund.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Tiril Eckhoff

BOMTUR: Tiril Eckhoff fikk det ikke til å stemme på fellesstarten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hun følte at det ble nok å forsvare den plassen hun hadde fått. Hun ville ha en pause. Jeg fikk beskjed fra legen (Ola Berger) om at hun er sliten, og hun spurte pent om å få slippe, sier skiskytterlandslagets pressesjef Gunnar Nybø.

Selv om hun gikk forbi den skrivende pressen, tok 24-åringen seg tid til å snakke med de første mediene, blant annet NRK, rett etter løpet.

Da var hun ved godt mot.

Gleder seg til ferie

– Det var tøft i dag. Jeg var med én runde, så jeg får ta med meg det. Det ble for mange bom, men det var et OK løp, sa Eckhoff.

– Det er litt å jobbe med, og det er godt å ha det, smilte hun.

Samtidig gledet hun seg til å bli ferdig med sesongen og så frem mot en etterlengtet ferie i sommer.

Men etter å ha gjennomført de første intervjuene, ble hun stående og snakke med støtteapparatet med ryggen til den skrivende pressen. Hun fikk en klapp på skulderen før hun tuslet videre.

– Det er vel kombinasjonen av å bli konfrontert med resultatet og at hun nå er sliten etter rennet. Hun kommer seg nok på kvelden, sier pressesjef Nybø.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Fellesstarten i VM ble ingen opptur for Tiril Eckhoff.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff ble til slutt nummer 16 på VM-fellesstarten.

– Tøff vinter

Skiskytterne må gå gjennom en såkalt mixed zone etter løpene. Der venter først intervju med TV- og radiokanalene, så venter til slutt den skrivende pressen.

Det var altså her hun bestemte seg for at nok var nok.

– Tiril har hatt en tøff vinter, og hun har lært mye. Nå har hun fått alt trøkket. Én ting er å forberede seg på det, en annen ting er å stå der. Men jeg opplever at hun ikke er der (så skuffet, journ.anm.) nå, sier landslagstrener og bror Stian Eckhoff.

Broren påpeker at hun har en ærlig personlighet som tar til seg inntrykkene. 24-åringen har selv fortalt i et større NRK-intervju om hvor tøft det har vært å takle forventingspresset.

– Sånn er idretten, og det må hun håndtere. Jeg tror dette er viktig læring å ha med seg videre, sier landslagstreneren.

Byttet stav to ganger

Skiskytterstjernen fra Bærum var også uheldig på fellesstarten. Hun fikk først trøbbel med stavene før hun bommet fire ganger på de tre siste skytingene.

– Hun gjør mye bra i dag, men får mye styr med stavbrekk inn mot første skyting, og må bytte stav flere ganger, sier Eckhoff.

Hun måtte bytte stav både på den første og andre runden etter uhell.

– Hvor mye hadde dette å si?

– Jeg tror det har ingen betydning. Det taklet hun veldig bra, svarer han.

– Kan senke skuldrene

Fire bom gjorde imidlertid at hun falt på resultatlisten. Treneren tror ikke løpet i seg selv var så skuffende, men fellesstarten kom på tampen av et skuffende VM for skiskytterjentene.

Eckhoff hadde til nå den beste individuelle plasseringen med en 18.-plass fra jaktstarten.

– Jeg tror egentlig ikke hun er så skuffet. Nå er VM over, og hun kan senke skuldrene litt. De prøver å holde trykket oppe, men nå begynner de å kjenne at det begynner å dra på, sier landslagstreneren.

For første gang siden 2009 stilte Norge med kun én løper på fellesstarten i et mesterskap i skiskyting. Eckhoff var den eneste som har vært god nok i verdenscupen.

Tora Berger gikk også fellesstarten i VM i Pyeongchang alene.

– Bratt læringskurve

Det er også medieoppmerksomheten etter Berger som har blitt utfordrende å takle. Etter gjennombruddet i Sotsji, la Berger og Ann Kristin Flatland la opp.

Fanny Welle-Strand Horn fikk en etterlengtet verdenscupseier i Ruhpolding i januar, men Eckhoff har møtt ekstra forventinger etter OL-gjennombruddet. Medietrykket ble også større etter hennes første verdenscupseier i Östersund i desember.

– Jeg tror hun er på et vel så bra nivå som i fjor. Det så vi også i begynnelsen av sesongen, da trykket og energien var der. Vi har kanskje hatt litt utfordringer med å holde trykket oppe. Det må vi bare regne med. Hun har hatt en bratt læringskurve med tanke på å håndtere hele verdenscupsirkuset, inkludert pressen, sier landslagstreneren.

24-åringen reiser fra VM med bronse fra mixed stafett. I de individuelle konkurransene står hun med 19.-, 18.-, 52.- og 16.-plass.

Nå venter verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk i Russland før sesongen er over.

Siste nytt

 • Russland tar friidretten til CAS

  Russlands friidrettsforbund tar utestenginga frå det internasjonale friidrettforbundet (IAAF) til idrettens valdgiftsdomstol CAS, melder AP.

  IAAF utestengde Russland i 2015. No vil Russland inn igjen på bakgrunn av at landet er inne igjen i Wada.

 • Mener Tyrkia fortjener fotball-EM

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer at UEFA gir landets søknad en rettferdig sjanse i dragkampen med Tyskland om å få arrangere fotball-EM i 2024. Torsdag blir det klart hvem av dem som blir tildelt mesterskapet.

  Erdogan
  Foto: Kayhan Ozer / AFP
 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Cupen: kvartfinale Rosenborg - Vålerenga
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Team Ingebrigtsen