Hopp til innhold

Eckhoff skånet etter ny VM-nedtur

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (24) ble skjermet for store deler av pressen etter en tøff avslutning på VM.

Eckhoff

FIKK TRØST: Her står Tiril Eckhoff sammen med pressesjef Gunnar Nybø (t.v.), lege Ola Berger og Olympiatoppens ernæringsfysiolog Heidi Holmlund.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Tiril Eckhoff

BOMTUR: Tiril Eckhoff fikk det ikke til å stemme på fellesstarten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hun følte at det ble nok å forsvare den plassen hun hadde fått. Hun ville ha en pause. Jeg fikk beskjed fra legen (Ola Berger) om at hun er sliten, og hun spurte pent om å få slippe, sier skiskytterlandslagets pressesjef Gunnar Nybø.

Selv om hun gikk forbi den skrivende pressen, tok 24-åringen seg tid til å snakke med de første mediene, blant annet NRK, rett etter løpet.

Da var hun ved godt mot.

Gleder seg til ferie

– Det var tøft i dag. Jeg var med én runde, så jeg får ta med meg det. Det ble for mange bom, men det var et OK løp, sa Eckhoff.

– Det er litt å jobbe med, og det er godt å ha det, smilte hun.

Samtidig gledet hun seg til å bli ferdig med sesongen og så frem mot en etterlengtet ferie i sommer.

Men etter å ha gjennomført de første intervjuene, ble hun stående og snakke med støtteapparatet med ryggen til den skrivende pressen. Hun fikk en klapp på skulderen før hun tuslet videre.

– Det er vel kombinasjonen av å bli konfrontert med resultatet og at hun nå er sliten etter rennet. Hun kommer seg nok på kvelden, sier pressesjef Nybø.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Fellesstarten i VM ble ingen opptur for Tiril Eckhoff.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff ble til slutt nummer 16 på VM-fellesstarten.

– Tøff vinter

Skiskytterne må gå gjennom en såkalt mixed zone etter løpene. Der venter først intervju med TV- og radiokanalene, så venter til slutt den skrivende pressen.

Det var altså her hun bestemte seg for at nok var nok.

– Tiril har hatt en tøff vinter, og hun har lært mye. Nå har hun fått alt trøkket. Én ting er å forberede seg på det, en annen ting er å stå der. Men jeg opplever at hun ikke er der (så skuffet, journ.anm.) nå, sier landslagstrener og bror Stian Eckhoff.

Broren påpeker at hun har en ærlig personlighet som tar til seg inntrykkene. 24-åringen har selv fortalt i et større NRK-intervju om hvor tøft det har vært å takle forventingspresset.

– Sånn er idretten, og det må hun håndtere. Jeg tror dette er viktig læring å ha med seg videre, sier landslagstreneren.

Byttet stav to ganger

Skiskytterstjernen fra Bærum var også uheldig på fellesstarten. Hun fikk først trøbbel med stavene før hun bommet fire ganger på de tre siste skytingene.

– Hun gjør mye bra i dag, men får mye styr med stavbrekk inn mot første skyting, og må bytte stav flere ganger, sier Eckhoff.

Hun måtte bytte stav både på den første og andre runden etter uhell.

– Hvor mye hadde dette å si?

– Jeg tror det har ingen betydning. Det taklet hun veldig bra, svarer han.

– Kan senke skuldrene

Fire bom gjorde imidlertid at hun falt på resultatlisten. Treneren tror ikke løpet i seg selv var så skuffende, men fellesstarten kom på tampen av et skuffende VM for skiskytterjentene.

Eckhoff hadde til nå den beste individuelle plasseringen med en 18.-plass fra jaktstarten.

– Jeg tror egentlig ikke hun er så skuffet. Nå er VM over, og hun kan senke skuldrene litt. De prøver å holde trykket oppe, men nå begynner de å kjenne at det begynner å dra på, sier landslagstreneren.

For første gang siden 2009 stilte Norge med kun én løper på fellesstarten i et mesterskap i skiskyting. Eckhoff var den eneste som har vært god nok i verdenscupen.

Tora Berger gikk også fellesstarten i VM i Pyeongchang alene.

– Bratt læringskurve

Det er også medieoppmerksomheten etter Berger som har blitt utfordrende å takle. Etter gjennombruddet i Sotsji, la Berger og Ann Kristin Flatland la opp.

Fanny Welle-Strand Horn fikk en etterlengtet verdenscupseier i Ruhpolding i januar, men Eckhoff har møtt ekstra forventinger etter OL-gjennombruddet. Medietrykket ble også større etter hennes første verdenscupseier i Östersund i desember.

– Jeg tror hun er på et vel så bra nivå som i fjor. Det så vi også i begynnelsen av sesongen, da trykket og energien var der. Vi har kanskje hatt litt utfordringer med å holde trykket oppe. Det må vi bare regne med. Hun har hatt en bratt læringskurve med tanke på å håndtere hele verdenscupsirkuset, inkludert pressen, sier landslagstreneren.

24-åringen reiser fra VM med bronse fra mixed stafett. I de individuelle konkurransene står hun med 19.-, 18.-, 52.- og 16.-plass.

Nå venter verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk i Russland før sesongen er over.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren.

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal