Ny utforskuffelse for nordmennene

Kjetil Jansrud tapte sammenlagtledelsen i utforcupen etter en skuffende norsk dag i Garmisch-Partenkirchen.

Kjetil Jansrud

LANGT BAK: Kjetil Jansrud hadde lite å stille opp med mot Hannes Reichelt.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Etter fredagens skrekkrenn, gikk det roligere for seg lørdag i Garmisch-Partenkirchen. Men for Kjetil Jansrud, som fredag ble nummer to, var det likevel lite å juble for.

Hannes Reichelt satte en standard det skulle vise seg vanskelig å slå fra startnummer én.

Tapte sammenlagtledelsen

Jansrud holdt høyere fart en østerrikeren i starten av løypa, men etter hvert som mellomtidene forsvant forbi, tapte han tidelssekund på tidelssekund.

– Ai, ai, ai, det var vel ikke helt ideelt, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da Jansrud skar ut i en sving midt i løpet.

Han la igjen mye tid der, og i mål var han hele 0,81 sekunder bak Reichelt.

Dermed havnet han langt utenfor pallen, og tapte i tillegg ledelsen i utforcupen til italienske Peter Fill.

Saken fortsetter under videoen.

Kjetil Jansruds løp i dagens utfor Garmisch-Partenkirchen

UTENFOR PALLEN: Kjetil Jansrud ble nummer fem i lørdagens utfor.

Kilde holdt seg på bena

For Aleksander Aamodt Kilde vekker bakken i Garmisch-Partenkirchen gode minner. For et år siden tok han nemlig sin aller første verdenscupseier i karrieren akkurat der.

Men lørdagens renn kommer han nok ikke til å huske tilbake til med veldig mye glede. For selv om han kom seg i mål denne gangen, var han langt bak Reichelt.

Kilde tapte hele veien gjennom løypa, og var til slutt 1,28 bak østerrikeren i utforkjørernes siste renn før VM i St. Moritz.

Det holdt til en delt tiendeplass for Kilde, mens Jansrud ble nummer fem.

Laster innhold, vennligst vent..
David Poisson faller i den beryktede utforløypa i Garmisch-Partenkirchen

RETT UT: David Poisson endte i nettet i lørdagens utfor.

Siste nytt

 • VG: Kan trene organisert igjen

  Fra og med 1. april får Eliteserie- og Obosliga-klubbene trene i små grupper. Norsk Toppfotball (NTF) fattet mandag kveld et vedtak om at klubbene skal følge myndighetenes råd om uteaktivitet. Styreleder i NTF, Cato Haug, bekrefter til VG at de kan trene organisert i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand.

  Leder for Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, forteller til NRK at de vil avvente et eventuelt vedtak til de har fått en avklaring fra myndighetene om hva som er lov og ikke.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Newcastle permitterer

  Newcastle er den første klubben i Premier League sompermitterer tilsette på grunn av korona-viruset. Alle ikkje-aktive i klubben blir permittert, melder BBC.

  Championship-klubbane Birmingham og Millwall har også permittert fleire av sine tilsette.

  All fotball i England er sett på vent til tidlegast 30. april. Komande fredag skal partane i den engelske fotballen møtest for å diskutere ulike scenario for å avslutte sesongen.

  St. James' Park, Newcastle
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal