NRK Meny
Normal

– Jeg skjønte ikke at det var så bra

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Aleksander Aamodt Kilde vant lørdagens utfor i Garmisch-Partenkirchen på spektakulært vis.

Aleksander Aamodt Kilde vinner dagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Komm.: Thomas Lerdahl og Tron Moger.

OVERBEVISTE: Aleksander Aamodt Kilde.

Svindal

Svindal sender gratulasjoner til Aamodt Kilde.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Nordmannen startet som nummer 30 og suste ned til karrierens første verdenscupseier.

– Det første jeg hørte da jeg kom i mål var lyden fra publikum. Deretter måtte jeg se et par ganger på måltavla. Jeg skjønte ikke at det var så bra, sier Kilde til NRK.

Kilde leverte et knallsterkt utfor og lå tett opp mot Bostjan Klines ledertider gjennom hele løypa før han leverte en knallsterk avslutning på tiden 1.55.28.

– Kommer tidligere enn forventet

Han var 22 hundredeler foran Kline på andreplass og 24 hundredeler foran Beat Feuz på tredjeplass.

– Denne seieren betyr mye. Det gir meg god selvtillit, men den kommer tidligere enn forventet, jeg trodde den første seieren ville komme i super-G, for å være helt ærlig. Nå er farten der skikkelig. Jeg kan klemme til skikkelig, sier Kilde, som kunne entre toppen av seierspallen til tonene av den norske nasjonalsangen for første gang lørdag (se video).

Aleksander Aamodt Kilde vant for første gang et utforrenn. Garmisch-Partenkirchen, Tyskland.

Lagkamerat Kjetil Jansrud hadde ingen god dag i Garmisch-Partenkirchen, men gledet seg stort over førsteplassen til Kilde.

– Han er en råtass. Da han lå noen hundredeler bak på andre mellomtid, skjønte jeg med en gang at han kom til å vinne. Det var Kilde sin dag, sier han til NRK.

– Jeg lå selv an til en god plassering, men gjør en stor feil. Jeg har ingen problemer med å glede meg over hans seier.

Aksel Lund Svindal publiserte denne meldingen etter den fantastiske seieren:

– Attacking Vikings!! I get taken out for the season and the next guy steps up and wins. Aleksander the great!!! Congrats

Laster Twitter-innhold

– Jeg hadde en god følelse

De antatt største favorittene skuffet eller kjørte ut i lørdagens utfor. Dermed var det duket for Kildes aller første verdenscupseier.

– Det var helt utrolig. Jeg sto på startstreken og håpte på en topp-ti-plassering. Det er helt sykt, sier Kilde til NTB.

NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen er alt annet enn overrasket.

– Jeg hadde en god følelse i dag. De som har fulgt med i miljøet vet hva han er god for, sier han.

Aleksander Aamodt Kilde

GLAD: Aleksander Aamodt Kilde kjører inn til seier.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Hva sier dette om det norske laget?

– Det er helt fantastisk. Denne tiden er den råeste for norsk alpinsport noensinne. Det er bare å glede seg til fortsettelsen når det gjelder Aleksander Aamodt Kilde, sier han.

– For en prestasjon

Kilde fikk sin første pallplassering i verdenscupen da han ble nummer tre i super-G i Gherdëina 18. desember 2015. En sjetteplass fra Kitzbuhel forrige helg var derimot karrierebeste i utfor.

Før Kilde tok over ledelsen hadde slovenske Kline ledet gjennom nesten hele rennet. Han hadde startnummer tre, og var i tillegg til Kilde dagens overraskelse i Garmisch.

Klines beste plassering i utfor i verdenscupen var en 13.-plass fra 2014 i Santa Caterina.

– Det er helt utrolig, jeg har aldri hørt publikum juble så høyt i Garmisch i hele dag. For en prestasjon, jublet NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Jansrud skuffet

Kjetil Jansrud var i utgangspunktet Norges fremste fartsløper etter at Aksel Lund Svindal er ute for resten av sesongen etter fallet i Kitzbühel. Nå kan han få konkurranse fra Aleksander Aamodt Kilde.

Jansrud fikk en god start på lørdagens utforrenn, men i en av de siste portene gjorde han en stor feil i en av svingene.

Han endte til slutt på 17. plass.

Kjetil Jansrud kjører gjennom en bort, som gjør at han taper masse tid. Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Komm.: Thomas Lerdahl og Tron Moger.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal