Hopp til innhold

– Jeg skjønte ikke at det var så bra

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Aleksander Aamodt Kilde vant lørdagens utfor i Garmisch-Partenkirchen på spektakulært vis.

Aleksander Aamodt Kilde vinner dagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Komm.: Thomas Lerdahl og Tron Moger.

OVERBEVISTE: Aleksander Aamodt Kilde.

Svindal

Svindal sender gratulasjoner til Aamodt Kilde.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Nordmannen startet som nummer 30 og suste ned til karrierens første verdenscupseier.

– Det første jeg hørte da jeg kom i mål var lyden fra publikum. Deretter måtte jeg se et par ganger på måltavla. Jeg skjønte ikke at det var så bra, sier Kilde til NRK.

Kilde leverte et knallsterkt utfor og lå tett opp mot Bostjan Klines ledertider gjennom hele løypa før han leverte en knallsterk avslutning på tiden 1.55.28.

– Kommer tidligere enn forventet

Han var 22 hundredeler foran Kline på andreplass og 24 hundredeler foran Beat Feuz på tredjeplass.

– Denne seieren betyr mye. Det gir meg god selvtillit, men den kommer tidligere enn forventet, jeg trodde den første seieren ville komme i super-G, for å være helt ærlig. Nå er farten der skikkelig. Jeg kan klemme til skikkelig, sier Kilde, som kunne entre toppen av seierspallen til tonene av den norske nasjonalsangen for første gang lørdag (se video).

Aleksander Aamodt Kilde vant for første gang et utforrenn. Garmisch-Partenkirchen, Tyskland.

Lagkamerat Kjetil Jansrud hadde ingen god dag i Garmisch-Partenkirchen, men gledet seg stort over førsteplassen til Kilde.

– Han er en råtass. Da han lå noen hundredeler bak på andre mellomtid, skjønte jeg med en gang at han kom til å vinne. Det var Kilde sin dag, sier han til NRK.

– Jeg lå selv an til en god plassering, men gjør en stor feil. Jeg har ingen problemer med å glede meg over hans seier.

Aksel Lund Svindal publiserte denne meldingen etter den fantastiske seieren:

– Attacking Vikings!! I get taken out for the season and the next guy steps up and wins. Aleksander the great!!! Congrats

Laster Twitter-innhold

– Jeg hadde en god følelse

De antatt største favorittene skuffet eller kjørte ut i lørdagens utfor. Dermed var det duket for Kildes aller første verdenscupseier.

– Det var helt utrolig. Jeg sto på startstreken og håpte på en topp-ti-plassering. Det er helt sykt, sier Kilde til NTB.

NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen er alt annet enn overrasket.

– Jeg hadde en god følelse i dag. De som har fulgt med i miljøet vet hva han er god for, sier han.

Aleksander Aamodt Kilde

GLAD: Aleksander Aamodt Kilde kjører inn til seier.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Hva sier dette om det norske laget?

– Det er helt fantastisk. Denne tiden er den råeste for norsk alpinsport noensinne. Det er bare å glede seg til fortsettelsen når det gjelder Aleksander Aamodt Kilde, sier han.

– For en prestasjon

Kilde fikk sin første pallplassering i verdenscupen da han ble nummer tre i super-G i Gherdëina 18. desember 2015. En sjetteplass fra Kitzbuhel forrige helg var derimot karrierebeste i utfor.

Før Kilde tok over ledelsen hadde slovenske Kline ledet gjennom nesten hele rennet. Han hadde startnummer tre, og var i tillegg til Kilde dagens overraskelse i Garmisch.

Klines beste plassering i utfor i verdenscupen var en 13.-plass fra 2014 i Santa Caterina.

– Det er helt utrolig, jeg har aldri hørt publikum juble så høyt i Garmisch i hele dag. For en prestasjon, jublet NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Jansrud skuffet

Kjetil Jansrud var i utgangspunktet Norges fremste fartsløper etter at Aksel Lund Svindal er ute for resten av sesongen etter fallet i Kitzbühel. Nå kan han få konkurranse fra Aleksander Aamodt Kilde.

Jansrud fikk en god start på lørdagens utforrenn, men i en av de siste portene gjorde han en stor feil i en av svingene.

Han endte til slutt på 17. plass.

Kjetil Jansrud kjører gjennom en bort, som gjør at han taper masse tid. Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Komm.: Thomas Lerdahl og Tron Moger.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Rosenborg til topps etter sent mål

  Elin Sørum scoret kampens eneste mål da Rosenborg slo Kolbotn 1-0 i Toppserien lørdag.

  – Det satt langt inne, men det er ekstremt digg når den sitter til slutt, sier Sørum til NRK.

  Det er RBKs tredje strake 1-0-seier i serien, og trønderne leder nå Toppserien med full pott etter fire kamper.

  Finalen i NM i fotball 2023: Rosenborg - Vålerenga (1-0)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Nytt tap for Norges hockeylandslag

  Det norske herrelandslaget i ishockey tapte 2–3 mot Ungarn lørdag. Norge står dermed med to tap på to forsøk.

  Tobias Bjerke Larsen og Thomas Berg-Paulsen scoret Norges mål. Neste gang Norges beste hockeymenn skal i aksjon er mot Danmark neste helg.

  Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

  Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

  Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

  Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

  City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

  De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

  Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal