Hopp til innhold

Ny smittetopp i Tokyo bekymrer

Mindre enn tre uker før OL har Tokyo sitt høyeste antall koronatilfeller siden midten av mai. Det skaper usikkerhet.

920 personer ble onsdag registrert smittet av koronaviruset i den japanske hovedstaden. Det er det høyeste nivået siden 13. mai. Da var dagstallet på 1010 smittede.

Den nye smittetoppen skaper hodebry for OL. Arrangørene har lenge blitt utsatt for kritikk for sin holdning til viruset.

Tokyo er i delvis unntakstilstand fram til 11. juli på grunn av tidligere koronautbrudd, og nå skal regjeringen vurdere å forlenge denne perioden med en måned. Det vil i så fall vare under OL.

Arrangørene er sikre på at de olympiske sommerlekene vil gå trygt for seg. (NTB)

Virus Outbreak. Tokyo OL.
Foto: AP

Siste nytt

  • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

    Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

    Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

    Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

    – Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

    Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

    – De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

    RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)

    Sverre Nypan, RBK
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / NTB
  • Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

    Henrik Ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Han plages med et kne, melder Stavanger Aftenblad.

    Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg.

    Henrik Ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under EM i Roma. Dere endte han som nummer 25. I etterkant har han hatt trøbbel.

    – Han har etter EM slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. Han syns det er kjedelig å stå over, for NM på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver Espen Skoland til Aftenbladet.

    Med NM ute av bildet, har Ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare OL-kravet.

    33-åringen åpnet etter EM opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. Det har preget sesongen hittil. (NTB)

    Henrik Ingebrigtsen Stockholm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Dansk motstand for Molde i europaligakvalifiseringen

    Molde skal opp mot Silkeborg i europaligakvalifiseringens 2. runde.

    Det ble klart under trekningen i Uefas hovedkvarter i Sveits onsdag. Moldenserne er inne i europaligakvalifiseringen som norsk cupmester.

    Molde åpner med hjemmekamp og spiller returen i Danmark uken etter. Kampene spilles 25. juli og 1. august.

    Molde var seedet i trekningen og unngikk dermed den hvasseste motstanden. Dersom de tar seg videre, gjenstår 3. og 4. kvalifiseringsrunde før man kommer inn i selve ligaspillet. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Viking
    Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal