Ny pallplass for Silje Opseth

Silje Opseth tok nok en pallplass i Sommer Grand Prix i hopp i Russland søndag. Nok en gang var det førstehoppet som gjorde at det ble for langt opp til seier.

Lørdag hadde Opseth konkurransens lengste svev i andre omgang og ble nummer to. Søndag var hun igjen omgangens beste i finalen da hun tok en tredjeplass.

Men 124 meter i førstehoppet gjorde at hun ikke kunne kjempe om seier, selv med 132 meter i det andre. Opp til russiske Irina Avvakumova ble det til slutt 5,1 poeng. Russeren hoppet 132 og 131,5 meter.

Anna Odine Strøm ble nummer sju, mens Thea Minyan Bjørseth tok niendeplassen.

Det er bare ett renn som gjenstår i Sommer Grand Prix, og Opseth har nå klatret til tredjeplass. Ursa Bogataj, som ble nummer to søndag, har sikret sammenlagtseieren. Opseth er 24 poeng bak Sara Takanashi på andreplass.

(©NTB)

Hopperne konkurrerer på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Solskjær

Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Siste nytt

 • Sørloth involvert i viktig seier

  Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad.

  Det skjedde til tross for at baskene spilte hele andre omgang med én spiller mindre. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga.

  Sørloth har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb etter overgangen fra Leipzig, men innhoppet er likevel et steg framover etter skadefravær.

  FtKtpnOeuVw
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Warholm kåret til årets utøver

  Det europeiske friidrettsforbundet kåret lørdag kveld Karsten Warholm til årets mannlige friidrettsutøver i Europa i 2021. Warholm vant også kåringen i 2020.

  Warholm var stor favoritt etter å ha tatt OL-gull på 400 meter hekk med en eventyrlig verdensrekord på 45,94. Han hadde selv den gamle rekorden på 46,70, som han satte på Bislett 1. juli.

  Sifan Hassan ble kåret til årets kvinnelige utøver i Europa. Hun leverte en historisk bragd i OL da hun tok gull på 10.000 og 5000 meter, samt bronse på 1500 meter.

  Warholm og Hassan er også de største favorittene når årets friidrettsutøver i verdens skal kåres.

  9h
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea på topp

  Chelsea slo Brentford 1-0 lørdag kveld etter en fin volley fra Ben Chilwell. Chelsea-keeper Edouard Mendy skal imidlertid ha en vesentlig del av æren for at det ble tre poeng for de blå.

  Seieren gjør at Chelsea topper Premier League-tabellen med 19 poeng, ett poeng foran Liverpool og to foran Manchester City.

  snAphesYrp0
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal