NRK sender sykkel-EM

NRK har kjøpt rettighetene til europamesterskapet i sykling, som nå er åpent også for profesjonelle.

CYCLING-ESP-VOLTA-CATALUNYA

STJERNE: Alberto Contadro er en av profilene som er ventet å stille i EM.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Årets EM i landeveissykling arrangeres i franske Nice. Rettighetspakken, som strekker seg fra 2016 til 2019, inkluderer også EM i terrengsykling og BMX.

– Dette er rettigheter vi har arbeidet med en stund og som vi nå er glade for at vi har greid å sikre oss gjennom EBU-samarbeidet, sier rettighetssjef Runar Østmo.

– TV 2 har løftet sykkel til å bli en folkesport i Norge, og når NRK nå hadde muligheten til å være med på en helt ny sykkelsatsing valgte vi å gå for det, sier sportssjef Rune Haug.

Det er uklart hvilke norske ryttere som satser mot EM, i et år med både OL og VM. For første gang er mesterskapet åpent for proffer. Tidligere har det vært et mesterskap for U23- og juniorsyklister, ifølge procycling.no.

EM arrangeres fra 14.-18. september, altså mellom OL i Rio og før VM i Qatar.

Siste nytt

 • Jarsteins trener fikk sparken

  Rune Almenning Jarsteins får ny trener i Hertha Berlin etter at Paul Dardai fikk sparken mandag.

  Hovedstadsklubben opplyser om avgjørelsen på sine nettsider. Dardais assistenter Andreas Neuendorf og Admir Hamzagic er også ferdige i sine roller.

  Inn som trener hentes 47 år gamle Tayfun Korkut. Han får med seg Ilja Aračić som assistent. Begge har signert en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong.

  – Vi vil gjerne takke Pál Dárdai for hans arbeid. Han tok over laget i en vanskelig situasjon sist sesong og sørget for at vi holdt oss i Bundesliga under vanskelige omstendigheter, sier Herthas sportsdirektør Fredi Bobic i en uttalelse.

  – Vi ønsker at Tayfun Korkut skal gi teamet en ny frisk og nye ideer. Tayfun har tidligere vist at han ikke bare kan stabilisere et lag, men også utvikle det med sitt kunnskapsrike og lidenskapelige arbeid, så vel som hans ideer om å spille fotball, tilføyer han.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skadetrøbbel for Normann

  Mathias Normann sliter med skade i bekkenet, og vil ikke være tilgjengelig i Norwich sin neste kamp mot Newcastle.

  Det er ikke kjent hvor lenge den norske midtbanespilleren vil være ute av spill, men han må altså følge neste kamp fra tribunen.

  Manager Dean Smith sier at Normann nå skal til en spesialist for å få mer opplysninger om skaden.

  – Vi må vente og se, men forhåpentligvis blir det ikke langvarig, sier Smith på pressekonferansen før tirsdagens kamp.

  Den omtalte bekkenskaden har skapt mye trøbbel for Normann i høst. Han gikk blant annet glipp av Norges VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro.

  Premier League - Norwich City v Watford
  Foto: CHRIS RADBURN / Reuters
 • Dropper trolig Australian Open

  Faren til tennisstjernen Novak Djokovic tror ikke sønnen spiller Australian Open i januar. Grunnen er Grand Slam-turneringens krav om koronavaksine.

  – Når det handler om å bli vaksinert eller ikke, så er det hver enkelts personlige rett å velge om man vil vaksineres. Ingen har rett til å vite våre intime detaljer, sier pappa Srdjan Djokovic til serbiske TV Prva, ifølge Reuters.

  – Under denne form for utpressing vil nok ikke Novak spille. Jeg hadde ikke gjort det. Han er min sønn, så du kan bestemme selv hva du vil tro på.

  Novak Djokovic har nektet å si om han er vaksinert eller ikke. Senest da han fikk spørsmål om det etter at han røk ut av ATP-sluttspillet 21. november. (NTB)

  ATP Finals
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal