Hopp til innhold

NRK erfarer: Flere profiler med kniven på strupen før langrennsåpningen

Det er som vanlig knalltøff kamp om plassene allerede til verdenscupåpningen. Fire landslagsløpere har fått beskjed om at de ennå ikke er tatt ut – og må levere under den nasjonale åpningen kommende helg.

Tønseth og Krogh

MÅ LEVERE: Didrik Tønseth og Finn Hågen-Krogh, her avbildet under fjorårets sesong.

Foto: NTB Scanpix

For etter det NRK erfarer har ski-ledelsen tatt ut en foreløpig åtte mann stor tropp til verdenscupåpningen i Ruka i Finland 27.-29. november.

Sjur Røthe, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund fra allroundlandslaget har alle fått beskjed om at de er klare for verdenscupåpningen.

Fra sprintlandslaget er Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl inne på laget.

– Ingen kommentar, sier langrennssjef Espen Bjervig om uttaket som er ventet offentliggjort i løpet av uken.

– Trygghet

Troppen teller nå åtte mann – og skal kompletteres med to til etter rennene på Beitostølen kommende helg. Der skal det gås sprint og to distanser i hver stilart.

Det betyr at Didrik Tønseth, Martin Løwstrøm Nyenget, Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh ifølge NRKs opplysninger har kniven på strupen. Ifølge Norges Skiforbunds sesonginformasjon prioriteres elitelandslagsløpere til verdenscupåpningen.

Hau8ZkYOHh4

PRESSET: Sindre Bjørnestad Skar, her fra en trening på Sjusjøen i oktober.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Som hvert år så gir vi noen utøvere trygghet for at de kan forberede seg til verdenscupen, sier langrennssjefen, og svarer slik på spørsmål om de er åpne for å ta med utøvere som er utenfor landslag:

– Det kan alltid komme unntak hvis det blir ekstremt begge veier. Men i utgangspunktet ligger sesonginformasjonen til grunn.

– Kritisk

NRK-ekspert Fredrik Aukland synes uttaket virker fornuftig.

– Samtidig er det uhyre viktig med verdenscup tidlig nå, spesielt når det er usikkert hvor mange renn det blir. Det skal ut ifra det jeg har forstått mye til for at det ikke blir VM, mens det er annerledes med verdenscup. Man bør kjempe om hver eneste verdenscupstart for å kvalifisere seg til VM. Det er kritisk for de fire som ennå ikke er tatt ut, sier han.

VM ski 2019. Langrenn menn

NRK-EKSPERT: Fredrik Aukland, her avbildet under VM i Seefeld i 2019.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På spørsmål om ski-ledelsen bør være mer åpne for å ta med utøvere utenfor landslaget til Ruka, svarer eksperten slik:

– Er det løpere som er klart bedre enn landslagsløperne, og da bør de helst vinne, så er det vanskelig å argumentere for at de ikke skal få gå verdenscup.

– Spesielt når situasjonen er som den er i år. Martin Johnsrud Sundby er naturligvis ett navn som dukker opp i mitt hode – men det er også andre som kan overraske. Jeg mener de ikke skal låse døren for løpere utenfor landslag, sier Aukland.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal