Hopp til innhold

Northug nummer to i Falun

Petter Northug tapte kampen om førsteplassen i prologen i Falun fredag, men har eit solid overtak på rivalen Dario Cologna i verdscupavslutninga.

Petter Northug

TAPTE: Northug stakk ikkje av med sigeren fredag, men har likevel eit solild overtak på konkurrentane i verdscupavslutninga i Sverige.

Foto: NRK1

Med kolossale stavtak kjempa han mot klokka og leiande Ilia Chernousov inn mot mål.

Men det heldt akkurat ikkje til siger i prologen. Northug fullførte 2,9 sekund bak russiske Chernousov.

– Eg er godt nøgd med løpet, og gjekk eigentleg mot Dario Cologna som er min farlegaste konkurrent her, seier Northug.

Har overtaket

SKI-NORDIC-CROSS COUNTRY-TOUR DE SKI

RIVAL: Petter Northug ser på Dario Cologna som sin største rival i verdscupavslutninga.

Foto: ROBERT MICHAEL / Afp

Dario Cologna enda på 16.-plass, 22 sekund bak vinnaren.

Samanlagt er Northug i leiinga i touren i Sverige, og har eit solid 54-sekunds forsprang på Cologna som ligg på 7.-plass.

Northug likar tanken på at han no har overtaket på Cologna.

– Då kan eg kontrollere litt i dei neste renna, seier Northug.

Ein annan nordmann, Eldar Rønning, kjempa seg inn mellom dei ti beste og blei nest beste nordmann på 5.-plass i Falun, 9,8 sekund bak vinneren.

Skal vise musklar i «Mördarbakken»

I morgon lovar Northug å knuse til i den knallharde «Mördarbakken» i Falun for å vise svenskane og resten av langrenssirkuset at han er verdas beste skiløpar.

Emil Jönsson fullførte som beste svenske på 10.-plass på fredag. Han er bare 16 sekund bak leiande Northug.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste