- Jeg tenkte det ikke betydde så mye, men så vokser hornene...

Duellen mellom Petter Northug og Marcus Hellner skulle by Bislett-publkum på en ekte norsk-svensk duell slik vi så under ski-VM i Holmenkollen. Slik ble det også.

Video 5092a990-d712-46ca-8f99-3c4474ac1c0b.jpg

Northug-Hellner på Bislett

- Det er alltid artig å slå Marcus. Det er mest show, men når vi får på startnummer blir vi rimelig ivrige, sier Petter Northug.

Nordmannen slo sin svenske erkerival på oppløpet på den engelske milen (1609 meter) foran et fullsatt Bislett stadion.

De to duellantene skiftet på å holde ledelsen underveis i løpet. Med drøyt 200 meter igjen la Northug seg inn foran Hellner, som måtte legge seg inn bak.

På oppløpet var nordmannen utilnærmelig slik han er på vinteren. Northug vant greit.

Det likte ikke Hellner.

- Tenkte det ikke var nøye

- Jeg tenkte på forhånd at dette ikke var så nøye, men når det blir konkurranse, så vokser hornene. Så det er alltid kjedelig å bli slått av Petter, sa Hellner til NRK etter løpet.

Duellen var en form for PR-stunt under Diamond League-stevnet på Bislett, der 200 meteren med Usain Bolt og «Jays» Ndure er det kanskje største høydepunktet.

Northug er inne i en knalltøff treningsperiode med landslaget på Sognefjellet, og ble fløyet til hovedstaden i helikopter.

Se Bislett Games fra klokken 19.45

Video Friidrett: Diamond League 5:15

Friidrett: Diamond League 5:15

Sliten etter trening

Han måtte innrømme at det var tøft å gå rulleski på stadion.

- Jeg var sliten etter treningen tidligere i dag. Så jeg var usikker på om jeg kom til å greie å gå over mål på én ski, sier Northug.

På spørsmål om et fullsatt Bislett stadion ga assiosasjoner til folkehavet i Holmenkollen, svarer Northug slik:

- Det var bra med folk der, så det var nesten litt flashback. Det er det største rulleskiløpet jeg har vært med på, for å si det sånn.

Traff Bolt

De to fikk i løpet av dagen også et møte med Usain Bolt. De legger ikke skjul på at det var stas.

- Det var stort å hilse på ham. Han har vært et stort forbilde for meg. Man har jo blitt litt påvirket av væremåten hans. Han er jo en showman.

På spørsmål om hvem han mener er størst av ham selv om Bolt, er han krystallklar.

- Jeg spiller nok i sjettedivisjon i forhold, sier Northug.

Heller ikke Hellner legger skjul på at det er stas.

- Jeg traff ham i lunsjen i dag. Det er spesielt å se folk man har sett så mye på TV, og jeg satt jo med frysninger og så på da han tok sine OL-gull. Så det er spesielt å treffe ham, sier Hellner.

Siste nytt

 • Odd henter to spillere fra Arendal

  Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

  Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

  Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

  Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021. (NTB).

  lG5RxB81zsE
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Slik ser eliteserieplanen ut

  26. runde:

  Lørdag 28/11: Viking – Start, Brann, Aalesund.

  Søndag 29/11: Bodø/Glimt – Rosenborg, Kristiansund – Strømsgodset, Mjøndalen – Stabæk, Molde – Haugesund, Sandefjord – Odd, Vålerenga – Sarpsborg.

  27. runde:

  Onsdag 2/12: Sarpsborg – Kristiansund, Viking – Brann, Haugesund – Mjøndalen, Odd – Strømsgodset, Start – Bodø/Glimt, Aalesund – Sandefjord, Stabæk – Vålerenga.

  Søndag 13/12: Rosenborg – Molde.

  28. runde:

  Søndag 6/12: Strømsgodset – Haugesund, Brann – Sarpsborg, Bodø/Glimt – Stabæk, Kristiansund – Odd, Mjøndalen – Start, Sandefjord – Viking, Vålerenga – Rosenborg, Molde – Aalesund.

  29. runde:

  Onsdag 9/12: Haugesund – Bodø/Glimt, Sarpsborg – Sandefjord, Stabæk – Kristiansund, Start – Brann, Viking – Vålerenga, Aalesund – Strømsgodset.

  Torsdag 10/12: Rosenborg – Mjøndalen.

  Onsdag 16/12: Odd – Molde.

  30. runde:

  Lørdag 19/12: Bodø/Glimt – Viking, Brann – Odd, Kristiansund – Haugesund, Mjøndalen – Aalesund, Molde – Sarpsborg, Sandefjord – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Vålerenga – Start.

  Det vil også kome tilsvarande justeringar for 1. divisjon onsdag.

  Dei fleste av Molde sine kampar vil bli spelt i helgane, sidan laget er med i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal