Hopp til innhold

Northug vurderer sine Tour de Ski-rivaler

De kom jagende bak ham som «100 000 politifolk» under 15 kilometeren i Kuusamo søndag. Og det er ingen tvil hos Petter Northug om at Vylegzjanin, Poltaranin og Cologna blir hans hardeste konkurrenter også under Tour de Ski.

Petter Northug snakket ut om konkurrentene mot Tour De ski.

Northug om de største Tour de Ski-rivalene

– Poltaranin har alltid vært sterk før jul og er en vanvittig sterk klassisk-løper. Det som har overrasket meg litt er at han har hevet seg i skøyting, som han viste i Gällivare. Det gjør at han seiler opp som en av favorittene i Tour de Ski. Så kommer Vylegzjanin og melder seg på for fullt igjen. Det blir et «close race», sier Northug under søndagens pressekonferanse.

Neste oppgave for Northug blir nettopp Tour de Ski. Ingen nordmann har noensinne vunnet konkurransen, og Northug er lysten på sin første tittel når touren starter 29. desember.

– Cologna den største favoritten

Etter å ha blitt jaget av konkurrentene over 15 kilometer i Kuusamo, måtte Northug helt ned i kjelleren for å holde bikkjene på avstand.

Forfølgergruppa var anført av Maxim Vylegzjanin (Russland), Dario Cologna (Sveits) og Alexej Poltaranin (Kazakhstan). Og selv om Vylegzjanin og Poltaranin er favoritter i Northugs øyne, er fortsatt den regjerende mesteren fra Sveits den største.

– Dario har nok mer kontroll enn det ser ut som, så jeg tror han fortsatt skal ha det største favorittstempelet. Men bak er det mange som har lyst til å ta fra ham seieren i år, sier Northug.

Drar til høyden

Nå gjelder det for Northug å spisse formen frem mot Tour de Ski. Han mener at det er viktig å tenke smart etter løpet i Kuusamo, som kostet veldig mye krefter.

Allerede på mandag drar han til høyden i Seiser Alm sammen med landslagskollega Niklas Dyrhaug.

– Erfaringsmessig vet jeg at slike løp sitter lenge i kroppen. Det viktigste nå er at man er fornuftig når man reiser til høyden og ikke trener for mye før man er pigg igjen. Da vil du bare dra det med deg inn i Tour de Ski, forteller Petter Northug.

Seieren gir trygghet

Og selv om det kostet veldig mye å gå først over målstreken søndag, så fikk nordmannen ifølge seg selv også godt betalt for det. Ikke bare i form av poeng og pengepremier, men også i form av mental forsterkning inn mot Tour de Ski.

– Det er i dag pengebingen åpnes og poengene deles ut. Det er i dag det lønner seg å stå øverst. Jeg er veldig fornøyd med at det ble seier, spesielt når jeg måtte så langt ned i kjelleren for å hente den. Da smaker det ekstra godt. Det gir trygghet og ro før jul og før Tour de Ski.

Petter Northug måtte helt ned i kjelleren for å sikre seieren på 15 kilometeren i Kuusamo. Se spurten her!

Se søndagens spennende innspurt i Kuusamo.

Siste nytt

 • Høgmo bekrefter til NRK: Blir værende i Häcken

  Per-Mathias Høgmo har den siste tiden blitt koblet til danske FC Midtjylland. Torsdag bekrefter han overfor NRK at han blir værende i svenske Häcken.

  – Jeg er og blir i Häcken, skriver Høgmo til NRK.

  Han har hatt stor suksess i Häcken, som han ledet til et historisk seriegull forrige sesong. I januar forlenget han kontrakten med klubben.

  Bekreftelsen fra Høgmo kommer etter at den danske avisen Herning Folkeblad torsdag morgen erfarte at Høgmo kom til å bli Midtjyllands nye trener.

  Det avviser altså Høgmo, og kort tid etter gjorde Herning Folkeblad helomvending. Nå melder de at det er Thomas Thomasberg som tar over klubben.

  Han har vært hovedtrener i Midtjylland tidligere, fra 2008 til 2009, men nå forlater han en annen dansk klubb, Randers, for å returnere til gamle trakter. Han skal etter planen presenteres som ny hovedtrener torsdag ettermiddag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • Mira Høidal tatt ut til talentprogram

  Sprangrytteren Mira Høidal imponerte uttakskomitteen til Young Riders Academy og har fått plass på det internasjonale talentprogrammet.

  Det opplyser Norges Rytterforbund.

  – Det gikk bra i år. Det var noen riktig gode ryttere med, så jeg var jo ikke helt sikker på om det gikk min vei, selv om jeg hadde en god sesong i fjor og har hatt en god start i år, sier Høidal selv til hestesport.no.

  Young Riders Academy ble startet opp i 2014 og har som mål å hjelpe unge ryttere med å forberede seg til en fremtid som profesjonelle innen hestesport.

  Høidal er en av seks ryttere sin er tatt ut til programmet, der de blat annet vil få en skreddersydd treningsperiode ved en internasjonal sprangstall.

  Høidal har blitt norgesmester i sprangridning fem ganger.

  Ifølge hestesport.no har to norske ryttere tidligere vært gjennom programmet: Pål Flam i 2016 og Lisa Ulven i 2018.

  Mira Olivia Høidal, utøver sprangridning
  Foto: Tom Balgaard/NRK
 • Dårlige snøforhold ødelegger: NM-utforen avlyst

  Alpinistenes NM-utfor og -superkombinasjon på Trysil måtte nok en gang avlyses. Torsdag var grunnen dårlige snøforhold.

  – Det blir ikke noe konkurranse i dag grunnet snøforholdene. Vi holder oss til morgendagens plan med super-G, sier pressesjef Kjell Aurmo.

  Etter planen skulle utforrennet opprinnelig blitt kjørt allerede på onsdag, men rennet ble flyttet til torsdag grunnet tåke.

  Dermed skulle det blitt kjørt både utfor og superkombinasjon for både kvinner og menn torsdag formiddag. Nå har alle fire rennene blitt avlyst grunnet snøforholdene.

  Fartsrennenes største attraksjon, Aleksander Aamodt Kilde blir likevel i Trysil fram til fredag og kjører super-G-rennet.

  Det skal også kjøres om NM-gull i storslalåm lørdag, før NM-slalåmen avslutter mesterskapet søndag. (NTB)

  Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G
  Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste