NRK Meny
Normal

Northug vurderer sine Tour de Ski-rivaler

De kom jagende bak ham som «100 000 politifolk» under 15 kilometeren i Kuusamo søndag. Og det er ingen tvil hos Petter Northug om at Vylegzjanin, Poltaranin og Cologna blir hans hardeste konkurrenter også under Tour de Ski.

Petter Northug snakket ut om konkurrentene mot Tour De ski.

Northug om de største Tour de Ski-rivalene

– Poltaranin har alltid vært sterk før jul og er en vanvittig sterk klassisk-løper. Det som har overrasket meg litt er at han har hevet seg i skøyting, som han viste i Gällivare. Det gjør at han seiler opp som en av favorittene i Tour de Ski. Så kommer Vylegzjanin og melder seg på for fullt igjen. Det blir et «close race», sier Northug under søndagens pressekonferanse.

Neste oppgave for Northug blir nettopp Tour de Ski. Ingen nordmann har noensinne vunnet konkurransen, og Northug er lysten på sin første tittel når touren starter 29. desember.

– Cologna den største favoritten

Etter å ha blitt jaget av konkurrentene over 15 kilometer i Kuusamo, måtte Northug helt ned i kjelleren for å holde bikkjene på avstand.

Forfølgergruppa var anført av Maxim Vylegzjanin (Russland), Dario Cologna (Sveits) og Alexej Poltaranin (Kazakhstan). Og selv om Vylegzjanin og Poltaranin er favoritter i Northugs øyne, er fortsatt den regjerende mesteren fra Sveits den største.

– Dario har nok mer kontroll enn det ser ut som, så jeg tror han fortsatt skal ha det største favorittstempelet. Men bak er det mange som har lyst til å ta fra ham seieren i år, sier Northug.

Drar til høyden

Nå gjelder det for Northug å spisse formen frem mot Tour de Ski. Han mener at det er viktig å tenke smart etter løpet i Kuusamo, som kostet veldig mye krefter.

Allerede på mandag drar han til høyden i Seiser Alm sammen med landslagskollega Niklas Dyrhaug.

– Erfaringsmessig vet jeg at slike løp sitter lenge i kroppen. Det viktigste nå er at man er fornuftig når man reiser til høyden og ikke trener for mye før man er pigg igjen. Da vil du bare dra det med deg inn i Tour de Ski, forteller Petter Northug.

Seieren gir trygghet

Og selv om det kostet veldig mye å gå først over målstreken søndag, så fikk nordmannen ifølge seg selv også godt betalt for det. Ikke bare i form av poeng og pengepremier, men også i form av mental forsterkning inn mot Tour de Ski.

– Det er i dag pengebingen åpnes og poengene deles ut. Det er i dag det lønner seg å stå øverst. Jeg er veldig fornøyd med at det ble seier, spesielt når jeg måtte så langt ned i kjelleren for å hente den. Da smaker det ekstra godt. Det gir trygghet og ro før jul og før Tour de Ski.

Petter Northug måtte helt ned i kjelleren for å sikre seieren på 15 kilometeren i Kuusamo. Se spurten her!

Se søndagens spennende innspurt i Kuusamo.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street