Tomas Northug varsler psykologisk krigføring mot broren

Ifølge lagkameratene kan Tomas Northug slå storebror Petter i VM. Nå har ikke de to brødrene snakket sammen på en uke.

Petter og Tomas Northug

Petter og Tomas Northug blir reelle rivaler i ski-VM.

Foto: NTB scanpix

– Har du fått noen råd fra Petter?

– Nei... det er vel heller jeg som må gi råd til Petter, tror jeg, hvis han skal gå den sprinten, sier Tomas Northug med et typisk Northug-glis.

NRK møter lillebror i italienske Val di Fiemme. Her, i VM-løypene fra 2013, går han sprintdrag mot Ola Vigen Hattestad ti dager før årets VM starter i Falun. Samtidig er storebror Petter et annet sted i høyden og forbereder seg.

Tomas og Petter har ikke hatt kontakt på en uke. For nå er de rivaler.

– Nei.... Det nærmer seg nå, vet du, sier Thomas Northug på spørsmål om hvorfor han ikke har pratet med storebror.

Tomas og Petter Northug

Tomas og Petter Northug var lagkamerater på NM-stafetten, men i VM kan de ende i duell om medaljer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kan bli helt jevnt

De to brødrene fremstod ikke akkurat som bitre rivaler da de gikk samlet over målstreken i NM-sprinten. Men Tomas Northug er en reell utfordrer i VM. 24-åringen vant nettopp sitt første verdenscuprenn, og i NM lå han an til å knuse storebror før han falt.

Ola Vigen Hattestad, som søndag fikk føle på kroppen hvilken form Tomas Northug er i, drar på det når NRK spør hvilken av brødrene som blir sterkest i VM.

– Oi, nei... si det. Tomas har virket sterk i år, jeg synes det. Han er tydeligvis i god form. Så jeg sier Tomas, jeg! sier Hattestad - som for ordens skyld vant de fleste sprintdragene.

– Det blir en tight duell. Det er vanskelig å si, sier sprinttrener Arild Monsen diplomatisk.

Prestisjeduell

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad, her fra en tidligere trening, imponerte i Val di Fiemme på søndag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Én ting er i hvert fall sikkert: Prestisjen innad i Northug-familien blir stor.

– Det betyr ganske mye å være best i familien på den sprinten. Selv om det til syvende og sist er medaljer som teller i mesterskap, sier Tomas Northug.

– Blir det litt psykologisk krigføring i familien?

– Det kan det sikkert blir utover uka, ja.

Men om Petter faktisk kommer til å spørre ham om råd? Det tviler lillebror meget sterkt på.

– Jeg tror han har såpass stor tro på seg selv at det ikke kommer til å skje, ler Tomas Northug.

Intervju med Petter Northug etter NM-sprinten på Røros.

Det er ikke bare Tomas som slenger noen kommentarer til broren før VM. Her er intervju med Petter Northug etter NM-sprinten, hvor han blant annet sa at Mulla Krekar (!) var grunnen til at lillebroren gikk så fort.

Siste nytt

 • Petacchi dopingdømt

  Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)

  Petacchi
  Foto: Pascal Pavani / AFP
 • Spår trøbbel for Solskjær

  ESPN-ekspert og forfatter Gabriele Marcotti spår offensiv trøbbel for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om Alexis Sánchez forsvinner til Inter Milan før det europeiske overgangsvinduet stenger om en uke, slik ryktene tilsier.

  – Jeg synes United så tynne ut (på topp) allerede da Romelo Lukaku ble solgt og ikke erstattet. De blir i hvert fall tynne hvis Sánchez drar, sier Marcotti til Sky Sports.

  Eksperten peker på at hvis Sánchez selges, så vil Marcus Rashford og Anthony Martial være de eneste to seniorspillerne igjen som kan spille helt fremme. I tillegg kommer stortalentene Tahith Chong og Mason Greenwood.

  – Martial og Rashford har begge startet Uniteds to første kamper denne sesongen. De er begge i elleveren. Hvis en av dem blir skadet, må den andre på en måte fylle to roller, sier Marcotti.

  ►United møter Crystal Palace på Old Trafford i dag kl. 16.00. Følg kampen her.

  Ole og Sanchez
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Vil finne VM-formen i Spania

  Edvald Boasson Hagen stiller til start i Vuelta a España. Der er målet klart. – Jeg har prøvd det én gang før, men jeg har lyst til å se om jeg kan finne formen til VM ved å kjøre Vueltaen. Forhåpentligvis er det en god oppkjøring, sier han til TV 2.

  Boasson
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal