Hopp til innhold

Dette bildet viser hvilken taktiker Northug er

Petter Northug stilte selv på lagledermøte i Davos fredag kveld.

Petter Northug

LAGLEDERMØTE: Nytt av året er at de 15 beste i verdenscupen får velge startnummer i renn med intervallstart. Northug overlater ingenting til tilfeldighetene og møtte derfor personlig på fredagens lagledermøte.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vanligvis velger trenerne startnummer for sine løpere, men ikke i Petter Northugs tilfelle. Han overlater tilsynelatende ingenting til tilfeldighetene.

– Petter var en av løperne som ønsket å stille på møtet selv i dag, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK fredag kveld.

Men det var ikke mange løpere til stede. I tillegg til Northug var det bare Northugs romkamerat Anders Gløersen av de norske.

Noe av årsaken er at de to bor på samme hotell som møtet fant sted, mens resten av laget, blant andre verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby, bor lengre unna.

Men landslagstrener Nystad legger ikke skjul på at dette også handler om taktikk.

– Gjør Northug dette fordi han er spesielt opptatt av taktikk?

– Ja, ellers hadde han sikkert ikke vært der, innrømmer Nystad.

Vil starte før Sundby

Denne sesongen gjør nye regler det ekstra gunstig å selv stille på disse møtene for å ha kontroll på hvem man går foran og bak. Dette kan være avgjørende i en sekundstrid siden man kan gå på andres tider.

Nytt av året er at de 15 beste i verdenscupen får velge startnummer før renn med intervallstart. Dette har ikke vært vanlig tidligere.

Det fungerer slik at nummer fem velger først, deretter en og en frem til den beste i verdenscupen. Til slutt får sjettemann, sjuendemann og så videre velge.

Northug er nummer to sammenlagt og på lørdagens tremil i Davos valgte han startnummer 56.

– Det er fordi han ville starte ett minutt foran Martin (Johnsrud Sundby), sier Nystad.

Hvorfor Northug velger akkurat slik, røper han (naturligvis) ikke.

FIS-bilde

Såpass uvanlig er det at løpere selv stiller på lagledermøtene at Det internasjonale skiforbundet (FIS) la ut et bilde av Northug fra fredagens møte

Bildet finner du på bildetjenesten Instagram med følgende bildetekst (oversatt):

«Nytt denne sesongen.Topp 15-seedete løpere velger startnummer selv. Petter Northug Jr og Anders Gløersen var personlig til stede for å velge på lagledermøte.»

Før helgens renn ligger Northug 167 poeng bak Sundby i den sammenlagte verdenscupen.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Mer enn 1,5 millioner mennesker hadde forsøkt å få billett til kampen.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Thiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  – Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, å få feire sammen med dere i mitt eget hjemland. Det er det beste som finnes, sa Messi.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  – Jeg er evig takknemlig for denne spillegruppen. Fotballen er deres, den tilhører alle dem som bar trøyen i VM, sa landslagstreneren Lionel Scaloni.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste