Hopp til innhold

Dette bildet viser hvilken taktiker Northug er

Petter Northug stilte selv på lagledermøte i Davos fredag kveld.

Petter Northug

LAGLEDERMØTE: Nytt av året er at de 15 beste i verdenscupen får velge startnummer i renn med intervallstart. Northug overlater ingenting til tilfeldighetene og møtte derfor personlig på fredagens lagledermøte.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vanligvis velger trenerne startnummer for sine løpere, men ikke i Petter Northugs tilfelle. Han overlater tilsynelatende ingenting til tilfeldighetene.

– Petter var en av løperne som ønsket å stille på møtet selv i dag, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK fredag kveld.

Men det var ikke mange løpere til stede. I tillegg til Northug var det bare Northugs romkamerat Anders Gløersen av de norske.

Noe av årsaken er at de to bor på samme hotell som møtet fant sted, mens resten av laget, blant andre verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby, bor lengre unna.

Men landslagstrener Nystad legger ikke skjul på at dette også handler om taktikk.

– Gjør Northug dette fordi han er spesielt opptatt av taktikk?

– Ja, ellers hadde han sikkert ikke vært der, innrømmer Nystad.

Vil starte før Sundby

Denne sesongen gjør nye regler det ekstra gunstig å selv stille på disse møtene for å ha kontroll på hvem man går foran og bak. Dette kan være avgjørende i en sekundstrid siden man kan gå på andres tider.

Nytt av året er at de 15 beste i verdenscupen får velge startnummer før renn med intervallstart. Dette har ikke vært vanlig tidligere.

Det fungerer slik at nummer fem velger først, deretter en og en frem til den beste i verdenscupen. Til slutt får sjettemann, sjuendemann og så videre velge.

Northug er nummer to sammenlagt og på lørdagens tremil i Davos valgte han startnummer 56.

– Det er fordi han ville starte ett minutt foran Martin (Johnsrud Sundby), sier Nystad.

Hvorfor Northug velger akkurat slik, røper han (naturligvis) ikke.

FIS-bilde

Såpass uvanlig er det at løpere selv stiller på lagledermøtene at Det internasjonale skiforbundet (FIS) la ut et bilde av Northug fra fredagens møte

Bildet finner du på bildetjenesten Instagram med følgende bildetekst (oversatt):

«Nytt denne sesongen.Topp 15-seedete løpere velger startnummer selv. Petter Northug Jr og Anders Gløersen var personlig til stede for å velge på lagledermøte.»

Før helgens renn ligger Northug 167 poeng bak Sundby i den sammenlagte verdenscupen.

Siste nytt

 • IOC har gitt grønt lys til 14 russiske og 11 belarusiske utøvere foran OL

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) bekreftet lørdag OL-deltakelsen til 14 russere og 11 belarusere. De skal konkurrere som nøytrale.

  IOC etablerte i mars en gruppe som skulle gjennomgå alle utøvere med russisk og/eller belarusisk pass.

  IOC opplyser på sine nettsider at de har gitt godkjenning til 25 utøvere fra de to landene foran sommerens OL i Paris. Blant dem som har fått grønt lys er syklisten Aleksandr Vlasov. Ellers har utøvere fra turn, vektløfting og bryting fått godkjenning.

  De nøytrale utøverne vil konkurrere uten flagg og emblemer, og det vil heller ikke bli spilt nasjonalsanger. Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i Russland eller Belarus.

  OL i Paris avvikles fra 26. juli til 11. august. (NTB)

  Switzerland IOC
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Tidligere Arsenal-spiss døde

  Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

  Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

  Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

  «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

  Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

  Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

  West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
  Foto: IAN HODGSON / Reuters
 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal