NRK Meny
Normal

– Jeg så ut som en mosjonist som prøver å ta merke på Birken

Petter Northug var lite fornøyd med egen innsats da han mistet ledelsen i Tour de Ski på tirsdagens 5-kilometer.

Video Petter Northug om dagens løp

Petter Northug var ikke fornøyd med egen teknikk etter løpet. Her blir han intervjuet av NRKs Pål Gordon Nilsen.

Northug kom i mål 13,8 sekunder bak vinneren Aleksander Legkov på 5-kilometeren i Toblach. Etterpå var det en lettere oppgitt trønder som fikk se TV-bildene av seg selv ute i sporet.

– Jeg ser ut som en mosjonist som prøver å ta merke på Birken. Det var litt vanskelig føre og vanskelig å gå bra teknisk på ski. Jeg stresset og tapte tid hele veien, sier Northug til NRK.

– Jeg må vel hjem og trene mer klassisk, spøker nordmannen.

Northug ville nemilg ikke skylde på det som så ut som glatte ski.

– Jeg går rævva på ski, sier han.

Cologna i tet

Legkov er fortsatt bak Northug i sammendraget, men verre var det at hovedutfordrer Dario Cologna hadde 11,8 sekunder bedre tid enn trønderen. I tillegg plukket Cologna opp fem bonussekunder med sin tredjeplass.

Dermed overtok han sammenlagtledelsen i Tour de Ski med 14,7 sekunder.

– Dette løpet var viktig. Jeg er fornøyd med resultatet, og håper jeg kan beholde ledelsen gjennom den neste etappen, sa Cologna i et intervju med arrangøren etter etappen.

Colognas forsprang, og det faktum at Legkov nærmer seg med stormskritt bakfra, gjør at morgendagens sprint blir meget viktig i sammendraget.

– Sprinten i morgen blir viktigere enn jeg egentlig hadde trodd, men løpet i dag motiverer meg. Det går ikke an å gå gjennom en hel tour uten en dårlig dag, men i morgen blir det virkelig viktig å ikke være sløv, sier Northug.

Jeg må bare glemme dagen i dag og være på hugget i morgen, avslutter han.

Video: Northug tapte tid (artikkelen fortsetter)

Video Kort sammendrag dagens løp

Se et lite sammendrag fra tirsdagens løp.

Rønning glemte bakken

Petter Northug

Petter Northug var ikke helt på nivå med de aller beste på tirsdag.

Foto: NRK

Eldar Rønning klinket til fra start og lå lenge an til å vinne etappen, men endte til slutt 1,7 sekunder bak Legkov på andreplass.

Rønning tapte viktige sekunder da han rett og slett glemte at det var en bakke mot slutten av løypa.

– Det var en hard åpning, og slutten er ganske lik som starten. Den siste motbakken hadde jeg rett og slett glemt, så den tok helt knekken på meg. Da kom syra til oppunder ørene, sier en småflau og sliten Rønning til NRK.

– Følte du at dette var et vinnerløp?

– Jeg gjorde det helt til jeg møtte den siste bakken som jeg hadde glemt av. Da tenkte jeg at dette blir for tøft, Rønning.

Tross bommerten har han nå tro på en god plassering sammenlagt i touren.

– Mulighetene er gode i sammendraget, men jeg tapte for mye i innledningen. Så topplasseringen er litt utenfor rekkevidde, sier Rønning.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal