NRK Meny
Normal

Northug nekter å avsløre om han vet når han skal sone

TOBLACH (NRK): Petter Northug ville ikke si så mye om spekulasjonene om at han kanskje må sone under ski-VM, men sier han har kontroll på situasjonen.

northug

Petter Northug sjekker mobiltelefonen sin like etter målgang. Han vant dagens etappe i Tour de Ski. Skilandslagets medieansvarlige Gro Eide til høyre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– En normal dag i Northugs liv. Det er mange spekulasjoner, svarer Petter Northug da han får spørsmål om å oppsummere denne torsdagen.

Den startet nemlig med avisoverskrifter om at Northug kommer til å gå glipp av VM i Falun.

Klassekampen hevder å ha informasjon om at det er akkurat på dette tidspunktet 29-åringen kommer til å sone sin straff for fyllekjøringen i vår.

– Har kontroll

Da Northug fikk spørsmål om dette etter dagens seier i Tour de Ski, ble han raskt avbrutt av landslagets medieansvarlige, Gro Eide.

– De spørsmålene der svarer manageren hans på, sa Eide.

Northug lettet likevel litt på sløret. Da han fikk spørsmål fra en journalist om han blir stresset av å ikke vite når han skal sone, svarte han nei.

– Det har vi kontroll på, sier Northug.

På spørsmålene om han vet når han skal sone, var han hemmelighetsfull.

– Kanskje, sier han med et smil.

– Ikke fått soningsdato

Northug har tidligere sagt forskjellige soningsdatoer til ulike medier. Blant annet hevdet han overfor svenske Expressen at han skal sone i desember, før han skrev en SMS til NRK og sa at han skal sone med fotlenke i november. Til Dagbladet har han sagt at det blir soning i november.

Are Sørum Langås sier til NRK at Northug ikke har fått noen soningsdato, og at de på ingen måte frykter at VM ryker.

– Vi forholder oss til helt normal prosedyre. Før Petter eventuelt søker om utsatt soning, må han først bli innkalt på en dato. Det kan jo være datoen passer. Da er det ingen grunn til å søke utsettelse, sier Langås.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal