NRK Meny

Northug nekter å avsløre om han vet når han skal sone

TOBLACH (NRK): Petter Northug ville ikke si så mye om spekulasjonene om at han kanskje må sone under ski-VM, men sier han har kontroll på situasjonen.

northug

Petter Northug sjekker mobiltelefonen sin like etter målgang. Han vant dagens etappe i Tour de Ski. Skilandslagets medieansvarlige Gro Eide til høyre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– En normal dag i Northugs liv. Det er mange spekulasjoner, svarer Petter Northug da han får spørsmål om å oppsummere denne torsdagen.

Den startet nemlig med avisoverskrifter om at Northug kommer til å gå glipp av VM i Falun.

Klassekampen hevder å ha informasjon om at det er akkurat på dette tidspunktet 29-åringen kommer til å sone sin straff for fyllekjøringen i vår.

– Har kontroll

Da Northug fikk spørsmål om dette etter dagens seier i Tour de Ski, ble han raskt avbrutt av landslagets medieansvarlige, Gro Eide.

– De spørsmålene der svarer manageren hans på, sa Eide.

Northug lettet likevel litt på sløret. Da han fikk spørsmål fra en journalist om han blir stresset av å ikke vite når han skal sone, svarte han nei.

– Det har vi kontroll på, sier Northug.

På spørsmålene om han vet når han skal sone, var han hemmelighetsfull.

– Kanskje, sier han med et smil.

– Ikke fått soningsdato

Northug har tidligere sagt forskjellige soningsdatoer til ulike medier. Blant annet hevdet han overfor svenske Expressen at han skal sone i desember, før han skrev en SMS til NRK og sa at han skal sone med fotlenke i november. Til Dagbladet har han sagt at det blir soning i november.

Are Sørum Langås sier til NRK at Northug ikke har fått noen soningsdato, og at de på ingen måte frykter at VM ryker.

– Vi forholder oss til helt normal prosedyre. Før Petter eventuelt søker om utsatt soning, må han først bli innkalt på en dato. Det kan jo være datoen passer. Da er det ingen grunn til å søke utsettelse, sier Langås.

Siste nytt

  • LSK tok første stikk mot Vålerenga

    LSK slo Vålerenga 2-1 i kvinnenes toppserie i dag og auka leiinga på tabellen, og tok dermed første stikk i dobbeløtet mellom Lillestrøm og Vålerenga. Herrelaga deira møtest på Ullevaal seinare i kveld.

    Både Klepp og Stabæk missa sjansen til å gå opp på andreplass med 2-2 seg imellom. Andre resultat: Røa - Sandviken 4-0, Grand Bodø - Kolbotn 1-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm
Eliteserien: Vålerenga - Lillestrøm