Hopp til innhold

Bildet som viser at Northug-floka er løst

Petter Northug tar en helomvending og velger samme klesmerke som skiforbundet. Nå kan han tjene millioner på klessalg uten å havne i konflikt med forbundets sponsorer.

Petter Northug

HER ER BEVISET: Northug trente fredag med nye klær på Beitostølen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Northug har tidligere hatt en klesavtale med leverandøren Swix, som er i direkte konflikt med skiforbundets leverandør Bjørn Dæhlie.

Nå som Northug signerer for skiforbundets leverandør, er konflikten løst.

Dermed står Northug fritt til å begynne å tjene penger på å for eksempel lansere sin egen kleskolleksjon – uten å komme i konflikt med forbundets sponsor.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å kunne gå med et klesmerke jeg kjenner godt, og som jeg blant annet hadde fire gull-opplevelser med så sent som i Falun tidligere i år, sier Petter Northug jr. i en pressemelding.

Overrasket med nye klær

Northug

PÅ BEITOSTØLEN: Petter Northug i treningsklær fra Bjørn Dæhlie

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

NRK var eneste medie som var til stede da Petter Northug fredag trente på Beitostølen. Her trente Northug med sin nye kolleksjon.

Skiforbundet har en avtale med Active Brands og Bjørn Dæhlie til etter OL i 2018.

– Petter har nå gjort det samme som Therese Johaug og inngått en avtale med Active Brands. Dermed står han fritt til å lansere en hel kleskolleksjon, hvis han ønsker det, sier Skipresident Erik Røste til NRK.

– Rått å få Petter på laget

I en pressemelding bekrefter Active Brands at de gjennom merkevaren Bjørn Dæhlie har inngått en treårig klesavtale med Petter Northug jr.

– Det er helt rått å få Petter med på laget, sier Director Nordic i Active Brands Øystein Bråta.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier de har hatt dialog med leverandøren over en lengre periode.

– Vi har fått på plass en veldig god avtale på tøy som Petter kjenner og trives veldig godt i, sier Langås til NRK.

– Er dette fordi dere vil ha minste motstands vei med tanke på Norges Skiforbund?

– Dette er jo en gladnyhet for alle de involverte parter. Men det er jo klart det ligger noen fordeler i et samarbeid med den som har bransjeeksklusivitet på klær under sesongen. Det er forskjell på å selge og markedsføre klær i åtte måneder kontra 12 måneder, sier Langås.

Han kan bekrefte at det etter hvert kommer en eksklusiv kolleksjon fra Northug.

Fortsatt staver og hansker fra Swix

– Om Petter Northug velger å gå med Coop og Bjørn Dæhlie på tekstiler, så må han få lov til det. Han velger jo det selv. Så det er vi ganske avslappet til, sier administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes, til NRK.

Han er opptatt av at Northug fortsatt skal bruke deres utstyr.

– Han skal fortsatt bruke våre hansker og staver. Så vi kommer til å få god synlighet på Petter i årene fremover uansett, sier Bjerknes.

– Men du er vel litt skuffet?

– Løpere og lag endrer sponsorkontrakter og samarbeidsavtaler hele tiden, så dette må vi bare leve med. Jeg kan ikke bare sette meg ned å tenke over sånne ting hver gang det skjer, avslutter Bjerknes.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal