Northug gir blaffen

Northug kan også vinne sprinttrøya, men det blåser han i.

Petter Northug

Petter Northug blåser i sprinttrøya.

Foto: Sposito / Scanpix/Reuters

Petter Northug kan stå igjen med to trøyer når Tour de ski er ferdig - vinnertrøya sammenlagt og sprinttrøya.

Les også: Northug årets idrettsnavn

Bryr seg ikke

Men sprinttrøya bryr Northug seg ikke noe om.

- Den gir jeg f… i, sier Northug til NRK.

- Jeg ønsker å ta spurtpoeng på 20 km fellesstart i morgen, men den trøya bryr jeg meg ikke om. Den har jeg tatt en gang før, sier Northug.

- Den jeg ønsker mest

Det er en annen nordmann som har sprinttrøya før 20 km i fellesstart i Val de Fiemme i Italia i morgen - nemlig Simen Østensen. Northug har en meget god sjanse til å ta fra Østensen den trøya, men han tenker kun på trøya som viser at han har vunnet hele touren.

- Det er jo den jeg ønsker mest så klart. Det er jo den jeg kjemper for nå – alt handler om den. Når jeg ligger i den posisjonen jeg gjør nå, er det et helt klart mål å være først på toppen på søndag, sier Northug.

Petter Northug leder touren før de to siste etappene i Val de Fiemme.

Sportsnyheter

Vikings styreleder trekker seg: – Det har vært mye skriverier og mange nett-troll

Styreleder i Viking AS Thor Steinar Sandvik trekker seg med umiddelbar virkning etter bråket i kjølvannet av oppsigelsen av populære Bjarne Berntsen. – Det har vært jævlig.

Siste nytt

 • Tok sitt første mesterligapoeng

  Danske Midtjylland spilte 1-1 borte mot italienske Atalanta. Det var den danske klubben sitt første mesterligapoeng.

  Alexander Scholz sendte bortelaget i ledelsen, men Cristian Romero utlignet for italienerne elleve minutter før slutt.

  Selv om danskene kan juble for historiens første mesterligapoeng er de klart sist i sin gruppe og allerede sikret seg jumboplassen.

   Alexander Scholz
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Atlético brøt Bayerns rekordrekke

  Atlético Madrid så ut til å nedkjempe et svært B-preget Bayern München og sikre avansement i mesterligaen, men Thomas Müller ordnet 1-1.

  Etter å ha satt rekord med 15 seirer på rad i mesterligaen måtte Bayern tåle et poengtap, men hadde god råd til det. For Atlético Madrid svir utligningsmålet. I stedet for å kunne feire avansement til cupspillet må laget forberede seg på en tøff bortekamp i Salzburg. (NTB)

   Joao Felix
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Inter skaper spenning

  Inter slo Borussia Mönchengladbach 3-2, og gjør det dermed veldig spennende i gruppe B i mesterligaen. I gruppen, som også inneholder Real Madrid og Shakhtar Donetsk, kan alle lag gå videre til sluttspillet.

  Inter-spiss Romelu Lukaku ble helten for bortelaget med sine to mål. I gruppespillets siste runde spiller Inter hjemme mot Shakhtar, mens Borussia Mönchengladbach må reise til Spania for å møte Martin Ødegaard sitt Real Madrid.

  Romelu Lukaku
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal