NRK Meny
Normal

- Vanskelig å finne ord

Dødsulykken i akebanen i Whistler satte en støkk i de norske skiskytterne som bor like ved banen.

Emil Hegle Svendsen

PREGET: Emil Hegle Svendsen og de andre norske skiskytterne bor like ved akebanen og er preget over dødsulykken i anlegget der en georgisk aker mistet livet under trening fredag.

Foto: NRK

Skiskytterne var i sjokk etter dødsulykken i akebakken i Whistler fredag. Flere av dem satt foran TV-skjermen og så den tragiske ulykken direkte.

- Det var et sjokk, og jeg fikk grøsninger gjennom hele kroppen, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

LES: – Kaster en skygge over OL

LES: Skjermer Bjerke etter OL-dødsulykke

- Det var ingen fin åpning på OL. Idrett skal være mest glede og det er ikke noe gøy når OL starter med en slik ulykke.

Akebanen ligger ikke så mange meterne fra der skiskytterne bor under lekene i Vancouver. Også Emil Hegle Svendsen var preget etter ulykken.

- Det er en kjempetragedie. Jeg får gråten i halsen bare ved å tenke på det. Dette er bare vanvittig tragisk, og det er vanskelig å finne ord, sier Hegle Svendsen til NRK.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag