Hopp til innhold

«Pølsa» letta til tross for svenske-tap

Øystein Pettersen måtte ta til takke med tredjeplass i herrenes sprint etter at svenske Teodor Peterson tok sin første verdenscupseier. «Pølsa» var likevel en lettet mann etter løpet.

Video Pettersen glad for tredjeplass

Pettersen gav alt for pallplass i sprinten.

Norges to håp i herrefinalen på sprinten i Kuusamo, Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal, klarte ikke å hamle opp med svenskenes nye komet, Teodor Peterson.

Men «Pølsa» var likevel glad for å endelig være tilbake på pallen igjen.

– Jeg er letta nå. Det er deilig å få det til i renn igjen etter å ha trent fryktelig bra i år, sier Pettersen til NRK.

– Sist jeg stod foran et pressekorps hadde jeg klokket inn på 41. plass, og var naturligvis veldig skuffet. Derfor er jeg veldig fornøyd med tredjeplassen.

Sterk avslutning

Pettersen leverte bunnsolid på veien til finalen, men var litt skuffet at den gode dagen ikke holdt helt inn ti lseier

– Jeg gikk godt på ski før finalen, derfor var det litt synd at jeg ikke fikk til det samme i finalen. Men det er små marginer, og fryktelig mange som går fort på ski.

Som beste nordmann kan han også slippe seg litt ekstra løs i ettermiddag.

– Den som blir best av oss i leiligheten, slipper å rydde og vaske opp. Det er deilig å tenke på. Så nå skal jeg hjem og rote og søle mye på middagsbordet, sånn at Sjur Røthe og Finn-Hågen Krogh stiller dårlig forberedt til i morgen.

Video: Svenske gikk inn til seier på sprinten (artikkelen fortsetter under videoen)

Video Svensk seier på herrenes sprint

Svensk seier på herrenes sprint.

Sterk, svensk avslutning

I snødrevet havnet de to nordmennene tidlig bakerst i feltet, mens Peterson og finnenes hjemmehåp, Anssi Pentsinen, dro opp tempo for å riste av seg nordmennene.

Det lyktes de ikke med, og «Pølsa» plasserte seg perfekt til på oppløpet. Men svensken, som åpnet dagen med en svak kvalifisering, var svært sugen på å ta sin første v-cupseier.

Han drog fra nordmannen, og heller ikke den olympiske sprintmesteren Nikita Krijukov klarte å frata svensken seieren, men skjøv seg likevel mellom Peterson og «Pølsa».

Bransdal kom inn på plassen rett bak lagkameraten.

Sterk sesongåpning

Peterson har dermed fått en perfekt start på sesongen etter å ha blitt nummer to på sprinten i den nasjonale åpningen i Bruksvallarna for to uker siden.

– Jeg er glad nå og trodde aldri jeg skulle klare det tidligere i dag. Prologen var ikke bra, men det var jevn stigningen utover løpene, sa Peterson til FIS etter løpet.

Northug ut i kvartfinalen

Petter Northug Jr røk ut i kvartfinalen etter å ha kommet for langt bak tetduoen før oppløpet, og havnet som nummer tre i sitt heat.

Etter løpet var han lite opptatt av kvartfinale-exiten, og mer opptatt av mulighetene i minitouren.

– To mindre løp i dag gjør at jeg har mer krefter inn mot resten av helgen. Det positive er at få sammenlagtfavoritter i minitouren kom til semifinalen og kunne plukke bonussekunder, forteller Northug til NRK.

– Kroppen føles bra, så nå gjelder det å være offensiv.

Falt fra seiersmuligheter

Heller ikke et annet av Norges håp, Ola Vigen Hattestad, maktet å ta seg lenger enn kvartfinalen, Han var uheldig etter å ha gått mot semifinaleplass, men falt i siste sving og måtte se resten av løpet fra tilskuerplass.

– Jeg gjør noe som jeg sjeldent gjør i verdenscup-renn. Det er veldig skuffende ettersom jeg hadde mål om å vinne rennet, sier Hattestad.

Video Hattestad gikk på rumpa

Hattestad går på rumpa i kvartfinalen.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal