Norsk stortalent (19) ble matchvinner foran United-speider: – Han er ikke klar for spranget

DRAMMEN/OSLO (NRK): Håkon Evjen skåret to mål for Bodø/Glimt i 3–1 seieren over Strømsgodset. På tribunen satt speidere fra Manchester United og Manchester City, men Glimts trener skeptisk til en umiddelbar utenlandstur.

Eliteserien fotball, menn (16. Runde): Strømsgodset - Bodø/Glimt

MATCHVINNER: Håkon Evjen skåret to mål i 3–1 seieren mot Strømsgodset.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er utrolig kult. Jeg var ikke klar over det før jeg spilte kampen, sier Evjen til NRK.

I Eliteseriekampen mot Strømsgodset vartet Glimts stortalent opp med to skåringer. Én i den første omgangen og én i andre omgang.

Den første skåringen til Evjen var av det vakre slaget. 19-åringen lurte Strømsgodset-forsvarer Duplexe Tchamba med en frekk piruett-finte, før han satte ballen mellom beina på Morten Sætra i Godset-buret.

– Jeg må bare tenke på meg selv

Det var nok til å senke drammenserne i blått og ta med seg tre poeng hjem.

Kanskje var det også nok til å imponere speiderne fra Manchester United og Manchester City, som ifølge Eurosport, var på tribunen.

Håkon Evjen

STORT: Evjen noterte seg for to nettkjenninger med to av verdens største lag på tribunen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Selvfølgelig er det utrolig artig, hva skal man si. Ingen ting er sikkert før ting skjer, man skal bare fokusere på seg selv fremover og det er det jeg gjør, sier Evjen.

Evjen har storspilt for Bodø/Glimt denne sesongen. 19-åringen står med seks mål og to målgivende pasninger på 14 kamper i Eliteserien.

Og med fasjonabelt besøk fra England, kommer også drømmene om utenlandsspill.

– Det er jo selvfølgelig vanskelig å ikke gjøre det. Men fra egen erfaring, hvis jeg tenker for lenge på det, så presterer jeg ikke over tid. Jeg må bare tenke på meg selv og neste kamp fremover, så blir det her bra, konstaterer Evjen som heller ikke legger skjul på at United er hans favorittlag.

– Han er ikke klar

Med dagens seier er Glimt på skuddhold til tabelltoppen. Laget ligger fire poeng bak serieleder Molde, med to kamper mindre spilt.

Og hvis Glimt-trener Kjetil Knutsen får det som han vil, vil Evjen fortsette storspillet for de gule ut sesongen.

Kjetil Knutsen

POTENSIAL: Bodø/Glimt-trener, Kjetil Knutsen, ser et veldig stort potensial i unggutten Evjen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi vet vi er en mellomstasjon i karrieren til Håkon, men det er en timing i alt. De store klubbene som ser på ham, har nok en tanke bak det. Han er ikke klar for det spranget, det er litt stort, sier Bodø/Glimt-trener Knutsen til NRK og fortsetter:

– Det riktig at Håkon blir i Bodø/Glimt ut sesongen, det er min private mening om den saken. Jeg ser et veldig stort potensial i Håkon.

Evjen selv er og klar på at utenlandsspill ikke er et enkelt valg.

– Alt har sine fordeler og ulemper, så jeg vet ikke. Det er et vanskelig valg, men hvis det kommer så skal jeg eventuelt ta det der og da.

Siste nytt

 • Solbakken og Købehavn videre

  Ståle Solbakken og FC København er klare for åttedelsfinalen i Europaligaen etter 4-2-seier sammenlagt mot skotske Celtic. I Glasgow torsdag kveld vant danskene 3-1 etter to scoringer de siste ti minuttene. Europa-eventyret er over for Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi.

  fWHZphJUxuQ Ståle Solbakken
  Foto: Scott Heppell / AP
 • EM-mester på 800 meter dopingtatt

  Ukrainske Natalia Krol risikerer å bli utestengt for doping i fire år. 25-åringen ble europamester på 800 meter i både Berlin i 2018 og i Amsterdam i 2016.

  Før hun giftet seg het hun Natalia Prysjtsjepa.

  Mellomdistanseløperen har testet positivt på stoffet hydrochlorothiazid, som er mest kjent som et stoff som kan brukes til å maskere bruk av andre forbudte stoffer.

  Krol er midlertidig utestengt fra all aktiv idrett.

  PLGY32p_T0k Natalia Prysjtsjepa
  Foto: JOHN MACDOUGALL
 • UAE Tour avlyst på grunn av korona

  Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, stoppes når det gjenstår to etapper, skriver TV 2. Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen sier til kanalen at noen i støtteapparatet til et lag har testet positivt. De neste timene skal alle utøvere og støtteapparat testes.

  Carl Fredrik Hagen
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal