Hopp til innhold

Norsk medalje i allround-VM på skøyter

24 år gamle Hallgeir Engebråten tok bronse i allround-VM på skøyter. Det ble klart etter den avsluttende 10 000 meteren i tyske Inzell. Sander Eitrem sørget for at Norge avsluttet VM knallsterkt og tok en 4. plass.

Amerikanske Jordan Stolz endte med gullet i allround-VM, med nederlandske Patrick Roest på sølvplass.

– Herregud, for et løp. Det var tungt etter 1500 meter, men jeg gikk meg inn i et modus, og da var det bare å gå. Det er helt rått, sa Engebråten til VG etter å ha satt personlig rekord på 10.000 meter.

Engebråten klokket inn på 12.55,42. Det holdt også til 3. plass på distansen.

– Det er det beste løpet jeg har gått, det er ingenting som har vært i nærheten. Det er helt fantastisk, fortsatte han.

Engebråten gikk i par med Sverre Lunde Pedersen på VMs siste distanse. Lunde Pedersen fikk det ikke helt til å stemme på VMs lengste distanse, og endte på 7. plass.

Det var karrierens siste løp for Lunde Pedersen, som i februar annonserte at han legger opp etter VM. Lunde Pedersen har blant annet 13 VM-medaljer og tre pallplasser i OL, inkludert to gull fra lagtempo.

– For en utøver han har vært, sier VG-kommentator Ida Njåtun.

Hallgeir Engebråten
Foto: NTB

Siste nytt

 • Kilde om comeback i sesongåpningen: – Det kommer for tidlig

  Aleksander Aamodt Kilde er i full gang med opptrening etter de alvorlige skadene han pådro seg i det dramatiske fallet Wengen i januar.

  Det har vært mye usikkerhet rundt comebacket, men alpinisten ser lysere på situasjonen nå enn tidligere.

  – Det er fortsatt veldig usikkert når det blir. Men jeg er ganske sikker på at det blir. Uten å være hundre prosent sikker, men jeg har en følelse på at dette kommer til å gå bra en gang, sier Kilde til NRK.

  Men på spørsmål om vi kan få se ham allerede i sesongåpningen i østerrikske Sölden, er svaret tvilende.

  – Det kommer for tidlig. Det synes jeg egentlig er greit å bare legge på bordet med en gang. Sånn jeg ser det for meg nå. Så får det heller det bli en super overraskelse hvis jeg klarer å være på start da. Akkurat nå ser det litt tidlig ut, sier Kilde.

  Hastverk er noe han ikke ønsker å ha inn mot comebacket. For enda har ikke 31-åringen prøvd seg med ski under beina etter hendelsen. Men det er det neste på planen.

  – Jeg tenker kanskje jeg skal prøve meg på Snø (snøhallen på Lørenskog) her hjemme først. Det blir mest sannsynlig kanskje i juni. Skikjøring og skikjøring, men i hvert fall ski under beina. Det er første steg, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Jørgen Isnes forlenget kontrakten med Strømsgodset

  Jørgen Isnes har skrevet under på en ny avtale som binder ham til Strømsgodset ut 2027-sesongen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk. Det trigger meg veldig til å gå videre på det vi har startet på. Jeg føler trygghet og tillit både i og utenfor klubben, og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, sier Isnes til klubbens nettside.

  Isnes' kontrakt med Godset gikk opprinnelig ut i 2025.

  – Jørgen er en dedikert trener som jobber hardt og har en hunger etter fremgang i alt vi foretar oss. Han er opptatt av utvikling og har en god innstilling til jobben som hovedtrener i Godset, sier sportssjef Jostein Flo.

  avCx4WL1tX4
  Foto: NTB
 • Ruuds kamp i Paris flyttet innendørs

  Casper Ruuds kamp i 2. runde av Roland-Garros er flyttet til arenaen Suzanne-Lenglen som har tak. Kampstart er klokken 18.45.

  Det opplyser far og trener Christian Ruud til NTB.

  Motstander for Ruud er spanske Alejandro Davidovich-Fokina. Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Simone Mathieu-arenaen utendørs.

  Regn har preget innledningen av Grand Slam-turneringen i den franske hovedstaden. Flere kamper er flyttet på, og også torsdag har kamper blitt utsatt.

  7tX-xZUaW1g
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal