NRK Meny
Normal

– Det holder ikke, og det vet vi

Tre utvisninger – tre baklengsmål. Det ble avgjørende for at Norge tapte årets siste VM-kamp.

Lars Haugen

KJØLING: Lars Haugen kjøler seg ned i kampen mot Hviterussland.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Norge tapte sin siste VM-kamp 3-2 mot Hviterussland tirsdag. Det må for mye og dårlig undertallsspill ta skylda for.

IHOCKEY-WORLD-NOR-BLR -

MÅL: Andrei Kostitsyn feier pucken i mål bak Lars Haugen.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

I spill fem mot fem var nemlig Norge fullt på høyde med det hviterussiske laget, som med seieren kvalifiserte seg for kvartfinale i VM.

– Vi tar noen fatale utvisninger. Vi slipper inn tre undertallsmål, og utvisninger har vi snakket om hele mesterskapet, at det koster oss dyrt, og det gjorde det i dag, sier Norges første målscorer Patrick Thoresen til NRK etter kampen.

Til tross for tapet var landslagstrener Roy Johansen fornøyd med mye i kampen mot Hviterussland.

– Jeg synes gutta jobber veldig hardt og viser karakter. Vi er det beste laget, men klarer ikke score mer enn to mål og slipper inn tre i undertall. Ellers er det vi som har kommandoen i kampen og gjør en veldig bra kamp, sier Roy Johansen, som også var godt fornøyd med VM sett under ett, til tross for seks poeng og sjetteplass i gruppa.

– Vi har gjort et bra VM etter forutsetningene. Vi hadde et mål om kvartfinale, men utifra hvordan pulja så ut og de lagene vi møtte så er vi veldig fornøyd med fortsatt å være en A-nasjon, oppsummerer han.

Undertall er lik baklengsmål

Og undertallet ble Norge straffet for. Allerede første gang Norge var i undertall i kampen smalt det. Morten Ask hadde sittet ett av sine to minutter i utvisningsboksen da Alexei Kalyuzhny plasserte pucken i nettet til hviterussisk ledelse.

Det samme gjentok seg i den andre perioden. Først ble Alexander Bonsaksen utvist i 2+2 minutter for høy kølle. 2-0. Så ble Ole-Kristian Tollefsen utvist for holding. 3-0.

– Det holder ikke, og det vet vi. Det er powerplay og undertall som avgjør, for det er tette matcher, og i år har vi tatt altfor mange utvisninger, og da blir det tøft, sa en selvkritisk Alexander Bonsaksen til MAX i den siste pausen av VM-kampen.

Norsk snuoperasjon

Da hjalp det lite at Mathis Olimb nydelig satte opp Patrick Thoresen for hans fjerde scoring i mesterskapet kort tid etterpå.

Norge ble knallhardt straffet, men å unngå utvisninger er viktig, og ble trukket fram som en av de viktigste suksessfaktorene før mesterskapet.

Mattias Nørstebø ga Norge nytt håp i den tredje perioden da han hamret pucken i krysset fra blålinjen. Nittenåringen har virkelig hatt sitt landslagsgjennombrudd dette mesterskapet, og med scoringen gikk han forbi faren Svein Enok i antall landslagsmål.

Nok en gang var det Mathis Olimb som stod for assisten, og bare svenske Oliver Ekman-Larsson har servert flere målgivende enn Olimbs åtte.

Mot slutten presset Norge på for utligning, men jakten på en scoring lyktes ikke, og Norge tapte altså 3-2. Dermed endte Norge på sjetteplass i sin gruppe, og blir nummer 11 eller 12 i VM, avhengig av hvordan det går i den andre gruppa.

Se høydepunkter fra 1. periode mellom Norge - Hviterussland.
Se høydepunkter fra 2. periode mellom Norge - Hviterussland.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling Sverige - Norge
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo