NRK Meny
Normal

– Det var helt j**lig å vente på Freund

Anders Bardal og de andre norske hopperne ble vitne til en særdeles spennende avslutning på søndagens mixed-konkurranse. Den endte ikke i norsk favør.

Severin Freund sikret tysk gull i mixed hopp

Tyskland tok et knepet gull foran Norge i

– Det var en spennende konkurranse, sier Anders Bardal til NRK etter at Norge tok sølv i mixed-hopp søndag kveld.

Før Rune Veltas hopp skilte kun 0,6 poeng mellom Norge og Tyskland, og alt lå til rette for knivkamp mellom Velta og Severin Freund. Der leverte dem begge, men Freund hoppet 96 meter, en halvmeter lengre enn Velta, og sendte gullet hjem til Tyskland.

– Vi taper ikke gull, vi vinner sølv, konstaterte NRKs ekspert Johan Remen Evensen raskt etter at resultatlistene viste tysk triumf.

Rune Veltas reaksjon var derimot upåklagelig, og lommedalølen leverte vill jubelbrus etter å ha tatt sin andre VM-medalje på to dager.

– Det er fint for både oss og Norge å få en medalje med både jenter og gutter, sier Velta til NRK.

Rune Velta sikret dermed sin andre VM-medalje på to dager.

Rune Velta sikret norsk sølvmedalje

Rune Velta leverte, men måtte se gullet glippe for Tyskland.

– Bardal hoppet ikke maksimalt

Anders Bardal var eneste norske under 90 meter i den andre omgangen med 89,5 meter. Han hadde også Norges korteste hopp da Norge ledet etter første omgang. Remen Evensen ville likevel ikke fordele skyld etter at gullet glapp.

– Det er vanskelig å finne en syndebukk. Det er vanskelig å skulle henge ut noen, men Bardal var kanskje den som ikke leverte maksimal hopping i forhold til det han kan.

Det var spennende for de norske hopperne å vente på Tysklands sistehopp, som resulterte i norsk sølvmedalje.

Se intervjuet med Anders Bardal her.

– Det største jeg har vært med på som utøver

Line Jahr og Maren Lundby stod for kanskje de største prestasjonene i hoppbakken. Etter fredagens katastroferenn sett med norske øyne med 15. og 19. var det få som håpet på en pallplassering for mixed-laget.

– Jentene har gjort en fantastisk god jobb. Det er jeg godt fornøyd med, roser Bardal etter hopprennet.

Også Rune Velta roste sine kvinnelige laghoppere.

– Vi hadde to jenter som virkelig reiste seg etter fredagens konkurranse. Det er hyggelig å være på lag med to sånne jenter.

Maren Lundby var klar på hvordan hun og lagvenninne Line Jahr klarte å snu prestasjonene så drastisk.

– Vi måtte bare glemme det som har skjedd, og måtte se på oss selv på en god dag. Vi har vært flinke med å jobbe mentalt med det siden fredag, sier Lundby og fortsetter:

– Vi gjorde enkle endringer, og da gikk det, forklarer Lundby.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal