Hopp til innhold

Norsk curling-tap i VM – spøker for sluttspillplass

Norges curlingmenn tapte 4-7 for Canada i torsdagens første kamp i VM. Det betyr at det skal holde hardt å ta seg til sluttspillet.

Tapet betyr at Norge står med fire seirer og fem tap etter de ni første kampene. Det betyr at de er på delt 7.-plass med tre kamper igjen av grunnspillet.

De to beste lagene går rett til semifinalen, mens lagene fra 3.- til 6.-plass spiller omspill om retten til de to siste semifinaleplassene.

Sverige har vunnet alle sine ni første kamper og er allerede kvalifisert til sluttspillet. Det samme er Canada etter åtte seirer og ett tap.

Tyskland og Italia ligger på plassene foran Norge på tabellen med seks seirer og tre tap hver. Norge er avhengig av at disse lagene helst taper sine siste kamper for å avansere, samtidig som de selv vinner.

Norge møter Tsjekkia senere torsdag.

Magnus Ramsfjell (skip), Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell og Martin Sesaker utgjør Norges lag. (NTB)

Switzerland Curling Worlds
Foto: Michael Buholzer / AP

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund.

  Stabæk ledet da 4-0 etter scoring fra Rasmus Eggen Vinge, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  På overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal