Norges håp om kvartfinale knust av Canada

Norge var sjanseløse mot hockeystormakten Canada (0-5).

IHOCKEY-WORLD-MEN-CAN-NOR

HÅPET UTE: Det blir ikke noen kvartfinale for Norge i dette VM.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

– Med litt flaks kunne det blitt en jevnere kamp. Men alt i alt er de mye bedre enn oss. Hadde vi ikke hatt (Henrik) Haukeland i mål, ville det sett mye styggere ut, sier Patrick Thoresen til NRK.

Norge måtte ta minst ett poeng mot Canada og senere slå Hviterussland for å nå kvartfinalen, men Canada var flere hakk bedre enn Norge.

Etter mandagens tap er dermed alt håp ute om en kvartfinaleplass for Norges iskrigere.

– Det er stor klasseforskjell. Vi skaper nesten ingenting, sier landslagstrener Petter Thoresen til Eurosport.

Norge holdt nullen lenge mot Canada, men i sluttminuttene av 1. periode raknet det for det norske laget i undertall. Brayden Schenn og Colton Parayko sørget for canadisk ledelse etter det 18. og 19. spilleminutt.

Klasseforskjell

I 2. periode virket det som om luften hadde gått fullstendig ut av det norske laget. Klasseforskjellen mellom de to landslagene kom enda tydeligere frem, og de norske spillerne var knapt i nærheten av pucken i løpet av denne perioden.

På samme måte som i 1. periode kom det to raske mål helt mot slutten av denne perioden. Denne gangen var det Mark Scheifele og Parayko som øket ledelsen.

Dermed ledet Canada hele 4-0 før siste periode. I 3. periode fastsatte Ryan O'Reilly resultatet til 5-0.

Tapet var forventet. Norge har kun én seier på 27 forsøk mot stormakten Canada.

– Vi spilte om en kvartfinaleplass, men klasseforskjellen blir så stor, og vi ikke kommer opp på vårt beste, og da blir det sånn, sier Thoresen.

Siste kamp mot Hviterussland

Nå venter Hviterussland i Norges neste kamp. Kampen er uten betydning utover ære og seedingpoeng foran neste års VM.

Norge kan fortsatt få pene 11 poeng med seier mot hviterusserne, men selv ikke en slik fin poengfangst var nok til å avansere til neste steg. Sist gang Norge var i kvartfinale i A-VM var i 2012.

France Hockey Worlds

Norge hadde ingen muligheter mot Canada.

Foto: Petr David Josek / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal