NRK Meny
Normal

Norges håp om kvartfinale knust av Canada

Norge var sjanseløse mot hockeystormakten Canada (0-5).

IHOCKEY-WORLD-MEN-CAN-NOR

HÅPET UTE: Det blir ikke noen kvartfinale for Norge i dette VM.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

– Med litt flaks kunne det blitt en jevnere kamp. Men alt i alt er de mye bedre enn oss. Hadde vi ikke hatt (Henrik) Haukeland i mål, ville det sett mye styggere ut, sier Patrick Thoresen til NRK.

Norge måtte ta minst ett poeng mot Canada og senere slå Hviterussland for å nå kvartfinalen, men Canada var flere hakk bedre enn Norge.

Etter mandagens tap er dermed alt håp ute om en kvartfinaleplass for Norges iskrigere.

– Det er stor klasseforskjell. Vi skaper nesten ingenting, sier landslagstrener Petter Thoresen til Eurosport.

Norge holdt nullen lenge mot Canada, men i sluttminuttene av 1. periode raknet det for det norske laget i undertall. Brayden Schenn og Colton Parayko sørget for canadisk ledelse etter det 18. og 19. spilleminutt.

Klasseforskjell

I 2. periode virket det som om luften hadde gått fullstendig ut av det norske laget. Klasseforskjellen mellom de to landslagene kom enda tydeligere frem, og de norske spillerne var knapt i nærheten av pucken i løpet av denne perioden.

På samme måte som i 1. periode kom det to raske mål helt mot slutten av denne perioden. Denne gangen var det Mark Scheifele og Parayko som øket ledelsen.

Dermed ledet Canada hele 4-0 før siste periode. I 3. periode fastsatte Ryan O'Reilly resultatet til 5-0.

Tapet var forventet. Norge har kun én seier på 27 forsøk mot stormakten Canada.

– Vi spilte om en kvartfinaleplass, men klasseforskjellen blir så stor, og vi ikke kommer opp på vårt beste, og da blir det sånn, sier Thoresen.

Siste kamp mot Hviterussland

Nå venter Hviterussland i Norges neste kamp. Kampen er uten betydning utover ære og seedingpoeng foran neste års VM.

Norge kan fortsatt få pene 11 poeng med seier mot hviterusserne, men selv ikke en slik fin poengfangst var nok til å avansere til neste steg. Sist gang Norge var i kvartfinale i A-VM var i 2012.

France Hockey Worlds

Norge hadde ingen muligheter mot Canada.

Foto: Petr David Josek / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag