Norges brutale vei mot kvartfinale

Drømmen var kvartfinale. Skal Roy Johansens menn klare det, må de ta poeng mot selveste Russland.

ICEHOCKEY-WORLD/

DANSK DYNAMITT: Danmark ga Tsjekkia deng. Det var ikke spesielt gunstig for Norge.

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

Det så ikke så helt håpløst ut – at de norske ishockeygutta igjen skulle ta seg til kvartfinale i VM.

Lørdag kveld ble plassen i neste års A-VM reddet, da Latvia slo Kasakhstan. De norske spillerne kunne senke skuldrene.

Det spørs om de samme skuldrene har krøpet litt oppover igjen etter det som skjedde søndag.

For nå må Norge ha poeng mot selveste Russland mandag for å holde liv i drømmen om kvartfinale. Og mot Latvia 17. mai er bare seier godt nok.

Danmark sjokkerte

Søndagen startet med at Danmark sensasjonelt slo Tsjekkia 2-1 etter straffeslag. Dermed er Danmark tre poeng foran Norge, og har i tillegg seier fra innbyrdes oppgjør.

Og danskene har bare en kamp igjen, mot tabelljumbo Kasakhstan. Vinner de den, hjelper det ikke engang om Norge slår både Russland og Latvia.

Det gjorde heller ikke saken bedre for Norge at Sveits tok poeng mot Sverige søndag kveld, selv om de til slutt bare ble stående med ett poeng. Sveitserne ledet både 1-0 og 2-1 i kampen, men tapte straffeslagkonkurransen etter 2-2 ved ordinær tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Sveits likt med Danmark

Sveits står nå på åtte poeng, og er i likhet med Danmark åtte poeng foran Norge. Men i motsetning til Danmark, tapte Sveits mot Norge etter spillforlengelse.

I teorien kan både Norge, Danmark og Sveits ende på samme poengsum, på fjerdeplass i gruppa. I så fall settes det opp en egen tabell basert på de interne oppgjørene de tre nasjonene imellom.

Skulle det skje, er det Danmark som går til kvartfinale.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal