Her avgjør Ask mens han blir albuet

HVITERUSSLAND (NRK.no): Norge briljerte i den viktige åpningskampen mot Italia og vant 3-0. Morten Ask ofret seg da han scoret det andre målet.

Morten Ask, Daniel Sullivan

Morten Ask scorer, men blir meid ned idet pucken går i mål.

Foto: Sergei Grits / Ap

– Dette var utrolig deilig, sier keeper Lars Haugen til NRK.

Kampen mot Italia var kanskje den første i VM, men de norske spillerne var ikke i tvil før start - dette var den VM-kampen Norge måtte vinne for å holde seg i A-VM.

TIl slutt ble det seier, men ikke uten dramatikk.

Norge tok ledelsen i første periode ved Niklas Roest, men etter scoringen tok italienerne initiativet i kampen. I en lang periode var Italia klart best, selv om de ligger ni plasser under Norge på verdensrankingen.

Så kom øyeblikket som gjør at den første VM-kampen ble en drømmeåpning.

Ga blaffen i taklingen

Morten Ask fintet vekk en motspiller og så 85 kilo tunge Daniel Sullivan storme rett mot ham.

Ask ga blaffen i den harde taklingen som var på vei, og sendte pucken lavt mot mål. Et sekund senere lå pucken i nettet - og Ask langflat på isen.

Sullivan hevet nemlig albuen i duellen, og sammenstøtet var kraftig.

– Jeg visste ikke om pucken gikk inn engang, jeg, sier Morten Ask til NRK.

– Han takler meg idet jeg skal skyte, så jeg må konsentrere meg om skuddet, ikke taklingen. Derfor slår det litt luften ut av meg, utdyper han overfor TV 2.

Skrøder

Per-Åge Skrøder og flere av de andre norske spillerne stormet bort til den italienske spilleren etter taklingen av Ask.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

Måtte i garderoben

De norske spillerne like albuen svært dårlig, og i stedet for jubel ble det håndgemeng. Per-Åge Skrøder endte med en utvisning, mens alle italienerne slapp unna - inkludert Sullivan.

Ask kom seg omsider på beina, men gikk rett i garderoben. Han kom ut igjen i tredje periode.

– Det var først og fremst skulderen som fikk seg en smell, ikke hodet. Jeg er ikke groggy eller noe, sier Ask til NRK.

– FIkk ro i laget

Norge fullførte med stil, og det tredje målet var like pent som de to andre. Mathis Olimb sendte en smågenial pasning over nesten hele banen, og Anders Bastiansen scoret alene med keeper.

Niklas Roest scoret sitt første internasjonale mål da han scoret via begge stolpene etter et nydelig veggspill med Andreas Stene.

– Det ga ro i laget at vi tok ledelsen, sier Roest til NRK.

Norge, som er uten både Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen, møter Danmark på søndag.

Siste nytt

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal