Hopp til innhold

Landslagssjef Berge med innrømmelse etter at chilener ble toppscorer i norsk storseier

HERNING/OSLO (NRK): Chiles Esteban Salinas scoret ni mål mot Norge. Etter kampen avslørte Christian Berge at det norske laget ikke hadde analysert noen av de chilenske spillerne som spilte kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har analysert Chile sånn som vi analyserer alle andre lag, men forskjellen her var at ingen av de vi hadde analyserte spilte kampen, sier Berge til NRK.

– Det var litt merkelig, legger han til.

Berge nevnte på tirsdagens formiddagstrening at de blant annet skulle være oppmerksomme på Chiles kaptein og store strek Marco Oneto.

NRK, som møtte Oneto mandag, kunne da fortelle ham at kapteinen hadde planlagt å hvile for å spare seg til Saudi-Arabia-kampen.

– Men ingen av de andre som har spilt her nede spilte jo heller, sier Berge, og ler når NRK påpeker samtalen fra treningen.

Salinas ble kampens toppscorer med sine ni scoringer, og flere ble overrasket over spillet til chileneren, som stod bak nesten halvparten av Chiles mål.

– Han har vært utrolig god, har lavt tyngdepunkt og er god til å få tak i innspillene. Det er utrolig bra med ni av ni, så jeg synes han har spilt en fantastisk bra kamp, sier NRK-ekspert Håvard Tvedten.

Salinas skåret ni mot Norge.

NI MÅL: Strekspiller Esteban Salinas overrasket stort mot Norge.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Norges Gøran Johannessen lot seg også imponere av Salinas.

– Han var sinnssykt god. Jeg ble litt overrasket. Han var rask og treffsikker.

Unggutt kåret til banens beste

Norge tok en komfortabel 41–20-seier i onsdagens gruppespillskamp i håndball-VM. Dermed står Norge med fire seiere på like mange kamper.

18 år gamle Alexander Blonz fikk starte på venstrekanten, ettersom førstevalget Magnus Jøndal fikk hvile seg.

Blonz, som til daglig spiller i 1. divisjonsklubben Viking, skåret åtte mål, og ble kåret til banens beste spiller.

– Det er selvfølgelig veldig gøy, sier han til NRK etter kampen.

– Hadde du forventet å få banens beste-pris i ditt første VM?

– Det er ikke noe jeg har tenkt på. Alt kan jo skje, og når jeg får ballen så mye som i dag, så går det jo bra, smiler Blonz.

Alexander Blonz var god for Norge i tirsdagens kamp.

IMPONERTE: Alexander Blonz skåret åtte mål for Norge.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gruppefinale torsdag

Fra førstevalg Jøndal vanket det skryt etter kampen.

– Han viser i dag at han er en god og spennende kantspiller, med masse forskjellige skuddteknikker, sier Jøndal.

– Han er superbra. Han viser seg i dag som en topp spiller, som er god i kontringsfasen, supplerer Håvard Tvedten.

18-åringen fikk sin landslagsdebut for bare ti dager siden i oppkjøringsturneringen til VM.

Kampen var jevn i de første fem minuttene, men Norge dro sakte, men sikkert ifra. Til pause ledet Norge 21–12.

Torsdag møter Norge Danmark, i det som bli en ren gruppefinale. Danskene har også full pott etter fire spilte kamper.

– Det blir en helt annen test. En batalje, sier Tvedten.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal